IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Eylül 2014, 19:25   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Evde Saç Boyayanlara Altın Tavsiyeler




Evde Saç Boyayanlara Altın Tavsiyeler

Kadınlar makyaja düşkündür. Bu görüşüme katılmıyor musunuz? O zaman çevrenize bir bakın… Kaç kadının saçları boyasız? Saçları boyamak da saça bir makyaj yapmaktır aslında. Beyaz saçları, ya da beyaz olmasa bile doğal saç rengini kabullenememek bu makyajı yapmamıza neden olur.

Saçları boyamanın iki yolu var: Ya kuaföre gidecek ve elinizi cebinize atacaksınız ve kodunu, adını asla öğrenemeyeceğiniz bir renkle oradan ayrılacaksınız ya da evde kendiniz boyayacaksınız. İkisinin de riskli olduğu kısımlar var ama bugün birçok kadın saçlarını evde boyamayı tercih ediyor. Tabi bunda her gün yeni bir çeşit saç boyası çıkaran markaların da etkisi büyük.

Saçlarını evde boyamayı tercih eden birçok kadın varken onlar için işlerine yarayacak tavsiyeler vermemek olmaz. Keyifli okumalar!

Eğer saçınızı devamlı evde boyamaya kararlıysanız banyo dolabınıza boyayı karıştırmak için bir spaptula ve kap, boyanın saçta iyice yayılması için bir tarak, kirli bir gömlek ve artık gözden çıkardığınız havluları içeren minik bir set bulundurun. Böylece her seferinde araç gereç edinmek zorunda kalmazsınız.

Tüm saç uzmanları saçın boyanmasının saçı yıpratan bir eylem olduğu konusunda hemfikir. İşte bu yüzden hepsi saçlarınızı boyatmadan önce bakım yapmanız gerektiği görüşünde. Saç yıpranmanızı en aza indirgemek için saçlarınızı boyamadan önce sağlıklı olduğundan emin olun.

Kadınlar arasındaki en büyük sorulardan biri de saç kirli mi yıkanmalı yoksa temiz mi? Belki kulağa hoş gelmeyebilir ama saç boyama işleminin kesinlikle kirli saçlara yapılması gerekiyor. Kirli saçın boyayı daha iyi tutmasını geçtim, kirli saç derisinin gözenekleri kapalıdır. Bu da boyanın derinize nüfuz etmesini engeller. Temiz saç derisinin gözenekleri açık olduğu için canınız yanabilir. Aynı zamanda saçlarınızda kalan saç ürünleri kalıntıları boyanın kolay sürülememesine ya da kendini gösterememesine neden olabilir. Bu nedenle saçlarınızı yıkadıktan sonra boyamak için en az bir gün beklemenizi tavsiye ediyorum.

Saçlarınızda radikal değişikleri kendiniz yapamazsınız, bunu kabullenin. Evde saç boyayanlara en büyük tavsiye saçlarının bir iki ton daha açığını ya da koyusunu kullanmaları. Daha büyük değişimlerde bir uzman elinin değmesi şart.

evde sac boyayanlara altin tavsiyeler 09

Eğer renge karar verdiyseniz ama hala sizde nasıl duracağına karar veremiyorsanız saçınızın görünmeyen bir tutamını boyayın, ardından yıkayın. Böylece asıl fikriniz oluşacaktır.


Saçınızı boyaya başlamadan önce kesinlikle temkinli olun. Saçınıza bakıp tahmini bir kutu sayısı biçip alışveriş yapmayın, en azından bir fazlasını alın, evde minik bir stok oluşturun. Böylece asla yarı yolda kalmazsınız.



Saç boyamaya başlamadan önce boyanın teninize bulaşmaması için saç çizginize, kulak arkanıza vazelin sürün. Böylece boya kalıntıları oraya bulaşsa bile yıkanınca hemen çıkacaktır. Aksi takdirde sizi baya uğraştırabilir, üstelik derinizde tahrişe neden olabilir.


Daha doğal bir görünüm için saçlarınızı boyamaya arka tutamlardan başlayın. Çünkü öndeki tutamlar boyayı en geçiren bölümdür, boyayı daha kolay emerler. Diğer bölümlerle arada dengesizlik olmasını önlemek için arkalardan başlayarak boyamalısınız.


Ama eğer saçlarınızı açık bir renge boyayacaksanız tam tersini yapmanız gerekiyor. Yani bu sefer önceki tutamlara önce sürmelisiniz. Çünkü fark ettiyseniz doğal sarışınların öndeki tutamları daha açık görünür. Eğer siz de bu hileyi uygularsanız saçlarınız çok daha doğal görünecektir.


Boyanın uyarılarında yer alan süreyi kesinlikle es geçmeyin! Bir saat kurun ve bu zamana uyun. Eğer erken yıkarsanız renk saçınıza tam olarak işleyemez, geç yıkarsanız da saç deriniz, saçlarınız zarar görür. Hatta bir çalar saat kurmanız olası kazaları önler.


Saçları boyamak harika ama ne yazık ki henüz dipleri çıkmayan saç boyası icat edilmedi. Bu nedenle diplerinizle uğraşmak durumunda kalacaksınız. Bunu yaparken aynı renk boyayı kullanmaya ve zaten boyalı olan yerlere boya değdirmemeye çalışın. Yoksa saçınız katman katman görünerek sizi zaman içerisinde daha yaşlı gösterir. Aynı zamanda diplerinizi boyadığınız boyayı saklamayı sakın düşünmeyin!


Saç boyalarının içinden çıkan saç kremi, koruyucu gibi ürünleri kesinlikle es geçmeyin. Onların hepsi saçlarınızın ihtiyacına özel olarak üretilir ve o küçücük şeylerin işe yaramayacağını düşünüyor olabilirsiniz ama emin olun yanılıyorsunuz.


Saçlarınızı boyadıktan sonra UV filtreli saç bakım ürünleri kullanın. Böylece saç renginiz uzunca bir süre sizle kalır. Şampuan ve saç bakımı reyonlarındaki renk koruyucuları kesinlikle es geçmemenizi öneririm.

__________________




 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
altın, boyayanlara, evde, sac, tavsiyeler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Erkeklerden Kadınlara Altın Tavsiyeler ! Rhytia Ah Erkekler 0 10 Şubat 2014 21:02
Altın Yatırımcısına Tavsiyeler N999 Haber Arşivi 0 27 Ocak 2012 19:05
Erkeklerden Kadınlara Altın Tavsiyeler ! Sır Ah Erkekler 1 11 Mayıs 2010 01:17
Öğrenciler İçin Altın Değerinde Tavsiyeler Luis Yalan Haber 0 02 Mayıs 2010 11:52
Peygamber efendimizden altın tavsiyeler Lady İslamiyet 0 19 Nisan 2010 15:09