IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Mayıs 2019, 15:31   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yumurta dondurma işlemi annelik şansı tanıyor (Yumurta dondurma kimler için uygun?)






Yumurta dondurma işlemi, henüz gebelik istemeyen ya da bir sağlık problemi sebebiyle hamile kalması sakıncalı olan bekar kadınlara annelik şansı tanıyor. Yumurta dondurma işlemi, özellikle de kanser tedavisi gören ve ileride anne olmayı planlayan kadınların imdadına yetişen bir yöntem.

Kariyer planları nedeniyle anneliği erteleyen kadınların karşılaştığı en önemli sorun, yaşa bağlı olarak sayısı ve kalitesi azalan yumurta rezervleri. Anne karnında beş aylıkken en fazla yumurta sayısına sahip olan kadınların rezervleri doğumla birlikte azalıyor. Bu azalma, ergenlik dönemi ve üreme çağında da devam ediyor.

“Azalma hızı ve kalitedeki kayıplar, 35-37’den sonra geri dönüşümsüzdür. Bu yaş aralığında yumurtaları alıp, 40 yaş sonrası gebelik sağlamak mümkün” diyen Bahçeci Umut Tüp Bebek Merkezi’nden Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Ebru Öztürk, 45 yaşından sonra tüp bebek uygulanmadığını belirtti, nedeni ise şöyle anlattı:

“Çünkü kaliteli embriyo bulma şansımız kalmıyor. 40-45 yaş arasındakiler için ciddi mücadeleler vermek gerekiyor. Yumurta dondurmanın öneminin farkındalığı artırılmalı.”

“KANSER ANNE OLMAYA ENGEL DEĞİL”

Kanser hastaları özellikle de kemoterapi alanların kullandığı ilaçların kötü hücrelerin yanı sıra yumurtaları da öldürdüğünü belirten Doktor Ebru Öztürk, kemoterapi öncesinde yumurtaların toplanıp, dondurulmasında fayda olduğunu belirterek şöyle konuştu:

“Yumurtaların toplanabilmesi için adetin ikinci günü 6-8 mm. olan follikül dediğimiz yapıların 17-18 mm.’ye ulaşması gerekiyor. Bunu, günlük iğne tedavisiyle yapıyoruz. Folliküller 17-18 mm. olduğunda yumurtaları olgunlaştırmak için çatlatma iğnesi uygulanıyor. Bu iğneden yaklaşık 36 saat sonra yumurta toplama işlemi genel anestezi altında uygulanıyor. Toplama işleminin ardından yumurta hücrelerinin etrafındaki hücreler yıkanıyor ve yumurta dondurulma olgunluğunda ya da kalitesinde mi diye bakılıyor. Kemoterapinin acil verilmesi gereken kanser tiplerinde adetin ikinci gününü beklemeden yumurta büyütücü tedaviye başlanabiliyor.”

YUMURTA DONDURMA İŞLEMİ HERKESE UYGULANABİLİYOR MU?

Yumurta dondurma işleminin yapılması için bazı kurallara uymak gerektiğini belirten Dr. Ebru Öztürk, “İşlemin gerçekleşmesi için kadının yumurta rezervinin azaldığının tespit edilmesi lazım. 37 yaşında rezervi normal olan bir hastaya bile yumurta dondurma işlemi yapmakta zorlanıyoruz. Hastalardan kemoterapi alacağına ya da yumurta rezervinin azalacağına dair bir rapor istiyoruz” dedi.

NTV

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
annelik, tumurta dondurma, yumusrta


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yumurta üreticilerinden uyarı; 1 aylık yumurta kaldı oMeN Haber Arşivi 0 03 Ekim 2018 18:40
Yumurta Dondurma İşlemi Lcia Sağlık Köşesi 0 16 Ocak 2015 19:45
RÜYADA YUMURTA GÖRMEK, YUMURTA YEMEK Lcia Rüya Tabirleri 0 07 Kasım 2014 20:14
Geç yaşta anne olmak için yeni yöntem: Yumurta dondurma Lady Aile Evlilik ve Çocuklar 0 08 Eylül 2012 12:31