IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Kasım 2012, 17:32   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yaşamınızı sadeleştirin




Evinizi, alışkanlıklarınızı, sorumluluklarınızı, çevrenizi; kısacası yaşamınızı biraz sadeleştirip daha huzurlu bir hayata sahip olmaya ne dersiniz?



Tasarımcı Bruno Munari’nin güzel bir sözü var: “İlerleme sadeleştirme ile mümkündür, karmaşıklaştırma ile değil.”

Neleri seviyoruz? Onlar kalsın

Gerçekten neleri yapmaktan en çok zevk alıyorsunuz? Sizin için çok önemli olan bu 5 şeyi bir kağıda yazın. İşte bu 5 şey sadeleşme eylemimizin temelinde yatan 'önceliklerimiz' olacaklar. Sadeleşme esnasında yapacağımız elemelerde bu öncelikler her zaman sabit kalacak, bunu unutmayın.

Zamanı bir daha değerlendirelim

Gününüz nasıl geçiyor? Kaçta kalkıyorsunuz, kaçta evden çıkıyorsunuz, kaçta yemek yiyorsunuz? Tüm gün boyunca zamanınızı nasıl kullanıyorsunuz? Şimdi az önce belirlediğiniz önceliklerinizin alakalı olduğu zamanlara öncelik verin, ardından diğerlerini elemeye ya da azaltmaya başlayın

Evi sadeleştirmek

Sadeleşmenin en önemli adımlarından biri de odanızda, dolabınızda, hatta komple evinizde bir arınma gerçekleştirmektir. Bunu yaparken üç adet koli yapın; atılacaklar, bağışlanacaklar ve başka şekilde değerlendirilecekler... Herşeyinizi bu şekilde ayıklamaya başlayın!

An’ı yaşayın

Sadeleşmenin anlamlarından biri: ‘şimdi’yi yaşamak… Geçmişin geçmişte kalması ve 'şu an’ki hafızamızda geçmişte yaşananların değil, sadece onlardan aldığımız derslerin barınması; ayrıca çok yakın gelecek dışında geleceğin deşilmemesi, an’ı sadeleştirmeye ve daha kaliteli yaşamamıza yarayacaktır.

Yeter’ kelimesini bilmek

Tutumlu olmak da sadeleşmenin parçalarındandır. Yani daha az satın almak, daha az istemek ve azla yetinmek... Birşeyi almak istediğinizde iyice düşünmek, tartıp biçmek; her zaman için daha küçük bir evle, daha mütevazı bir arabayla mutlu olmayı becerebilmek…

Hedeflerde seçicilik

Kendinize bir sürü hedef koyup onlara ulaşayım derken başarısızlık ve hüsranla karşılaşmak yerine; kendinize bir büyük hedef belirleyin ve tüm enerjinizi ona verin. Böylece hem o hedefinize daha çabuk ve kolay bir şekilde ulaşacak; hem de çok büyük bir mutluluk yaşayacaksınız.

Sorumlulukları bölüştürün

İş hayatınızda yapmanız gerekenler listesini sadeleştirdiğinizde önemli işlerinizi daha çabuk halletmiş olacağınızı fark edeceksiniz. Ayrıca vakit kaybından da kurtulmuş olacaksınız. Aynı şekilde evdeki işlerinizde de önemli olanlara odaklanmanızı; diğerlerini de aile arasında bölüştürmenizi öneririz.

Ve artık… Uygulamaya geçireceğiniz her harekette şu soruyu kendinize sorun: "Bu, hayatımı sadeleştirecek mi?" Bu soruya yanıtınız eğer 'hayır' ise tekrar düşünün, ‘evet’ ise devam edin!

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
sadeleştirin, yaşamınızı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yaşamınızı yitirdiğiniz an Aze Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 14 Haziran 2010 21:40
Genetik Mirasınız Yaşamınızı Etkiler! Dilara Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 27 Nisan 2009 17:59