IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Sanem

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Mayıs 2018, 15:43   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çabuk yağlanan saçlar için doğal çözümler




Yağlı bir saç tipine sahipseniz ve saçlarınızı hemen hemen her gün yıkamak zorunda kalıyorsanız, size sunduğumuz doğal çözümlerden faydalanabilirsiniz. Dış etkenler veya saç tipi nedeniyle hemen yağlanan saçlar, kötü bir görünüm yaratır ve canınızı sıkabilir.





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.






Saçların çabuk yağlanmasının nedenleri

Saç derisinde oluşan yağ, saçları besler ve korur. Ancak, yağlı saçlardaki aşırı sebum üretimi saçları ağırlaştırır ve zayıf bir görünüm meydana getirir. Saçlarınızda kepek problemi de varsa, sebum ile birleşen kepek, saç derinizde bir tabaka oluşturarak nefes almasını engeller. Bu nedenle, saçlar incelmeye ve dökülmeye başlar. Saçların çabuk yağlanması kalıtımsal bir özellik olabilir. Bunun dışındaki bazı etkenler de saçların hızlı bir şekilde yağlanmasına neden olur. İşte o etkenlerden bazıları…
  • Hormonal düzensizlikler
  • Saça çok sık dokunma
  • Saçı çok sık yıkama
  • Aşırı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
  • Yağlı yiyecekler tüketme
  • Fazla saç kremi kullanma Saçları çok tarama
  • Saç fırçasının kirli olması
  • Yanlış ürünler kullanma
Yağlı saçlar için evde bakım

Elma sirkesi
Elma sirkesi, saç için son derece faydalı bir yöntemdir. Saçların yağlanmasını geciktirmenin yanı sıra, kepek sorununu ortadan kaldırmanıza yardımcı olur. Saçlarınızı şampuanladıktan sonra, durulama suyunun içine 4-5 kaşık elma sirkesi ilave edin. Bu karışımla saçlarınızı durulayın ve 5 dakika kadar bekleyin. Son olarak, duru suyla saçlarınızı elma sirkeli sudan arındırın. Bu işlemi, haftada en az 2 veya 3 kez yapabilirsiniz.
Aloe vera jeli
Cilt ve saç bakımı için mucizevi bitki olan aloe veranın jeli, yağlı saçlar için faydalanabileceğiniz doğal çözümlerdendir. Aloe vera özlü şampuanlar kullanabilir veya aloe vera jelini şampuanınıza karıştırabilirsiniz. Orta boyda şampuanın içine, 1 tatlı kaşığı limon suyunu ve 1 tatlı kaşığı aloe vera jelini ekleyin. Saç derinize bu karışımı uygulayın ve birkaç dakika bekleyin. Daha sonra ılık veya soğuk su ile durulayın. Bu işlemi, her banyoda tekrarlayabilirsiniz.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Yumurta sarısı
Yumurta sarısı, saçlardaki aşırı yağlanmayı önlemek için etkili bir yöntemdir. 2 yumurtanın sarısını ayırın ve iyice karıştırın. Karıştırırken içine 3-4 damla limon ilave edin. Islak saçlarınıza, karışımı sürün. Yaklaşık 5 dakika bekledikten sonra, saçlarınızı güzelce durulayın. Haftada 2-3 kez uygulayarak, çabuk yağlanma sorununu ortadan kaldırabilirsiniz.

Karbonatlı su
Karbonat saçtaki yağı emer ve alkali özelliğe sahiptir. Bu sayede, saç derisindeki pH seviyesini dengeler ve aşırı yağlanmanın önüne geçer. 3 ölçek suya 1 ölçek karbonat ekleyin ve iyice karıştırın. Bu karışımı, önceden ıslattığınız nemli saçlarınıza uygulayın ve yedirin. Dilerseniz, sprey şişesine aktarıp kolayca saçlarınıza sıkabilirsiniz. Yaklaşık 5 dakika bekledikten sonra saçlarınızı durulayın. Bu işlemi, haftada 2-3 kez yapabilirsiniz.

Limon ve bal
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], vitamin ve mineral bakımından zengindir. Saç derisindeki problemleri gidermeye yardımcı olur. Asidik yapısı, pH dengesini düzenler. 2 bardak suya 2 limonun suyunun ekleyin. 3 kaşık da bal ekledikten sonra iyice karıştırın. Karışımı, saç diplerine masaj yaparak uygulayın ve 5 dakika bekleyin. Son olarak ılık suyla saçlarınızı durulayın. Bu işlemi de haftada 3 kez uygulayabilirsiniz.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Siyah çay
Siyah çay içeriği sayesinde, saç derisindeki gözenekleri sıkılaştırır ve aşırı yağlanmayı azaltır. Bir bardak su ve 2 yemek kaşığı siyah çayı kaynatın. Kaynadıktan sonra süzün ve soğumasını bekleyin. Ilık hale gelince saç diplerinize uygulayın. Yaklaşık 5 dakika bekleyin ve saçlarınızı durulayın. Bu yöntemi haftada 3 kez uygulayabilirsiniz.
Muz ve bal
Saç kremleri saçları ağırlaştırır ve çabuk yağlanmaya neden olur. Muz ve balla doğal bir saç kremi hazırlayabilir ve yağlanmayı azaltabilirsiniz. 1 adet muzu püre haline getirin. İçerisine 1 yemek kaşığı bal ilave edin ve iyice karıştırın. Saç diplerine ve uçlarına sürün. 20 dakika bekledikten sonra saçlarınızı durulayın. Bu karışımı haftada 2 kez uygulayabilirsiniz.




alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
saç bakımı, sirke, yaglı saçlar


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Cilt lekeleri için doğal çözümler Sanem Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 14 Mayıs 2018 23:40
Çabuk yağlanan saçlar kabusunuz olmasın Sanem Sağlık Köşesi 3 05 Şubat 2018 15:34
Gür ve Çabuk Uzayan Saçlar için Bakım Tüyoları Burce Saç Modelleri ve Bakımı 0 22 Nisan 2014 15:21
Yağlanan saçlar için çözüm yolları Amelia Saç Modelleri ve Bakımı 0 21 Mart 2014 19:09
Çabuk Yağlanan Saçlar İçin Dilara Saç Modelleri ve Bakımı 0 07 Kasım 2010 07:20