IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Mart 2014, 19:09   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yağlanan saçlar için çözüm yolları




Asla sabun kullanmayın
Saçlarınızı yıkarken kesinlikle hangi tür olursa olsun sabun kullanmamalısınız. Saç tellerinin kurumasına sebebiyet veren sabun saç dersinin asit seviyesini artırır. Saç için sabun birçok uzman tarafından uzak durulması gerekilen madde olarak gösterilmektedir Yağlı bir saç için sabun ihtimaller dâhilin de değildir. Özellikle yağlı saçlar için üretilmiş şampuanları tercih etmelisiniz. Aksi takdirde saçtaki yağ oranı artabilir.
Yıkama süresi 1 günü geçmemeli
Yağlı saçların yıkanması belirli bir zaman diliminde yapılması gerekmektedir. Sıklıkla yıkanan saçlarda saç derisindeki yağ hücreleri daha fazla çalışır ve böylelikle saçlar daha çabuk yağlanabilir. Dolayısı ile yağlı saçlar günde bir kez yıkanmalıdır.
Saç kremi kullanımı
Nemlendirici özelliği bulunan saç kremlerinin kullanılması oldukça yanlış bir davranıştır. Yağlı saçlarda yağ etkili bir koruyucu özelliği taşımaktadır. Ancak nemlendirici saç derisindeki yağın saçlara daha kısa sürede yayılmasına sebebiyet ermektedir. Sadece saç uçlarına yıkamadan sonra krem uygulanabilir

Şampuan seçimi
Yağlı saçların bakımı oldukça dikkat isteyen bir konudur. Saçlarınızı yıkamadan önce mutlaka birkaç kez saçınızı su ile yıkamanız oldukça faydalıdır. Deride bulunan yağların bir ölçüde giderilmesini ve daha kolay çıkmasını sağlayacaktır. Şampuan seçiminde az nemlendirici özelliği bulunan kuvvetli mineraller içeren doğal bitki özlü şampuanlar tercih edilmelidir. Özellikle yağlı saçlar için üretilmiş olan şampuanlar tavsiye edilir.

Yağlı saç nasıl yıkanır?
Saçları uzun olan bayanların saçlarını yukarıda toplamadan salık bir halde iken şampuanı saçlarına uygulamalı ve aşamalı olarak saç derisine masaj yapmak suretiyle yaydırılmalıdır. Zaman zaman aşırı yağlı saç şampuan döküldüğünde köpürmeyebilir. Bunun nedeni yağların saç dersinden uzaklaşıyor olmasıdır. Yağlı saçların iki kez yıkanması oldukça faydalıdır.
Elma sirkesi ve yağlı saçlar
Yağlı saçların tedavisinde en önemli doğal etken elma sirkesidir. Saç yıkandıktan sonra durulama suyuna karıştırılacak yarım çay bardağı elma sirkesi saçları canlı ve parlak gösterebileceği gibi daha ağır yaşlanan saç yapısına bürünmenizi sağlayacaktır.
Alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
Çözüm, icin, saclar, yağlanan, yolları


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yağlı Saçlar İçin Özel Çözüm Önerileri Zen Saç Modelleri ve Bakımı 0 28 Aralık 2012 17:59
Özgüven Eksikligi Ve Çözüm Yolları Lady Genel Paylaşım 0 15 Eylül 2012 18:27
Çabuk Yağlanan Saçlar İçin Dilara Saç Modelleri ve Bakımı 0 07 Kasım 2010 07:20
Yağlı Saçlar için Çözüm! Dilara Saç Modelleri ve Bakımı 0 22 Nisan 2010 17:39