IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Kasım 2012, 17:31   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hedeflerinizi listeleyin




Kendinize bir 'hayat listesi' oluşturun. Nasıl mı? "Hayal Et. Listele. Yap!" kitabının yazarından hedeflerinizi listelerken dikkat etmeniz gerekenler burada!



Varlığınızın en özgür bahçesinde bir şeyler mi oluyor? “Hayal Et. Listele. Yap!” diyor bir ses içinizden… Hayallerinizden o kadar çok uzaklaştığınızı fark ederken sizi çağıran bir ses bu. Dharma Yayınları’ndan yepyeni bir kitap çıktı. Kişisel gelişime yönelik kontrolün tam olarak sizin elinizde olduğu bir kitap. Hayal Et. Listele. Yap! Sosyal paylaşım sitesi 43 things üzerinden kullanıcıların gerçek hikayeleriyle oluşturulmuş bu kitapta; bir hayat listesi oluşturma, gelişiminizi paylaşma ve başarılarınızı kaydetme üzerine çalışan bir yöntemle karşılaşıyorsunuz.

Listenizi açıklayın

Amaçlarınızı herkese açıklamak, onlara olan bağlılığınızı sağlamlaştıracak, sizi bir bakıma sorumlu tutacak ve aynı ilgi alanlarını paylaşan insanlarla iletişim içinde olmanızı sağlayacaktır. Daha önce sahip olduğunuzu bilmediğiniz sosyal ve mesleki ağları fark edecek ve sizi düşünen insanlardan cesaret bulacaksınız. Bu nedenle listenizden arkadaşlarınıza, ailenize ve iş arkadaşlarınıza bahsetmelisiniz.

Ciddi ve eğlenceli amaçlar edinin

Amaçlarınızın kapsamında çeşitlilik oluşturun ve birkaç tane çılgın ve eğlenceli hayallerinize yer vermeyi unutmayın. Aynı zamanda, ilk önce daha az cesaret gerektiren amaçlarınızı gerçekleştirmekten de çekinmeyin. Erken elde ettiğiniz başarılardan cesaret almak, daha büyük görevlerde kollarınızı sıvamak için size cesaret verecektir.

Belirsiz amaçlar edinin

Tamamen gerçekleştiremeyecek olsanız bile, amaçlarınıza korkusuzca ilaveler yaparak tutku veya ilgilerinizi göz ardı etmekten kaçının. Eğer bir sabah sanatla uğraşma isteği ile uyandıysanız bunu kesinlikle listenize ekleyin. Daha belirgin bir şeyler ortaya çıkana kadar bu fikrin aklınızın bir köşesinde bulunmasına yardım edin.

Belge gelişimi

Listenizi gözden geçirirken, gelişiminizi kaydedin ve bir sonraki adımınızı belirleyin. Gelişiminizi belgelemek, davranış modelleri belirlemenizi sağlar ve amaçlarınıza ulaşmanızı engelleyen diğer engelleri de kolayca tanımlarsınız. Aynı zamanda ne kadar yol kat ettiğinizi de görebilirsiniz.

Amaçlarınızı yönetilebilir ve ödüllendirilebilir hale getirin

Büyük amaçları, daha küçük görevler olarak bölün. Ancak can sıkıcı olmamasına dikkat edin. Artımlı adımlar atmak, sizi büyük bir amaç tarafından yorulmamanızı sağlar. Örneğin, “düzenli” olmak için yemin etmek yerine “garajı düzenleme”yi deneyin.

Bitiş tarihi belirleyin

Eğer belli bir amaca ulaşmak için süreyi, sonuçları veya elde edeceğinizi belirlerseniz, belirli görevleri gerçekleştirmenin ve gelişimini izlemenin daha kolay olduğunu göreceksiniz. “Topluma yararlı olmak” gibi bulanık amaçları gözden geçirin ve tam olarak nasıl bir şey yapmak istediğinizi belirleyin. Bunu derhal gerçekleştiremeseniz bile, daha önce de söylediğimiz gibi belirsiz amaçlar da oldukça yararlıdır.

Amaçlarınıza öncelik verin

İşe başlamak için nereden başlayacağınızı yansıtacak şekilde amaçlarınızı düzenleyin. Maratonda koşmak, iş yerinde terfi edilmek isteyebilirsiniz. Ancak haftada otuz mil koşmak için zaman ve enerji bulmak veya ofiste terfi almak için uzun saatler çalışmak yerine, sizin için en önemli amaçlara dikkatinizi verin.

Listenizi her hafta gözden geçirin

Dikkatinizi keskinleştirmenizi ve hızınızı kesmemenizi sağlar. En önemlisi sürekli hatırlamanızı sağlar. Listeyi gözden geçirirken, “Bu hafta belirli bir amaca ulaşmak için ne yaptım?” sorusunu kendinize sorun. Eğer cevabınız “Hiçbir şey” ise, bu amaç listenizde kalacak kadar önemli mi?”

Amaçları gözden geçirin ve temizleyin

Hayat listesi sürekli olarak kendini yeniliyor olmalıdır. Sizin için, geçmişte değil şu anda önemli olanı yansıtmalıdır. Unutmayın, fikrinizi değiştirdiğiniz veya istediğiniz sonucu yansıtacak veya koşullara daha uygun bir amaç belirlemenin hiçbir cezası yok. Çömlek yapmak için kısa süreli bir istek, “yaratıcı bir hobi” bulmak olarak yeniden doğabilir. Veya kimya dersinden A almak geçerli olmayabilir, çünkü bazen geçer not almak da zafer sayılacak kadar yeterlidir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
hedeflerinizi, listeleyin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık