IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Aralık 2020, 06:07   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Saçları Uzatan 11 Muhteşem Besin




Balık

Hepimiz balıkların en iyi protein kaynaklarından biri olduğunu biliyoruz. Somon, uskumru, ton balığı ve sardalya gibi soğuk su balıkları, vücudunuza ve saç derinize doğal bir yağ kaynağı sunan omega-3 yağ asitleri açısından çok zengin değildir. Bu nedenle saçınızı ipeksi bir görünüme ulaştırır.

Kuruyemişler

Vejetaryen ve sağlıklı omega 3 yağlarını hangi besinlerden alacağınızı bilmiyor musunuz? Badem, ceviz, fındık, kaju fıstığı, kabak çekirdeği, ayçekirdeği ve en önemlisi keten tohumu. Ceviz ayrıca saçınız için doğal bir güneş kalkanı görevi gören iyi bir E vitamini ve biotin kaynağıdır. Cildimizi zararlı UV ışınlarından korumak için güneş kremi uygulayabiliriz, peki ya saçlarımızı?

Saçın doğrudan güneşe maruz kalması aşırı hasara ve saç dökülmesine neden olur. Ancak cevizin biotin açısından zengin olması saç dökülmesini engeller. Ceviz aynı zamanda, doğal saç renginin parlak kalmasını sağlayan bakırı içerir.



Yeşillikler

Saçlarınızı korumaya yardımcı olan birçok sebze seçeneğiniz var. Tüm yeşil yapraklı sebzeler de bu listenin başında yer alıyor. Marul, maydanoz gibi yeşillikler demir açısından zengindir ve demir saçın kırılmasını önler. Saçlarınızın sağlıklı uzaması için bu sebzeleri diyetinizin bir parçası haline getirmeyi ihmal etmeyin.

Havuç

Havuç sadece gözleriniz için değil, saçlarınız için de sihirlidir. Aynı zamanda, doğal içeriğinde A vitaminine dönüşen beta-karoten bakımından da zengindir. Vücudunuzdaki hücrelerin hiçbirinin A vitamini olmadan çalışamayacağına dikkat etmek önemli, bu nedenle uzmanlar tarafından bol miktarda havuç tüketmeniz önerilir. Aksi takdirde,A vitamini eksikliği kaşıntılı kepekle birlikte saç derisinin kurumasına neden olur. Tatlı patates, kabak, mango ve kayısı da A vitamini açısından zengin meyve ve sebzeler arasında yer alır.

Yumurta

Oldukça sağlıklı bir besin olan yumurta, dört ana element; çinko, kükürt, demir ve selenyumun zengin bir kaynağıdır. Sağlıklı saçlara sahip olmak için tüm bu unsurlara ihtiyaç duyarız. Bu elementlerden herhangi birinin eksikliği, kuru, kepekli bir saç derisine ve saç dökülmesine yol açabilir. Aynı zamanda yağsız et, kümes hayvanları ve istiridye de bu zengin elementlere sahip olan diğer besinlerdir.

Yoğurt

Yoğurt, saç sorunlarını tedavi etmede en iyi ilaç diyebiliriz. B5 Vitamini ve kalsiyum açısından zengin olduğu için saçınızın bakımına yardımcı olur. Yoğurt ile birlikte az yağsız süt, süzme peynir ve az yağlı peynir gibi diğer süt ürünleri de saç köklerine olumlu etki eder. İster haricen uygulansın ister doğrudan tüketilsin yoğurt saçınıza iyi gelecektir.

Meyveler

C vitamini söz konusu olduğunda, zengin bir vitamin deposu olan meyvelerin önüne hiçbir şey geçemez. Çilek, ahududu ve özellikle yaban mersini sevdiğiniz herhangi bir meyve, saç derisine nüfuz ederek kan dolaşımını hızlandırır. Aynı zamanda domatesler de aynı işlevi görür. Bu nedenle, meyve sevmiyorsanız, günlük diyetinize domatesleri dahil etmeyi deneyebilirsiniz.

Fasulye ve bakliyat

Türk mutfağının vazgeçilmez besinlerinden olan fasulye ve bakliyat saçlarımıza sihirli bir dokunuşla etki ediyor. Protein açısından zengin bir vejetaryen diyet olan fasulye ve baklagiller ayrıca biotin içerir ve eksikliği saç kırılmasına neden olur. Yani saç büyümesi için bu protein diyeti de oldukça önemlidir.

Kuru erik

Zengin bir demir kaynağı olduğu bilinen kuru erik, sert saçlardan, saçlarınızın incelmesinden ve saç renginizin solmasından mustaripseniz sizin için en iyi ilaç olabilir. Çünkü kuru erik saç kalitenizi artırır ve saçlarınıza sağlık katar. Buna ek olarak pancar da aynı etkiye sahiptir.

Karides

Yüksek kalorili içeriği nedeniyle kırmızı etten kaçınıyorsanız, karidesler saç büyümesinde öğünlerinize eklemek isteyeceğiniz iyi bir seçenek olabilir. Karides ayrıca zengin bir protein kaynağıdır. Dahası, saç kırılmasını önleyici yeterli miktarda B12 vitamini, çinko ve demir içerir.

Su

Cildinizi ve saç derinizi nemli tutmak, saçınıza doğal nem vermek için yeterince su içmeyi ihmal etmeyin. Unutmayın ki doğal güzelliğinizi korumanın ve sağlıklı kalmanın en önemli yolu sudan geçer.

__________________
Sanalı Bıraktım
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 20 Aralık 2020, 07:53   #2
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Saçları Uzatan 11 Muhteşem Besin




Saç uçlarındaki kırıkları düzenli alırsanız saçlar daha çabuk uzuyor.

__________________
~ Adım YaLnızLık ~
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
saçları uzatan 11 muhteşem besin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Saçları 1 ayda hızlıca uzatan havuç maskesi NerqiS Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 29 Temmuz 2019 01:41
Saçları 3 ayda omuzdan bel'e uzatan formül PizzA Ah Kadınlar 0 10 Ekim 2011 15:14
Saçları uzatan formül YapraK Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 05 Mart 2010 02:18
Saç Uzatan Muhteşem Formül! Kralice Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 1 24 Ekim 2009 19:04
Ömürü uzatan 7 besin Siŋêм Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 26 Mayıs 2009 17:51