IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Temmuz 2019, 00:49   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ruh sağlığı ve depresyon




Ruh sağlığı ve depresyon



Ruh sağlığı ve depresyon günümüzde çok konuşulan iki konu. Ruh sağlığının önemi her geçen gün daha çok farkedilmektedir. Depresyon da sık karşılaşılan hastalıklar listesinde üst sıraları işgal etmeye başlamıştır.

Ruh sağlığı ve depresyon neredeyse her gün haberlere konu olmaktadır. Depresyondan etkilenen insanlar ne kadar zor bir hastalık olduğunu daha çok anlıyorlar. Değresyon geçiren, halk arasında söylendiği gibi damdan düşen insanlar, gözle gürülmeyen, etkilerinden tanıdığımız bu hastalığın hayatın akışını nasıl olumsuz etkilediğini daha iyi anlamaktadırlar. Böyle bir rahatsızlık geçirmeyenler ise hastaların şikayetlerini ve nasıl olupta bu şikayetlerin üstesinden gelemediklerini bir türlü anlayamamaktadırlar. Hatta depresyondaki yakınlarına akıl vermekte, her şeyin kendi ellerinde olduğunu, kendi kendilerine çaba göstererek bu durumdan kurtulabileceklerini ifade etmektedirler. Maalesef gerçek hiç de öyle değildir. Depresyon vücudun işleyleyişini aksatmakta ve önemli oranda olumsız etkilemektedir. Depresyondaki hasta zaman kaybetmeden tedavi olmalı, terapi görmelidir.

Ruh Sağlığının Önemi

Her işin başı sağlık denmektedir. Bu sadece fiziksel sağlıkla ilgili değil, aynı zamanda ruh sağlığının önemi içinde söylenmiş bir sözdür.

Ruh sağlığının önemi çok açıktır, keyfimiz yerinde değilse yapacaklarımızı yapamayız. Keyif almadığımız bir yere giderken ayaklarım geri geri gidiyor diye ifade ederiz. En iyi yaptığımız şeyler yapmaktan en çok mutlu olduğumuz şeylerdir. En başarılı olduğumuz konular yine bize mutluluk veren konulardır. Sevdiği işi yapmak güzel yapmak için temel şarttır. Ruh sağlığımızın iyi olması moralimizin yerinde olması yaşam kalitemizi belirleyen en önemli etkendir. Bu açılardan değerlendirildiğinde ruh sağlığının önemi, bedensel sağlıktan önce gelmektedir. Kendini rahat ve huzurlu hissetmeyen bir kişinin sosyal ilişkileri bozulmakta ve iş performansı düşmektedir. Bu durum işyerleri için çok önemlidir, maliyetleri arttırdığı gibi ürün kalitesini de olumsuz etkileyebilmektedir. Ruh sağlığı sorunların hayatımıza olumsuz etkileri, fiziksel sağlıkla ilgili sorunlardan daha çok olmaktadır.



Psk. Mürşit ATLIAKIN
Psikoloji

__________________
Al Beyin Kafana Sokarsın
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
ruh sağlığı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Depresyon (çöküntü) nedir? Majör depresif bozukluk belirtileri nelerdir? Depresyon tedavisi… Sanem Ruh Sağlığı 0 06 Eylül 2018 20:42
Depresyon (çöküntü) nedir? Majör depresif bozukluk belirtileri nelerdir? Depresyon tedavisi… Sanem Ruh Sağlığı 0 05 Haziran 2018 13:12
Distimik Depresyon Nedir - Distimik Depresyon Nasıl Anlaşılır? PySSyCaT Sağlık Köşesi 0 26 Ekim 2014 10:35
Çocuklarda Depresyon Belirtileri ve Depresyon Tedavisi Ecrin Aile Evlilik ve Çocuklar 0 27 Eylül 2014 18:59
Depresyon çökkünlük depresyon tedavisi ELa__ Ruh Sağlığı 0 21 Mayıs 2012 16:23