IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Mayıs 2013, 14:12   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Aşk Sizden Ne Bekler




Aşk yaramaz çocuk gibidir, sürekli ister, istediğini almayınca küser gönül koyar, gönlünü alırsınız istemeye devam eder…Peki aşk sizden ne bekler?

Takıntılı aşklar kitabının yazarı uzman Psikolog Zehra Erol, sorunsuz bir aşkın püf noktalarını anlatıyor. Erol sağlıklı aşk için birtakım fedakarlıklardan kaçılmaması gerektiğinin altını çiziyor. Tolerans, saygı, sevgi, sorumluluk gibi unsurlar içeren aşkın, dolu dizgin ve sıkıntısız yaşanması için yapılması gerekenleri özetliyor.

Dr. Funda Güdücü Sağır ile birlikte kaleme aldığı “Takıntılı Aşklar” kitabında Uzman Psikolog Zehra Erol aşk üzerinde önemli tespitlerde bulunuyor. Aşkı yaramaz çocuğa benzeten Erol, aşkın sürekli istediğini, istediğini alamayınca da küstüğünü söylüyor. Öyle ki gönlü alındığında istemeye devam edeceğini vurguluyor aşkın.

Üsküdar Üniversitesi Nöropsikiyatri Sağlık, Uygulama ve Araştırma Merkezi Feneryolu Polikliniği Uzman Psikologu Zehra Erol, aşkın sadece sevdiğini söylemeyi değil sevildiğini görmeyi de istediğini ifade ediyor.

Uzman Psikolog Zehra Erol

“Seni seviyorum sözü herkesi mutlu eder. Sözlerle söylenen davranışlar da görülmeyince aşka inanmak zorlaşır “Sözle sınırlanmayan aşk, zaman ve emek ister” .Aşık olan kişiler zamanlarını sevdikleriyle geçirmek isterler.

Develer nasıl çölde hörgüçlerindeki suyla yaşarlarsa, aşıklar da bir aradayken yaşadıkları heyecan ve mutluluğu depo ederler ve ayrıyken o anları yakıt olarak kullanırlar. Bu nedenle uzun süreli ayrılıklar aşıkları mutsuz eder. Zaman paylaşımları arttırdığı için duyguların yoğunluğunu da arttırır. Zaman içinde insanlar birbirini tanır ve tanıdıkça da kabullenir.

AŞK TOLERANS BEKLER

Aşk bencilliği kabul etmez. Kendimizin yaşamak istedikleri yanında karşımızdakinin istekleri olduğunu göz ardı etmez. Kendi doğrularının kesin ve net olduğu konusunda ısrarcı olmaz, inatlaşmaz.

AŞK SAYGI BEKLER

Kaba, sert davranışlar, dayaklar ve küfürler bir süre sonra aşkın önüne geçer. Güzel duygular görünmez olur. Söylenen sözler, bağrışmalar aşk sözcüklerinin yerini alır. Ayrılıp barışmalarla devam eder. Ayrılıp, barışmalar, ayrılıp barışmalar ve ayrılıklar.

AŞK SORUMLULUK BEKLER

Aşk sevdiğine zaman ayırmak, arayıp sormayı bekler. İlişkide karşısındakinin beklentilerine de dikkate alarak davranmayı ister. Söylenenlerin yapıldığını da görmek ister. Sorumluluk karşısındaki mutlu etmek için çabalamayı, aldatmamayı içerir.

AŞK GÜVEN BEKLER

Karşısındakine inanmak ister. Söyledikleri ile yaptıklarının paralel olmasını, yalan söylememeyi bekler. Zor zamanlarında sevdiğinin yanında olmasını ve ona destek olmasını ister.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
aşk, bekler, ne, sizden


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mihriban dua bekler.. esekherif Amatör Şairler 6 24 Nisan 2012 14:40
Çay Kimi Bekler Afrodit Serbest Kürsü 0 24 Eylül 2010 01:32
Bir Dua da Sizden .. Sır İslamiyet 0 14 Mayıs 2010 14:14
Bir Kız Neyi bekler? Dilara Serbest Kürsü 9 02 Eylül 2008 21:45