IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Mayıs 2013, 18:19   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Saçlarınızın Yaşlanmasına Dur Deyin!




Saçlarımız birçoğumuz için önemli olsa da, saç bakımımız için tonlarca para harcasak da saçlarımızın yaşlanmasını önleyici pek birşey yapmıyoruz. Zamanla saçlarımızın rengi, yapısı ve yoğunluğu da vücudumuzun diğer kısımları gibi degişiyor ve farklılaşıyor. Aşağıda bahsedeceğimiz önerilerle saçlarınızın yaşlanmasına dur diyebilrsiniz.

1. Saç derinizin bakımından bahsetmeden, saçlarınzdan bahsedemeyiz. Zayıflayan ve dökülen saçların sebeplerinden biri de bakımsız saç derisidir. Saç derinize uygulayacağınız gözenek açıcı bir bakımla saçlarınız daha güçlü ve bakımlı olacaktır.

2. Ne yediğimiz vücut sağlığımızı nasıl etkiliyorsa saç sağlığımızı da aynı ölçüde etkiliyor. Sağlıklı ve doğal görünmesini istediğiniz saçlarınız için vitamin ve proteini yüksek somon, yaban mersini, beyaz et, yoğurt ve baklagilleri tüketmenizi tavsiye ediyoruz.

3. Sıcak aletlerin de saçınızı yaşlandırmadaki etkisi bir hayli büyük. Sıcak fön makinasını saç derinizden ve saçınızdan mümkün olduğunca uzakta tutmak saç derinizi nemlendiren ve genç kalmasını sağlayan keratinin de azalmasını önleyecektir.

4. Haddinden fazla taramak ve fırçalamak da saçlarınızın yaşlanmasına sebeplerden biri. Çok sık ve sertçe taramak saç köklerine zarar vererek saçlarınızın zayıflamasına neden olur. Sağlıklı ve bakımlı görünmek için saçlarınızı taramalı ancak fazlasından kaçınmalısınız.

5. Hacim için en iyi yollardan biri krepe yapmak yani saçları tutam tutam alıp geriye tarama işlemi. Krepeli saç daha sağlıklı ve hacimli gözükse de krepe uzun vadeli saçlarınıza zarar verir. Krepe yerine hacim yapıcı sprey tarzı ürünleri kullanmanızı tavsiye ederiz.

6. Stres vücudumuzun her yerinde olduğu gibi saçlarımızda da yaşlılığa sebep olabiliyor. Yoğun hayatımızda stresi yok etmek zor olsa da nefes alma egzersizleri, yoga ve meditasyon yardımı ile hem içimiz hem de dışımızı genç ve sağlıklı tutabiliriz.

7. Saç derisini temiz tutmak kadar saç derisine yapılan masaj ve bakım da saç sağlığı için önemli. Sağlıklı ve genç saçlara sahip olmak saç derisini nemlendirmek, uyarmak ve kepekten arındırmaktan geçiyor. Kuaför salonunda yaptırabileceginiz bu bakımı evde kendiniz de saç ve saç derinize uygun ürünlerle kolaylıkla yapabilirsiniz.

Saçımızı bakımsız kılan, zayıflatan birçok etkiyi çeşitli ürün ve bakımla ortadan kaldırabilsek de saçımızın yaşlanmasına karşı koymak her zaman kolay olmayabilir. Yukarıda bahsettigimiz yaşlanmayı önleyici önerilerle saçlarınızın genç ve bakımlı kalmasını sağlayabilirsiniz.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
deyin, dur, saçlarınızın, yaşlanmasına


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Cildinizin Yaşlanmasına Neden Olmayın Zen Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 19 Mart 2013 16:57
Saçlarınızın dümdüz olması için 10 kural Sue Saç Modelleri ve Bakımı 0 27 Haziran 2012 23:03
İçinizdeki Öküze Oha Deyin! AngeLus Kültür ve Sanat 1 29 Ağustos 2010 15:51
Korkuya dur deyin! Slipknot Bilgisayar Donanımı 0 23 Mayıs 2010 22:10