IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Kasım 2012, 17:31   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Eleştirileri kabullenebilmek




size yapılan eleştiriler karşısında öfkeleniyor, üzülüyor ve kabullenmekte güçlük çekiyorsanız size birkaç önerimiz var!




Gerek iş hayatında, gerek özel ilişkilerinizde size yapılan eleştiriler karşısında alınganlık veya öfke gibi hisler mi yaşıyorsunuz? Eleştiri karşısında duyulan bu hisler gayet insanidir; fakat eleştirileri kabullenmek ve kaldırabilmek de büyük bir erdemdir.

Elbet tüm eleştirileri kabullenmek de doğru değildir
İşte yapılan eleştirilinin iyi veya kötü niyetli olup olmadığını anlamak ve sizi eleştirenler karşısında adım adım uygulamak üzere birkaç öneri…



Kendinize hatırlatın: “Kimse mükemmel değildir”

“Hatasız kul olmaz” lafını hatırlatın kendinize. Evet, hata bu hayatta yaşanması gereken birşeydir. Çünkü bu şekilde bazı şeylerden ders alarak, yapılan hataları bir daha tekrar etmemeyi öğreniriz. Hayatta en başarılı olan insanların asla hata yapmayan insanlar değil, hatadan sonra ayakta kalabilen insanlar olduğunu unutmayın! Başarısızlıkların, size bir sonraki adımda başarının yolunu açacağının farkında olun.



Sorgulayın

Size eleştiri yapıldığında ters davranıp negatif tutumlar sergilemek yerine, soru sormayı deneyin. Mesela karşınızdaki kişi bu eleştiriyi size neden yaptı? Şöyle düşünün; belki karşınızdaki kişi yaptığınız hatanın bilincinde olmanızı ve bu hatayı tekrarlamamanızı istediği için size bu eleştiriyi yapıyordur. Bu şekilde pozitif yaklaştıkran sonra ona bu eleştiriyle ilgili sorular sorun ve konunun detaylarını nötr bir şekilde anlamaya çalışın. Bu şekilde sorular sorup irdeleyerek bu eleştirinin sizin yararınıza mı, yoksa sizi üzmek, vs gibi başka kötü amaçlarla mı yapıldığını da çözebileceksiniz.



Sakinliğinizi koruyun

Öfke kontrolü aslında hayatımızın her alanında uygulamamız gereken bir durumdur. Bir eleştiri karşısında duyarsız kalmak elbet çok zor; fakat sakinliğinizi korumak sadece sizin elinizde. Sakinliği korumak çok önemli; çünkü öfkeyle kalktığınızda zararla oturacağınızı biliyorsunuz. Sakinliğinizi korursanız sizi eleştiren kişiyle daha kolay ve doğru bir iletişim kurarsınız. Böylece bu karşılıklı konuşma her ikiniz için de daha faydalı olur



Çözüm bulun

Eleştiri/ler karşısında asla pasif kalmayın. Bu eleştiriye fena halde takılıp kendinizi bunalıma da sürüklemeyin. Dengeli bir şekilde duruma çözüm üretmeye çalışın. Size yapılan eleştirilerin nedenini de sorguladıktan sonra sıra bu durum karşısında neler yapabileceğinizdedir. Size yapılan bu eleştiri eğer gerçeklik içeriyorsa bu özelliğinizi nasıl düzeltebilirsiniz, onu düşünün. Bunu yaparken asla kendinizi yıpratmadan, her zaman iyiliğinizi düşünerek yapın. Ama tabii bu eleştirinin gerçeklik payı içermediğiniz düşünüyorsanız hiç vakit kaybetmeyin; ve o eleştiriyi hemen aklınızdan atıverin!

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
eleştirileri, kabullenebilmek


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Eleştiriyi kabullenebilmek Difuzyon Genel Paylaşım 3 27 Ekim 2008 18:07