IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Ocak 2013, 18:42   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Stres Sorunu




Kendinizi endişeli, gergin ve sinirli hissediyorsunuz. Küçük sorunlar keyfinizi kaçırıyor ve yapmanız gereken işler başınızı aşıyor. Kafanız eskisi gibi yerinde değil ve zihniniz kolayca karışıyor. Unutkansınız ve kazalar hep gelip sizi buluyor.

Genellikle kendinizi yorgun ve tükenmiş hissediyorsunuz. Her zamanki enerjinizden eser yok. Yapmanız gereken bütün işleri düşünmekten hiçbir zaman gerçekten dinlenemiyorsunuz. Bu yüzden bazen gözünüze uyku girmiyor. Hayattan ne fazla zevk alıyorsunuz ne de gelecekten herhangi bir beklediğiniz var.

Bu saydıklarımız yaygın bir sorun olan stres belirtileridir. Hepimiz zaman zaman stresten şikayetçi olmuşuzdur. Stres hayatın çetin sorunlarıyla başetmeye çalışırken duyduğumuz endişe hissidir. Bazen stres belirtileri baş ağrısı, mide ağrısı, kalp çarpıntısı ve midenin çalkantı içinde olması gibi fiziksel belirtiler gösterir. Stresin nedenleri çeşitlidir. Hayatınızı etkileyen önemli bir olay kadar para sıkıntısı, iş sorunları, insanlararası ilişkiler veya çocuklarımızın davranışları gibi günlük sorunlar da stres yaratabilir.

Kişinin bir miktar stres altında olması normal sayılmakla birlikte fazla stres kalp hastalığı, akıl ve ruh hastalıkları, alkol, uyuşturucu ve keyif verici maddelerin aşırı bir biçimde kullanılması gibi sağlık sorunlarına da neden olabilir. Bu nedenle herkesin stres hakkında bilgili ve uyanık olması ve stresle başa çıkmakta yararlı olabilecek çareleri bulabilmesi gereklidir. Stresle başa çıkmak için başvurulacak uygun çareler kişiden kişiye değişmekle birlikte önerilerden bazıları sizin için de yararlı olabilir:

Bazen stresin nedeni hayatımızı etkileyen herhangi bir olay değil fakat, o olay karşısında takındığınız tavırdır. Genellikle, hayatın güçlüklerini cesaret kırıcı olaylar olarak değil de aşılması gereken birer engel olarak gören kişiler stresle daha kolayca başa çıkabilirler.

Pireyi deve yapmayın. İşler ters gittiği zaman kendi kendinize şu soruyu sorun: "Başıma gelen bu olay bundan on yıl sonra da benim için böylesine önemli olacak mı ?"

İşlerinizi daha iyi planlayarak stres yaratacak durumları önleyebilirsiniz. Herhangi bir işi yapmak için ona daha fazla zaman ayırın ki son dakikada oradan oraya koşuşturmayın. Canınızı sıkan kişilerden ve işlerden uzak durmaya çalışın.

Dinlenmek için hergün kendinize zaman ayırın. Dinlenecek zaman bulamıyorsanız yapmanız gereken işleri dinlendikten sonra ve daha az stres altındayken daha kolayca ve daha etkili biçimde yapabileceğinizi hatırlayın. Dinlenme yolları arasında sakin bir yerde tek başınıza biraz oturmak, dikkatinizi insanın ruhuna ferahlık veren bir müzik parçasını dinlemeye vermek, güzel bir kitap veya dergi okumak, evcil hayvanlarla ilgilenmek ve hatta banyo küvetinin içinde boylu boyunca uzanarak uzun bir banyo yapmak sayılabilir. Kendinize zaman ayırdığınız için sakın suçluluk duygusuna kapılmayın.

Düzenli olarak yürüyüş veya hoşlandığınız bir egzersiz yapın. Stresi azaltmanın en iyi yollarından biri egzersiz yapmaktır.

Sağlığa uygun gıdalardan yiyin. Stres altında olduğunuz zaman yemek saatlerini kaçırmak ve fazla yağlı abur cubur şeylerle, tatlılarla ve fast-food türü çabuk servis yapılan yiyeceklerle mideyi doldurmak insana kolay gelir. Gıdalarınız arasında bol bol ekmek, pilav, makarna ve diğer tahıllar sebze ve meyve olursa stresle başa çıkmak daha kolay olur.

Geçmişteki sorunlarınızın ve başarısızlıklarınızın üzerinde fazla durmayın. Gelecekte başınıza gelebilecek kötü şeyleri de kendinize dert edinmeyin. Bugünü yaşamaya bakın, birisine derdinizi dökün. Sorunlar hakkında konuşmak bazen çözüm bulmanıza yardımcı olabilir; hiç değilse içiniz ferahlar. Bazen konuştuğunuz kişiler sorunlara değişik bir açıdan bakmanıza yardım ederler veya sorunlarla başa çıkmakta size yol gösterirler.

Başvurduğunuz çarelerden hiçbiri işe yaramıyorsa bir uzmanla görüşün

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
sorunu, stres


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Stres Yönetimi ve Stres Kaynakları Zen Kişisel Gelişim 0 11 Aralık 2012 17:33
Stres KarakıZ Ruh Sağlığı 0 02 Eylül 2011 21:52
Stres Sır Ruh Sağlığı 0 01 Kasım 2010 19:12
Stres Metin Merak Ettikleriniz 1 11 Mart 2009 07:03