IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Ağustos 2013, 15:34   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Saçınızın Neme İhtiyacı Var




Zayıf mat saçların ortak sorunu akut nem ek***liğidir. Saçınızda çok az nem olduğunun bir diğer işareti de statik elektriklenmedir. Cilt için %10 nem içeriği gerekirken saçın %15 ila 17 suya ihtiyacı vardır.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Nemi yokedici faktörler

Kuru ısı saçın nemini alır. Saçınız zaten kuruysa hergün fönle kurutmak ve sık sık ısıtmalı bigudiyle sarmak veya düz maşa kullanmak saçınızı ve saç derinizi kısa zamanda çöl sıcağında kavrulmuş hale getirecektir. Bu nedenle ısıtılmış şekil verme araçlarını mümkün olduğunca az kullanmalı ve fön makinesinin ayarını düşük ısıya ve tam üflemeye ayarlamalısınız. Kışın saunaya gidiyorsanız saçınızı kuru sıcaktan (100°C’ye kadar) korumak için saçınızın etrafına bir havlu sarın. Nem kaybına karşı koruma, saçınıza bir krem kürü uyguladıktan sonra çok daha başarılı olur. Aynı şey plajda vakit geçirirken de geçerlidir. Bir şapka, kep veya bandana takarak saçınızı aşırı nem kaybından ve bunun sonucu ortaya çıkan kıvırcıklaşmadan koruyacaktır. Boyalı veya permalı saçların uygun şekilde nemlendirilmesi de özellikle önemlidir.

Saçlarınızın Nem Kaynağı

Su özeldir; içerek vücudun ****bolik süreçlerinin düzgün işlemesi ve hücre yapısını desteklemek için gerekli suyu sağlarız. Banyo, duş veya şampuanlama için dışarıdan kullanıldığında su cilt ve saçtaki suyu alabilir. Bu durum çelişkili gibi görünse de doğrudur. Bu nedenle nemlendirici saç bakım şampuanları kullanmak önemlidir. Şampuanlardaki ve saç durulama ürünlerindeki en etkili nemlendirme ve bakım maddeleri Aloe vera, gliserol, panthenol, ipek ve buğday proteinleridir. Bu aktif maddeler moleküler yapıları sayesinde saçın içindeki nemi bağlar veya her bir saç telini koruyucu bir tabakayla kaplar. Bu da saçın pürüzsüz olmasını sağlar ve saçın dış katmanını adeta mühürler. Bu mühürleme etkisi saçın suyu daha iyi tutmasını sağlar.

Saçınızın nemini nasıl korursunuz

Tavsiye 1:

Özellikle uçaklarda sirküle edilen hava kuru ve bu nedenle saç dostu değildir. Uçuş sırasında her saat biraz termal veya nem koruyucu saç spreyi sıkmalısınız. Bu şekilde çok uzun uçuşlarda bile saçınız bozulmaz.

Tavsiye 2:

Ellerinizi losyonlamak keyifli bir şey. Özellikle kışın elinizi losyonladıktan sonra avuç içlerinizi saçınızın üzerinde dolaştırma alışkanlığı edinmelisiniz. Bu saçınıza biraz daha fazla nem sağlayacaktır.

Tavsiye 3:

Çoğunlukla saç uçlarında nem ekskliği olur. Bir saç ucu toniği bu sorunu ve buna eşlik eden saç ucu kırıklarını saç uçlarını mühürleyip nemlendirerek ortadan kaldırabilir.

Tavsiye 4:

Düz veya yuvarlak maşa kullanmadan önce mutlaka koruyucu bir termal veya şekillendirici sprey kullanmalısınız.

Tavsiye 5:

Bir nemlendirici tavsiye daha! Olgun bir avokadonun etli kısmını ezin ve bir yemek kaşığı buğday yağı ve bir limonun suyu ile karıştırın. Ortaya çıkan karışım çok yoğun olmamalı. Gerekirse biraz su katabilirsiniz. Karışımı yıkanmış saça uygulayın ve saçın etrafına streç film sarın ve 15 dakika bekleyin. Daha sonra tamamen durulayın. Sonuçtan çok memnun kalacaksınız.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
neme, saçınızın, var, İhtiyacı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Saçınızın Rengini Doğal Yöntemlerle Açın oneofgirl Saç Modelleri ve Bakımı 0 02 Ağustos 2013 14:37
Saçınızın Dip Boyası Çıkmış Ezgi Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 22 Aralık 2011 18:34
Cildiniz Anında Neme Doysun İstemez Misiniz? Düş Ah Kadınlar 0 15 Ekim 2011 19:22
Neme İhtiyacı Vardır. Sır Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 10 Mayıs 2010 15:56
Saçınızın Bakımı Hangisi? Heidi Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 05 Temmuz 2008 10:24