IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Mayıs 2013, 14:08   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yaşlı Erkek Genç Kızda, Genç Kız Yaşlı Erkekte Ne Buluyor?




Sorun her ne kadar hormonsal gibi algılansa da psikolojik

Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği (CİSED) Başkanı Dr.Cem Keçe orta yaş krizine giren erkeklerin genç sevgili arayışına
girdiğini düşünüyor: “Orta yaş krizine giren, cinsel isteğinde yalancı bir artış yaşayan, evini, karısını, işini veya sosyal çevresini terk etmeye teşebbüs eden, kıskançlığı artan, çapkınlık yapan ve keyfine düşkün olan erkeklere halkarasında ‘azgın teke’, bu durumun yaşanmasına da ‘azgın teke sendromu’ denir. Her erkekte görülecek diye bir kural olmasa da, orta ve ileri yaş içinde olan erkekler; yaşamlarını gözden geçirip kendileri için ne yaptıklarını sorgulamaya, genç bir partner aramaya ve kayıplarını fark etmeye başlayabilirler. ”Psikolog Serap Güngör ise bu tür bir arayışta erkekliğin simgesi haline gelen seks kapasitesindeki düşüşün etkili olduğunu söylüyor: “Bu aslında doğal ve normal bir süreçtir.Ama hiçbir erkek bu ----olojik süreci kolayca kabullenemez. Bu kabullenememe duygusu bir kısmını kendini ispat etme davranışına itebilir. Zemin müsaitse, cinsellik sinyallerini güçlü bir şekilde yaymakta olan bir kadın varsa çevrede, erkeği harekete geçmesi için tetikleyecektir. ”Uzmanlar genç partner arayışındak itek nedenin sadece seks dürtüsünün ve kapasitesinin azalması olmadığına da vurgu yapıyor. Cem Keçe, “Bu sendrom her ne kadar hormonsal gibi algılansa da psikolojiktir. Kişinin yaşlanmaya karşı ve cinselliğinin bitimine yönelik duyduğu panikle geçmişini sorgulaması ve keşkelerle dolu bir sonucun ortaya çıkması ile birlikte psikolojik duygu durumlarında huzursuzlaşma, kendini kötü hissetme ve anlamsız bir var olma çabası içine girme bu tür ilişki yaşayan erkeklerde en sık gördüğümüzdavranımlardır” diyor.




“Bu ilişki hep vardı”

Psikiyatr Doç Dr. Cebrail Kısa ise tamamen farklıdüşünüyor. Genç bir kadınla ilişki yaşayan veya evlenen insanlara haksızlık ettiğimize inanıyor, ona göre ilişkide yaş farkının hiçbir önemi yok. “İnsanlık tarihine bakıldığında yaşlı erkek-genç kadın veya yaşlı kadın-genç erkek ilişkisi hep vardı. Aşk ilişkisi kişinin içsel ve dışsal ihtiyaçlarından doğar ve nesnesini ararken de yaş, din, etnisite ve ırk gibi farklılıklardan etkilenmez. İnsanların birbiriyle olan ilişkisini sınırlayacak bir şeylerin olduğunu kabul etmiyorum. Ben buna azmaya da azgın teke sendromu denmesinide doğru bulmuyorum. Bu tanımlamanın bilimsel bir yönü de yoktur. Genç kadın yaşlı erkek ya da yaşlı kadın genç erkek ilişkisine normal ya da patolojik de demiyorum. Psikiyatr olarak da böyle bir tavrım olamaz.”



Neden orta yaşa gelen her erkek hatta kimi zaman şartlar müsait olduğu halde genç bir sevgili arayışına girmiyor? Neden bazıları uzun yıllardır süren evliliklerini, çocuklarını ve tüm sosyal çevrelerini kaybetmeyi göze alarak genç bir sevgili peşinde koşuyor da bazıları hiç böyle bir dürtü hissetmiyor? Görüşlerine başvurduğumuz isimler bu konuda da birbirlerinden farklı düşünüyor.


Dr. Cem Keçe bu soruyu şöyle yanıtlıyor:

“Bireysel farklılıklarımızla birlikte içinde doğduğumuz aile yapısı, dinsel profilimiz, toplum hayatına bakışımız, eşimizle ilişkimizin niteliği, aile hayatımızın dinamiği her birimiz için farklıdır ve her birimizi farklı derecelerde etkiler. Bu nedenle benzer bir psikolojik sürece tıpkı ergenlikte olduğu gibi herkes aynı tepkiyi göstermeyebilir. Kişi, yapacaklarının toplum tarafından kabul görmeyeceğine ve itileceğine yönelik bir inanca sahip ise duygularını din, spor ve iş hayatı gibi toplumun onay verdiği bir süreç ile yaşayabilir. Eğer bireyin dini yönü kuvvetli ise yaşadığı değişikliği günah - ayıp yasak üçgenine koyacak, aradığı huzuru kendini dine vererek halletmeye çalışacak ve böylece hem içinde yaşattığı suçluluk duygularını temizlemiş hem de tanrı katında günahlarından arınmış olacaktır.”

Dr. A. Cem Keçe’nin orta yaş bunalımına girdiğini hisseden erkeklere tavsiyeleri şöyle:


“Dinç ve sağlıklı bir bedene sahip olabilmek için düzenli egzersizler yapın. Saçlarınızı boyatın, imkânınız varsa saç ektirin, ancak genç kalmayı bir zorunluluk gibi algılamayın. Spor yapın, sigara ve alkol almayın, bazı hobiler gibi çeşitli aktivitelere yönelin.”
Doç Dr. Cebrail Kısa ise,
“Ben bu tür ilişkilerin yaşanmasında ilk gelişim yıllarındaki ebeveyn ilişkisinin belirleyici olabileceğini düşünüyorum. Kişinin bebeklik ve çocukluk yıllarında ebeveynine bağlanma - ayrışma ve aynı cinsiyetteki ebeveyni ile identifikasyon kurma sürecinin diğer sebeplerden daha önde olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle bazı erkekler kadın erkek ilişkisi ya da aşırı cinselliğe yönelirken kimileri de din, spor ya da akademik kariyer gibi bilimsel etkinliklere yönelmekte” sözleriyle konuya açıklama getiriyor.

Doç. Dr. Cebrail Kısa

“Sevgi ve aşk ilişkisi kural tanımaz. İnsanların aşklarını yaşamalarına saygı duymayı toplum olarak öğrenmeliyiz. ‘Azgın teke’ gibi aşağılayıcı, sevgi ve şefkatten yoksun bir kavramı kabul etmiyorum.“Erkek kadından enfazla 10 yaş büyük olmalıdır ”İlişkilerde büyük yaş farkı toplum tarafından genellikle kabul görmüyor.
Peki ama ideal bir yaş farkından söz edilebilir mi?

Psikolog Serap Güngör,

yaş farkının çiftlerin birbirlerinin isteklerini karşılayamaz hale getirmemesi gerektiğine inanıyor: “Benim deneyimime göre erkek lehine olmak üzere en fazla 5–10 yaş arasında bir fark olmalıdır. 10 yılın üzerinde bir yaş farkının olması çiftlerde sorun yaratabilir. Çünkü insanlar her 10 yılda bir yeni bir kuşak yaratırlar ve her kuşağın algıları ve beklentileri farklıdır. Ancak bu tarz problemleri genellemek oldukça zor çünkü bunun tam tersine yaş farkının bir avantaj ve mutluluk kaynağı haline geldiği ilişkiler de göstermek mümkün.

” Doç Dr. Cebrail Kısa ise,
ilişkilerde yaş farkı da dahil olmak üzere nelerin yaşanması ya da olması gerektiği ile ilgili de ahkam kesmenin bilimsel bir yaklaşım olmadığını düşünüyor: “Herkesin içsel ve de dışsal dünyasınıngereksinimi doğrultusunda ilişkilerini yaşadığınainanıyorum.

” Orta yaşın üstünde bir erkekle genç bir kadın birbirine gerçekten âşık olamaz mı? Bu türden her ilişki “azgın teke sendromu”nun kapsama alanına girmek zorunda mı?

Uzmanlar bu konuda hemfikir.

Lale Akat / Eş ve aile tarapisti


"Bazı erkekler yaşlanmayı inkar ettikleri için genç sevgili arayışına girebiliyorlar"Herhangi bir kişinin - erkek veya kadın - evliliğinden kopması için ilişkisinin doyurucu olmaması yani yaşamı paylaşmama, cinselliğin bitmesi, gerginlik ve sevilmemeyi yaşamak gibi faktörler aslında en önemli nedenler. Erkeğin kendinden çok genç bir kadınla birlikte olma arzusu ise anlaşılabilir bir durum. Erkek eşit güçte bir kadınla ilişkiden tedirginlik duyuyor olabilir. Genç bir kadın ona daha hayran olabilir, onu daha üstün, akıllı, başarılı bulabilir. Doğanın insanlara verdiği çoğalma güdüsü ile erkeğin doğurgan genç bir kadına çekim duyması da söz konusu olabilir. Genç kadının tazeliği, güzelliği ve cinsel yönden doyuruculuğu karşı koyulması zor bir çekimdir. Erkeğin genç evlenmiş olup özgürce seçim yapmamış olması ve olgun bir yaşta yaşamını gözden geçirip artık ihtiyaçlarını özgürce yaşama isteği de etken olabilir. Tabii bir de erkeğin diğer erkeklere karşı “başarı”sını ispat etme ihtiyacı da önemli. Bir de yaşlanan erkeğin yaşlanmayı inkâr etmesi söz konusu. Bu arada genç kızların olgun erkeği tercih etmesi, istemesi, onlarla ilişkiye açık olması durumunu da unutmamalıyız elbette.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
genc


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yaşlı - Genç Farkı Kalemzede İslamiyet 0 25 Temmuz 2011 13:48
Genç ve yaşlı horoz +18 Slipknot Fıkra 12 21 Mayıs 2010 10:40
Ruhunuz Genç mi Yaşlı mı? Kralice Merak Ettikleriniz 1 28 Aralık 2008 17:34
Genç Erkek mi Yaşlı Erkek..? Kralice Ah Kadınlar 0 09 Aralık 2008 23:30