IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Ağustos 2013, 12:28   #1
Estela
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Şampuan Sözlüğü




Etiketlerinde yazan kelimelerin anlamlarından[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] saçlarınız için hangi ürünün daha faydalı olduğuna kadar birçok sorunun cevabı bu yazıda…

Şampuanı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] saçlarda biriken "sebum"u temizlemek için kullanılan bir çeşit sıvı sabun olarak tanımlamak mümkün. Aslında[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sebum saç köklerinden salgılanan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] saçı dış etkenlerden koruyan ve saç sağlığı için oldukça gerekli olan bir madde. Ancak[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] dış ortamdaki kirlerin ve tozların sebuma yapışması saçın kirlenmesine neden oluyor. Şampuanlar[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yağı toplayan ve saç
yüzeyinden uzaklaştıran maddeler içeriyorlar. Ve kimyasal yapıları sabunlarınkine çok benziyor. Fakat sabunlara kıyasla biraz daha yumuşaklar. Çünkü yağı toplamaları ve saç telindeki bütün sebumu söküp almaları saç sağlığı için pek de faydalı değil. Tüm bunlardan anlayacağınız gibi
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] saçların aslında doğal yağından arınması ve "gıcır gıcır" temiz olması pek de istenilen bir durum değil aslında...

Peki
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] iyi bir şampuan nasıl olmalı? Nasıl kullanılmalı? Bu soruyu yönelttiğimiz uzmanlar öncelikli kıstasın kaliteli ve güvenilir bir marka olması gerektiğini söylüyorlar. Tabii[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] şampuanın saç tipinize uygun olması da önemli[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Buna en iyi karar verecek kişi ise sizsiniz. Kadınlar[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] saçlarına iyi gelen[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ağırlaştırmayan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yağlandırmayan bir şampuanı çoğu kez ilk deneme de bile anlayabiliyorlar.

Uzmanlara göre saç yıkamada ideal olan
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] gün aşırı şampuanlamak ve orta uzunluktaki saçlar için sadece bir çay kaşığı kutlanmak. Bilmeniz gerekenleri ve doğru bildiğiniz yanlışları yazının tamamında bulacaksınız.

Bilmeniz gerekenler

Çok köpüren şampuan iyi şampuan mı?

Dermatoloji uzmanları şampuanların fazla köpürmesinin gereksiz olduğunu söylüyorlar. Bu nedenle[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 'saçlarımı temizleyeceğim' diye her gün yıkamak[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yıkama sırasında iki kere şampuanlamak ve bol bol köpürtmek faydadan çok zarar sağlayabilir aklınızda olsun... Şampuanın ne oranda köpürdüğü daha çok içindeki kimyasallarla ilgili bir durum. Suyun sıcaklığı ya da soğukluğu da bunu bir ölçüde etkileyebiliyor; sıcak suda daha fazla köpürüyor şampuanlar. Ayrıca saçın kirliliği[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sudaki kireç miktarı da köpürme oranını etkileyen faktörlerden.

Organik mi değil mi?

Şampuanlar[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] söz konusu olduğunda bugünlerde akla gelen bir konu da[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] doğal ve organik şampuanlar. Bu konuda görüşlerine başvurduğumuz Herbalist ve Doğal Terapi uzmanı Işık Kırgız[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] doğal şampuanlarla ilgili bakın neler söylüyor[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] "Piyasada satılan ürünlerin neredeyse hepsinin üzerinde 'doğal bitkilerden yapıldığı' ibaresi yer alıyor. Ancak bu ürünlerde çoğunlukla organik olmayan renklendiriciler[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] paraben ve silikon gibi petrol bazlı katkılar kullanıldığından cildimiz bu yabancı ve zararlı maddeleri dakikalar içinde emiyor."

Eğer tercihiniz organik bir şampuan satın almaksa
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tüm ürünlerde olduğu gibi şampuanlarda da sertifikalı olup olmadığını araştırın.


Şampuanlar hakkındaki efsaneler doğru mu?


"Saç şekillendiricilerin artıklarından kurtulmak için arındırıcı özellikte bir şampuan kullanmalısınız."

KISMEN DOĞRU

Şekillendirme ve tutuculuk özelliği çok kuvvetli ürünler kullanmadığınız takdirde[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] herhangi bir şampuan da saçınızı jöle ve spreyden arındırmak için yeterlidir. Eğer[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] arındırıcı özelliği yoğun olan bir şampuan kullanıyorsanız onu haftada en fazla bir kez kullanmaya özen gösterin.

"En iyi sonucu almak için mutlaka saç kremi kullanın"

DOĞRU

Şampuanlar saçlarınızı kirden arındırırlar ancak saçınızın nemini korumasına yardımcı olamazlar[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] iste bu nedenle[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]şampuanlamadan sonra bir saç kremi kullanmak[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] saçınızın koruyucu bir tabakayla kaplanmasını ve nemin saç telinin içine hapsolmasını sağlar.

Saçınız bir zaman sonra kullandığınız şampuana alışır
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] o şampuanın etkisi yok olur"

YANLIŞ

Kozmetikçiler[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] böyle haberlerin nereden çıktığını çok merak ediyorlar! Çünkü saç teli aslında vücudun ölü bir parçası ve herhangi bir şeye alışması kesinlikle mümkün değil. Saçınızın yapısı değişmediği sürece[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] aynı şampuan aynı etkileri gösterir.


Etiketin üzerindeki kelimeler ne anlama geliyor?

Şampuanların etiketlerine bakınca da kafanız mı karışıyor? O zaman işte size[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hangi kimyasal maddenin ne olduğunu ve ne işe yaradığını anlatan bir sözlük.

Su: Evet
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bu sözlükteki en kolay kelime ve çoğu zaman bir şampuan etiketinde ilk sırada yer alan madde. Bir baz oluşturuyor ve diğer tüm kimyasal maddelerin bir arada kalmasını[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] karışmasını sağlıyor. Çoğunlukla şampuanların yüzde 80'i sudan oluşuyor[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ortalama değer de bu zaten.

Amonyum Lauryl Sulfate/Amonyum Laureth Sulfate/ Sodium Lauryl Sulfate: Bu üç madde de
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hemen hemen tüm sıvı sabun ve detarjanlar da bulunuyor ve yağların çözülmesini sağlayarak[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] saçları kirden arındırıyor.

CocamideDEA[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] MEA ya da TEA/ Cocamidopropyl Betaine: Kir çözme özelliği
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Amonyum Lauryl Sulfate/ Amonyum Laureth Sulfate/ Sodium Lauryl Sulfate'e göre daha az olan bu kimyasallar şampuanın köpürmesini ve kıvamının koyulaşarak kolay dökülmesini sağlıyor.

Sodium Citrate: Bu maddenin temel görevi şampuandaki PH derecesini sabit tutmak
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] saçın sağlığını ve parlaklığını korumak.

Glycol Distearate / Streate: Bu iki maddenin en önemli özelliği şampuana (şeffaf renkte olanlar hariç) o sedefsi hoş rengi ve hoş kıvamı vermek.

Polyquaternium/Quaternium: Yumuşatıcı özellikteki bu maddeler bazı çamaşır yumuşatıcılarda da bulunuyorlar - saçların yıkamadan sonra yumuşak bir hal almasını kolaylaştırıyor aynı zamanda şampuana da kıvam veriyorlar.

Dimethicone / Cyclomethicone: Özel silikon yağları
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] saçı kayganlaştırıyor[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] parlaklaştırıyor ve banyo sonrası çok daha kolay taranmasına yardımcı oluyorlar.

Pantenol: Bir B vitamini türevi olan ve bazı şampuanlarda bulunan pantenol
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] saç telinin sadece yüzeyinde kalmıyor içine de işliyor ve daha nemli olmasını[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] şişkin görünmesini sağlıyor. Saç böylece daha sağlıklı bir hal alıyor.

Bitki yağları: Şampuanlara karıştırılan bitki yağları
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] suyun saç telinin yüzeyine hapsolmasını ve böylece saç telinin nemini çok daha uzun süre korumasını sağlıyor. Bu yağlar aynı zamanda saç derisini de nemlendiriyor.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
sözlüğü, Şampuan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Şampuan Sözlüğü oneofgirl Saç Modelleri ve Bakımı 0 02 Ağustos 2013 14:36
Ev yapımı limonlu şampuan Violent Saç Modelleri ve Bakımı 0 18 Mayıs 2013 18:18
Şampuan Şişmanlatıyor Sue Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 04 Temmuz 2012 21:33