IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Aralık 2014, 13:54   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Saç kırılmasını önleyen yöntemler




Çoğunuz saç boyası, perma, röfle gibi güzelleşme işlemlerinden; jöle, saç spreyi, köpük gibi saç şekillendiricilerinden vazgeçemiyorsunuz. Bazı kadınlar fön çektirmeden ya da maşa ile saçlarını dalgalandırmadan dışarı çıkmıyor. Hepsi daha fazla güzellik uğruna… Evet, ama güzelleşme uğruna saçlarınızın sağlığından kaybettiğinizin farkında mısınız? Tüm bu saç şekillendirme işlemlerini sık uygulamalar, yanlış saç taramalar, çok sıkı saç toplamalar; o canınızı sıkan saç kırıklarına sebep oluyor ne yazık ki… Peki bunu nasıl önleyebilirsiniz işte cevabı...

Saçta neden kırık olur


Boya, perma gibi kimyasal işlemlerin çok sık tekrarı; saç kurutucu ve düzleştiricilerin yoğun kullanımı; sık fön yapılması; saçların sürekli ve aynı biçimde çok sıkı şekilde arkaya doğru toplanması; saç toplanırken çok sıkı lastik kullanılması; saça uygun olmayan bakım ürünlerinin kullanılması gibi faktörler saçların kuruyup cansızlaşmasına neden olur. Bu da saçı daha kırılgan hale getirir.

Genel olarak saçlarımızı fazla sıcaktan uzak tutmalıyız, fazla sık şekillendirici uygulamalar yapmamalıyız. Olabildiğince saçlarımızı açık bırakmalıyız. Toplamamız gerektiği zaman, sıkı lastikler yerine saçı yıpratmayan dişli tokaları kullanmak gerekir.
Genetik olarak kuru ve kıvırcık saçlı kişiler saçlarının sık kırıldığından yakınırlar. Bu kişilerin de saçlarına karşı daha hassas olması gerekir.


Saç kırıkları için saçınıza nasıl bakım yapabilirsiniz

Saçımızın ne derece yıprandığına bağlı olarak günlük, haftalık ya da aylık bakımlar uygulayabiliriz. Günlük bakımlarda saçın tipine göre bir şampuan ve arkasından dayanıklılığını artıran kondisyoner denilen kremleri kullanmak gerekir. Bunlar saçın çevresinde koruyucu tabaka oluşturarak elastiyetini artırır.

Haftada bir kez sıcak bir bitkisel yağ ile saç diplerine masaj yapabiliriz. Zeytinyağı, susam yağı, kayısı yağı, hindistancevizi yağı gibi bazı yağlar, esansiyel yağ asitleri içerir. Bunlar saçlarımızın yapısına girerek dayanıklılığını artırır. Bunları akşam saçımıza masajla uygulayıp havlu ya da boneye sararak sabaha kadar kalmasını sağlarsak, saçın diplerine ve saç tellerine iyice nüfuz eder. Saç ertesi gün yıkanabilir.

Bazı şampuanlar doğal nemlendiriciler içerir ve saçın doğal dengesini korumaya katkıda bulunur. Özellikle mısır, pirinç, buğday özü içeren şampuanlar bu açıdan daha faydalıdır. Bunların kondisyonerlerini de kullanabiliriz.
Vazelinli ürünlerden ve kolesterol içeren şampuanlardan kaçınmalıyız. Saça şekil vermek için kullanılan jöle, köpük ve spreyler çoğunlukla alkol içerirler. Saçı kurutarak kırıkların oluşmasına yol açacağından, fazla kullanmamak, kullanıldığında da saçı arındırmak, alınacak önlemler arasındadır.

alıntıdır


Konu Violent tarafından (08 Aralık 2014 Saat 21:24 ) değiştirilmiştir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
kırılmasını, sac, yöntemler, Önleyen


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Dudak Çatlamasını Önleyen Yöntemler Sevda Saç Modelleri ve Bakımı 0 20 Aralık 2012 19:06
Yaşlanmayı önleyen 3 faktör! Kalemzede Sağlık Köşesi 0 27 Ağustos 2011 09:51
Tecavüzü önleyen ruj ! Hayal Ah Kadınlar 8 19 Aralık 2010 18:22
Tecavüzü önleyen ruj Feronia Ah Kadınlar 2 18 Ekim 2009 14:21