IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Ekim 2015, 12:06   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kışın Saç Bakımı




Kış mevsiminde saç bakımı önemlidir. Çünkü kışın esen sert rüzgar saçlarını kur yapabilir. Kuru saçları önlemek için birkaç ipucu sunmak isterim. Vereceğim tariflerin hepsini denedim olumlu sonuç aldım. Bu yüzden sizinle paylaşıyorum. Her zaman saç bakımı olayını doğal yollardan yapmayı tercih ettiğim için hazır maske tarifleri değil evde yapabileceğimiz doğal bitkisel yollardan saç bakımı konusuna değineceğim.

Kuru Saçlardan Kurtulmanın Yolları

Yağlar ile Saç bakımı; Rüzgar harici bere, şapka gibi aksesuarlarda saçlarının kuru kalmasına sebep olur bu yüzden en çok kış mevsiminde bu bakımlara ihtiyaç duyacaksınız. En iyi çözümlerden birisi badem yağı ve zeytinyağı karışımıdır. Bu karışımı kullanırken normal saç kreminizin içerisine badem yağı ve zeytinyağı ekleyin. Ölçüleri yarım kahve fincanı saç kremine göz kararı yağları ekleyin ve karıştırın. Daha sonra saçlarınıza uygulayın. Bu şekilde 20 dakika bekleyin ve daha sonra durulayın. Bu uygulamayı haftada iki kez yaparsanız saçlarınız canlanacak ve kurumasını engelleyeceksiniz.kışın saç bakımı

Saç Derisi Dökülmesi
; Kışın en çok görülen sorunlar arasındadır. Soğuk ve rüzgar sayesinde saç derileri kuruyarak dökülebilir. Bunu önlemek için ise, Islak saçla dolaşmamanız gerekir. Saçlarınız daima kuru olmalı ve saç diplerinize badem yağı ve zeytinyağı karışımı sürmelisiniz. Saçlarınızın diplerine parmaklarınızla iyice yedirin. 5 dakika sonra saçlarınızı yıkayabilirsiniz. Ayrıca bu karışım saçlarınızın parlamasını ve canlanmasını sağlayacaktır.

Bukleli Saçları tercih edin;
Çünkü bukle bukle olan saçları rüzgar daha az etkiler. Saçlarınızı domuz kılı fırçalar ile tarayın. Çünkü rüzgar ile gelen tozları bu fırçalar toplayacaktır. Daha sonra ılık su ile saçlarınızı durulayın ve daha sonra da saç kremi kullanın. Kış mevsiminde saç kremi kullanmayı unutmayın. Çünkü saçlarınıza takacağınız bere, eşarp, şapka benzeri aksesuarlar saçlarınızda elektriklenmelere yol açar. Saç kremi ile bu sorunu yenebilirsini

Örgülü Saçları Kullanın; Örgülü saçlarda kış şartlarından saçlarınızı korumak için iyi bir seçimdir. Hem saçlarınızı koruyun hem de modayı takip etmişte olabilirsiniz.

Kepeklenmelere karşı; çözümler bulun. Saç derinizin kuruması ile hem kaşıntı hem de dökülme olacaktır. Buna da kepeklenme deriz. Kepek önleyici şampuanlar buna yetersiz gelebilir. Bu yüzden biraz zeytinyağı, taze sıkılmış limon suyu ile karıştırın. Bu karışımı saçlarınıza uygulayın. Daha sonra masaj yaparcasına saçlarınızı sıcak su ile durulayın. Saçlarınızda karışımı 15 dakika kadar tutun. Kış için kepeklenmeyi önleyen en etkili çözümdür.

Saçlarınızı Parlatmak için; saç derinizden başlayarak saçlarınıza bal uygulayın. Bir havlu ile saçlarınızı sarın ve yarım saat kadar bekletin. Daha sonra ılık su ile saçlarınızı yıkayın. Şampuan kullanmayı unutmayın. Göreceksiniz ki saçlarınızda gözle görülür bir parlama olacaktır.

Bir ipucu olarak saçlarınıza takacağınız bere için geniş delikli modelleri tercih edin. Saçlarınız hava alsın ve saçlarınıza zarar verme oranı en aza insin.

sacbakimi

__________________
Kimsenin fark edemeyeceği detayları görmeyi çok severim. ❣
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bakımı, kışın, kışın saç bakımı nasıl yapılır, sac


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kışın Ne Yemeliyiz PySSyCaT Sağlık Köşesi 0 14 Ocak 2015 00:27
Vazo Çiçeği Bakımı, Taze Çiçek Bakımı, Canlı Çiçek Bakımı, Buket Çiçek Bakımı Violent Bahçe Bakımı ve Çiçekler 0 05 Şubat 2014 19:55
Çiçek Bakımı, Vazo Çiçeği Bakımı, Taze Çiçek Bakımı, Canlı Çiçek Bakımı Violent Bahçe Bakımı ve Çiçekler 0 20 Kasım 2013 16:19
Sabah bakımı-Akşam bakımı Zen Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 28 Mayıs 2013 23:03
Kışın A'dan Z'ye Ayak Bakımı Kralice Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 14 Kasım 2008 13:19