IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Kasım 2018, 13:14   #1
Çevrimdışı
Tefeci'nin Kızı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ruh sağlığını korumak için neler yapılabilir?




Çalışanlar için iş hayatı günlük yaşantının önemli bir kısmını oluşturuyor. Bu nedenle iş hayatında yaşanabilecek olumsuzluklar genel ruh sağlığını olumsuz etkileyebiliyor. Anadolu Sağlık Merkezi Psikolojik Danışmanı Necmiye Doğruer, 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı gününde, ruh sağlığımızı korumak için iş ve özel hayatımızın dengelenmesi gerektiğine işaret ediyor.
Birine mutsuzluğunun sebebi sorulduğunda çoğu zaman iş hayatı ile ilgili yakınmalar duyarsınız. Aslında bu durumun tek sorumlusu iş hayatı değil, kişiliği ve kişisel kabulleri sonrasında iş yerindeki sisteme dahil olup olamayışıdır.
Duygusal ihtiyaçlarınızı iş yerinde gidermeye çalışmayın

İşin ve iş yerinin yaşamdaki yeri, iş hayatının nasıl algılandığı, yorumlandığı ruh sağlığı açısından oldukça belirleyici bir faktör. İş, yaşamımızı idare ettirebilmek için gerekli maddi kaynağı sağlayan bir araçtır, yaşamın tamamı olarak algılamamak gerekir. Kendi özel ilişkilerimizde alamadıklarımızı, profesyonel ilişkilerde almaya çalışmak mutsuzluğa yol açabilir. İş yerleri, belli görevleri yerine getirmek ve bir ekip çalışmasıyla başarıya ulaşmak için kurulmuştur. Duygusal ihtiyaçlara yönelik bir yapı olmaması aile ve sosyal yaşamdan ayrıldığı en önemli noktadır.
İlişkilerinizde açık ve net olun

Yorgunluk, mutsuzluk ya da tam tersi mutluluk ve doyum getiren, aslında iş yerindeki ilişkiler ağı ve dengelerdir. Tüm ilişkilerde olduğu gibi iş ilişkilerinde de temel malzeme insandır. Tüm süreç bu insanların birbirleriyle ve işyeriyle kurdukları ilişkiler üzerinden yürür. Birçoğumuz, kalabalık bir kadronun ve ast-üst ilişkilerinin var olduğu yapılanmalarda çalışıyoruz. Çoğu zaman da sorun yaşanan alanın kaynağı tam da burası oluyor. İşte bu noktada herkes net ve birbirinden ne talep ettiği ile ilgili açık ve bilgi sahibi olduğunda büyük sorunlar yaşanmadan, günlük rutinde yaşanan aksamalar ve çatışmalar aşılabiliyor. İş yerinin gelişmesi ve sürekliliği için tüm çalışanların ortak bir duygu ve çaba içerisinde olması da büyük önem taşır. Çünkü ancak “başarılı iş” mutluluk getirir. Açık olun, bir şeye kızdığınızda, onaylamadığınızda, kabulleriniz dışında olduğunda bunu dile getirin. Kızgınlığın oluştuğu anda söylenmesi ruhsal bünyenizde şişkinlik yaratmasından iyidir. Unutmayın dillendirmediğiniz kızgınlık, hiç de istediğiniz sonucu vermeyecek bir zamanda ortaya dökülebilir.

Dengelere önem verin

Sistemde herkesin bir yeri ve önemi var. Bu önemli mesele ıskalandığı zaman dengeler bozulabilir, büyük sorunlar ve verimsizlikler baş gösterebilir. En alttan en üst kademeye kadar herkesin hakkının gözetilmesi ve hak ettiği değeri görmesi, saygı duyulması, hakkaniyetli kazanımlarının olması herkes için rahatlatıcı ve mutluluk getirici bir durumdur.
Rekabeti kibir ile karıştırılmayın

Dozunda bir rekabet iş yaşamında geliştirici ve motivasyonunu artırıcı bir rol oynasa da kibir ve “ben daha iyiyim” bakışıyla bir başkasının değerini düşürmeye çalışmak iyi sonuçlar getiren bir yaklaşım değildir. İhtiyaç duyulan dengeleri çok kolay bozabilen bu bakış ve tavır iş yaşamında en büyük huzursuzluğu getirir. Pozisyon farklılıkları ne olursa olsun, herkesin birbirinin yaptığı işe ve yeterlilik düzeyine saygı duyması gerekir.

İş arkadaşlarınızı sevmek zorunda değilsiniz

İş arkadaşlarımızı seversek, iş hayatımızın daha iyi gideceği gibi bir düşünce sıklıkla empoze edilse de iş arkadaşlarımızı sevmek ve yakın ilişki kurmak zorunda değiliz. Birbirimizin varlığına ve pozisyonlarına saygı duymamız yeterlidir. Sağlıklı bağlanabilen kişi, şefleri, çalışanları ve meslektaşları ile sadık bir şekilde işbirliği yapar ve onlara yerinde bir saygı ile davranır.
İşinizin, mesleğinizin önemine inanın

Mesleğimizle olan ilişkimiz de çalışma tarzımız ve sistemdeki duruşumuzu etkiler. Gerekliliğine, önemine ve işe yarar olduğuna inandığımız bir meslekle ancak başarılı olabilir ve hatta ancak bu koşulla çalıştığımız kuruma bir katkıda bulunabiliriz.

Başarı da başarısızlık da ortaktır

Başarı ya da başarısızlıkta en alt kademeden en üstteki yöneticiye kadar her çalışanın payı bulunur. Bunu bilmek her çalışanın kurumsal aidiyetini artırır. Çalışanların kurumsal aidiyet hissediyor olmaları hem kendi başarılarını hem de kurumun başarısını artırır. Kurumsal aidiyeti sağlayan şeylerin başında ekip olmak ve sağlıklı bir ekip çalışması gelir. Günümüzde birçok şirkette “aile olmak” üzerine vurgular yapılır, oysaki bu sağlıklı bir yaklaşım değildir, ancak aile değil ekip olunabilir.

Alıntı..

__________________
''Zamanın Eli Değdi Bize
Artık Aynı Değiliz
İkimiz de''


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
insan, koruma, ruh sağlığı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ses kısıklığını önlemek için neler yapılabilir? Ecrin Kulak Burun Boğaz Sağlığı 0 29 Eylül 2014 11:28
Güvenli bronzlaşma için neler yapılabilir Zen Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 17 Haziran 2014 20:52
Müslümanlar arasında barış nasıl sağlanabilir? Bunun için neler yapılabilir? Kalemzede İslamiyet 0 06 Ağustos 2011 02:03
0-5 yaş dil gelişimi için neler yapılabilir. YapraK Çocuk Sağlığı 0 24 Mart 2009 01:36
mIRC Scriptlerin Editlenmemesi Icin Neler Yapılabilir? wKatli4mci mIRC Scripting Sorunları 10 31 Mayıs 2008 20:54