IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Nisan 2019, 17:30   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Saç bakımında kullanabileceğiniz ve dikkat etmeniz gereken yöntemler




Saçlarınızı Çok Sıcak Suyla Yıkamayın
Saç derisinde üretilen yağın fazlası saç sağlınız için belki kötü fakat saç derimizin ve saç tellerinin bu yağa ihtiyacı vardır. Eğer bu yağı tamamen ortadan kaldırırsanız çok çabuk kırılan, kuru ve donuk görünen saçlarınız olur.

Çok sıcak suyla yıkanırsanız saç derisinde bulunan bu yağ tamamen ortadan kalkar. Belki 15 günde bir sıcak suyla yıkanmanın bir zararı olmaz ancak haftada 2-3 kez saçlarınızı sıcak suyla şampuanlıyorsanız bir süre sonra saçlarınız kuruyacaktır.

Saçlarınızı soğuk suyla yıkamanın sıcak suya göre avantajı ise saç derisindeki kan dolaşımını arttırarak canlılık vermesidir. Saç derisindeki kan miktarı arttıkça saç kökünde bulunan hücrelere giden oksijen miktarı da artar. Ne kadar çok oksijen miktarı olursa saç sağlığınız o kadar iyi olur.

Saçlarınıza Bal İle Masaj Yapın

Bal, insanların tatlı ihtiyacını en doğal şekliyle karşılayan, güçlü bir etkisi olan bir besin maddesi. Vücudumuza olduğu kadar aynı şekilde saçımıza da çok fayda sağlar. Balın içerisinde yer alan maddeler sayesinde, saç derisini onarır ve saç derisinin daha güçlü olmasını sağlar. Özellikle kepek sorunu olan ve saç derisi kuru olanlar için eşsiz bir tedavi edici besin niteliğindedir. Bal saçlara uygulandığı zaman saça canlılık verir ve daha parlak görünmesine yardımcı olur. Balın yapısında bulunan vitamin ve mineraller sayesinde saçı nemlendirerek, kırılmalara ve kopmalara karşı güçlü bir koruyucu işleve sahip olur.

Saçın ihtiyacı olan nem oranını sağlayarak, saç derisindeki kuruluğu ve kepeklenmeyi azaltır. Bal çok fazla işlem görmüş, boyanmış, föne maruz kalmış saçlar için de çok ideal bir çözüm sunar.

Badem Yağıyla Saçınızı Nemlendirin

Uçların sık sık kırılması ve bu kırıkları aldırmak saçın istediğiniz sürede uzamasının önündeki en büyük engellerden biri. Bundan korunmak için badem yağı ile bakım yapabilirsiniz.

Saçlarınıza düzenli olarak badem yağı uygularsanız saçlarınız yumuşayacak ve şekil vermesi kolaylaşacaktır. Ayrıca yumuşayan saçlar kırılmalara karşı daha dayanıklı olacağından kısa sürelerden uçlarından aldırmanız gerekmez ve daha kısa sürede uzatabilirsiniz.

Saçınızı Doğal Kurutun

Saç kurutma makinesi, saç maşası gibi aletler sık kullanıldıklarında saçı kurutur, koparak dökülmeleri artırır ve uçların daha sık kırılmasına neden olur. Yıkandıktan sonra evde oturacaksanız saçlarınızı havluyla çok fazla hırpalamadan olabildiğince kurutun ve doğal kurumaya bırakın. Saçınızı ıslakken kesinlikle fırçalamayın. Saç kurutma makinesi kullanacaksanız en azından en soğuk ayarında kullanmaya çalışın. Böylece saçlarınızın kurumasını ve kırılmasını önlemiş olursunuz.

Saç Bakımı ve Beslenme

Cilt bakımında olduğu gibi saç bakımında da temel kural içten dışarı doğru sağlıklı saçlardır. Yani dışarıdan ne kadar bakım yaparsanız yapın, saçlarınıza ne kadar özen gösterirseniz gösterin düzgün beslenmiyorsanız ilerleyen yaşlarda saçınız mutlaka sağlıksız görünecektir. Vücudun ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineralleri tam olarak alarak, fast-food ve konserve gıdaları daha az tüketerek, yeteri kadar su içerek saçınıza en büyük iyiliği yapabilirsiniz.

kaynak:bioxcin

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bakım, dogal, sac, önerileri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mutlu bir evlilik için dikkat etmeniz gereken önemli noktalar NerqiS Aşk ve İlişkiler 0 14 Ekim 2018 18:01
İçerken dikkat etmeniz gereken bitki çayları Sanem Sağlık Köşesi 1 05 Şubat 2018 14:16
Krem Seçerken Dikkat Etmeniz Gereken 6 Madde! xena Ah Kadınlar 0 03 Ağustos 2014 17:36
Spor yaparken dikkat etmeniz gereken hususlar System Sağlık Köşesi 0 09 Ekim 2011 20:57
Saç kestirirken dikkat etmeniz gereken ipucları Ezgi Ah Kadınlar 0 03 Ağustos 2010 20:39