IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Kasım 2012, 22:06   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bende mi depresyondayım diyorsanız..




Bu kelimeyi kullanan kişilerin sayısı oldukça yaygın. Mevsimsel değişiklikler, okul ya da iş ortamına uyum sağlayamama, iletişim sorunları , bir yakınını kaybetme, bir hastalık süreci, biten bir aşk, kötü giden işler ya da maddi sorunlar .. ve daha bir çok stresel süreç kişide depresyonu ortaya çıkarabiliyor. Depresyonun kadınlarda görülme sıklığı erkeklere oranla daha fazladır.
Depresyon; bir uzmandan yardım almayı gerektirir. Bu kişi bir psikiyatrist ya da psikologdur. Hastalığın düzeyine göre ilaç ve terapi yöntemleri uygulanmaktadır.

Depresyonda kişi sürekli olarak karamsar duygular içerisindedir. Olumsuz düşünür. Yaşam enerjisi azalmıştır. Sürekli kendini yorgun ve bitkin hisseder. Uyku düzeni bozulmuştur. Ya hiç uyuyamaz ya da aşırı uyuma görülür. Kendisini önemsiz ve değersiz hisseder. Kendine bakım azalır ve sosyal yaşama karşı isteksizdir. Unutkanlık ve dikkatini bir konu üzerinde yoğunlaştıramama görülebilir. Kilo kaybeder ya da aşırı kilo almaya başlar. Kendine güven azalır ve sürekli kendini mutsuz hisseder. Yaşamdan zevk alamaz. Cinsel yaşamda isteksizlik belirgindir. Sebepsiz ağrılar ve intihar düşünceleri olabilir. İntihar düşünceleri belirginse kesinlikle geç kalınmadan bir psikiyatri uzmanı ile görüşmek gereklidir.

Bu belirtilerden en az beş tanesinin 15 gün süre ile devam ediyor olması ve günlük yaşamı belirgin düzeyde etkilemesi kişide artık bir depresyon olduğunun kesin bir göstergesidir.

Depresyon yaşayan kişiler çoğu zaman bu süreci önemsememekte ve uzmana başvurmakta geç kalmaktadır. Geç kalma; hastalığın seyrini uzatmakta ve kişinin var olan depresyonunu daha da ağırlaştırmaktadır. Kişi depresyonda olduğunu kabul etmeyebilir , bu hastalık ile ilgilidir. Bir şeylerin düzeleceğine ve yaşamının iyi olacağına inancı kalmadığı için tedavi sürecine karamsar bakar. Yakınları onun onayını beklemeden bir hekime danışmalı ve gerekli ikna için birlikte hareket etmelidir.


Alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bende, depresyondayım, diyorsanız, mi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bende kal!. Sevda Amatör Şairler 2 10 Temmuz 2021 20:47
Diksiyonum Düzgün Olsun Diyorsanız \ Etkili Ve Güzel Konuşma . Sevda Türkçe 0 25 Haziran 2011 02:02
Namaz Kılmak İstiyorum,Ama Kılamıyorum Diyorsanız Lady İslamiyet 2 15 Kasım 2010 17:38