IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Mayıs 2012, 15:18   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Parlak Ve Sağlıklı Saçlara Kavuşmanın Yolları




Saçlarımızı bazen yanlış işlemlerden dolayı yıpratabiliyoruz. Aslında saç bakımında önemli olan noktalarla pek fazla emek harcamadan parlak saçlara kavuşabiliriz. Dermatolog Dr. Yasemin Fatih Amato, işte bu noktaları sıraladı ve beraberinde saçlarınızı parlak gösterecek bir maske tarifi de verdi.

1- Alkollü ürünlere dikkat: Alkol ve hava kirliliği saçlarınızın doğal parlaklığını kaybettirir. Ayrıca kullanılan saç köpüklerinin içinde alkol bulunur. Bu yüzden saçlarınız kuruysa köpük değil krem ya da serum kullanmalısınız.

2- Soğuk su: Sıcak suyla saçlarınızı yıkamamaya çalışın hatta soğuk suda yıkamayı alışkanlık haline getirin. Soğuk suyla yıkanan üst deri kapanır ve yumuşak, parlak bir yüzeye ulaşırsınız. Saçlarınızı kuruturken verdiğiniz soğuk hava da aynı etkiyi gösterir.

3- Fırça seçimi: Plastik fırçanızı atıp yerine doğal kıllardan yapılmış bir fırça almalısınız. Bu fırçalar saçlarınızı taradığınızda yağları eşit olarak dağıtır ve parlaklık kazandırır.

4- Saçlarınızın kıvırcıklaşmasını önleyin: Saçlarınız gözenekli bir yapıya sahiptir. Böyle olunca havadaki nemi emer ve saçlarınızın kıvırcıklaşmasına neden olur. Eğer gün içinde kıvırcıklaşmasını istemiyorsanız kesinlikle evden saçlarınız ıslak çıkmamalısınız.

5- Saçı doğru şekilde yıkamak: Sık yıkamak saçlarınızı temiz yapmaz, sadece yıpratır. O yüzden haftada birkaç defa yıkamak yeterli olacaktır. Eğer her gün yıkamadığınızda rahatsız oluyorsanız kremi önce saçlarınıza sürün, sonra saçları durulamadan saç diplerini şampuanlayın ve durulayın.

6- Isıyı doğru kullanmak: Isının saçlarımızı kuruttuğunu düşünürüz fakat doğru kullanılan ısı saça parlaklık verir. Saçınıza pek fazla vakit ayıramıyorsanız, ayda bir maske ya da sıcak yağ bakımı yapın. Ürünleri saça sürdükten sonra saçlarınızı sıcak havluyla sarmayı unutmayın.

7- Silikonlu ürünleri tercih etmek: Silikonlu ürünler saç derisinin üstünde kalarak deriyi dış etkenlere ve kullanılan aletlere karşı korur, sürtünmeyi azaltır ve sıcağın az zarar vermesini sağlar. Tabii bu ürünleri dozunda kullanmalısınız, fazla kullandığınızda saçlarınız birbirine yapışabilir.

8- Doğuştan dalgalı saçların bakımı: Saçlarınız dalgalıysa her altı veya sekiz haftada bir uçlarından biraz kestirmeniz yararınıza olacaktır. Ayrıca nemlendiricili krem ve şampuan kullanmanız gerekir.

9- İyonlardan yararlanın: Saç üzerine yapılmış maşa ve kurutucular sadece saçların kabarmasını ya da elektriklenmesini önlemek için değil, saçlarınızın sağlığı için de gereklidir. Özellikle iyonlu seramik aletler saçların kırıklarını önleyen negatif iyonlar üflerler. Böylece saçlarınızın güçlenmesine ve parlaklık kazanmasına neden olurlar.

Tarif: Saçlarınıza parlaklık verecek kuru maya maskesi

Malzemeler

- 4 kaşık toz kuru maya

- Ilık su

Hazırlanışı ve uygulama şekli: 4 kaşık toz kuru mayayı bir bardak ılık suda eritin Saç diplerine masaj yaparak yedirin. Birkaç dakika bekletin ve bol su ile durulayın. Bu işlem sonrasında saçlarınızın parladığını göreceksiniz. Haftada bir kez yapacağınız bu doğal maske ile saçlarınız sağlıklı ve parlak görünecek.
alıntıdır

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
kavuşmanın, parlak, saçlara, sağlıklı, ve, yolları


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çocuğunuzun sağlıklı yemek seçmesini sağlamanın yolları Ecrin Çocuk Sağlığı 0 15 Ağustos 2011 22:50
Kilo Vermenin Sağlıklı Yolları! Dilara Diyet ve Sağlıklı Beslenme 1 14 Aralık 2010 12:40
Sağlıklı ve hızlı kilo almanın yolları Aze Diyet ve Sağlıklı Beslenme 1 08 Eylül 2010 19:53
Makrobiyotik Beslenme: Daha Sağlıklı Olmanın Yolları VaLerKa Sağlık Köşesi 0 06 Aralık 2007 00:06
Sağlıklı çocuk yetiştirmenin yolları ad3m Sağlık Köşesi 0 13 Eylül 2006 17:44