IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Nisan 2020, 01:26   #1
Çevrimdışı
GeN
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Fahrettin Koca, İstanbul Vaka Sayısı ve 65 Yaş Üstü Kişilerle İlgili Açıklama Yaptı




Bugün öğlen saatlerinde düzenlenen Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, açıklamasında 65 yaş üzeri vatandaşların durumuna ve virüsün İstanbul’daki vaka dağılımına değindi.
Dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan koronavirüs gündemini hep birlikte takip ediyoruz. Bugün de herkesin gözü kulağı Sağlık Bakanlığı tarafından koordine edilen Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından gelecek açıklamalardaydı. 14.00’da video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından Fahrettin Koca açıklamalarda bulundu.

Sözlerine koronavirüsle mücadelenin henüz bitmediğini vurgulayarak başlayan Koca, taviz verilmezse istenilen sonuca ulaşılacağını aktardı ve “Türkiye, bu sınavdan şu ana kadar yüzünün akıyla çıktı. Bizi bu noktaya, tedbirlere uyum ve titizlik getirdi. 3 madde sıralayabilirim: Tedbir, tespit ve hızlı tedavi” ifadelerini kullandı. Bakan, ilaç kullanımına da değinerek Çin’den temin edilen ilaçların bilinen kullanımlarını değiştirerek olumlu sonuçlar alındığını iletti.

Vefat oranında düşüş oldu:

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Bakan Koca tarafından aktarılan bir diğer önemli konu da vefat sayıları oldu. Bakan, yoğun bakımdaki hastalarda vefat oranının %58’den %10’a, entübe hastalardaki vefat oranınınsa %74’ten %14’e gerilediğini iletti. Fahrettin Koca, ayrıca Türkiye’nin %2,58 hasta kayıp oranıyla dünyada 80. sırada olduğunu açıkladı.

Virüsün gidişatıyla bağlantılı olan ve en çok merak edilen konuların başında gelen normalleşme sürecine ne zaman girileceğiyle ilgili de açıklamalar yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, özellikle mayıs ayında tedbirlerin devam edeceğini ve daha sonra hazırlıklar tamamlanınca açıklama yapılacağını aktardı. Bu ifadelere bakılarak çok merak edilen 65 yaş üstü vatandaşların durumunun da henüz aynı kalacağı ancak konunun gündemde olduğu anlaşıldı.

İstanbul’da durum ne?

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Bakan Koca düşüş trendine girilse de bunun kalıcı olması gerektiğini vurguladı ve Türkiye’nin pik döneminde olduğunu iletti. Ülkemizin en kalabalık şehri olan İstanbul ile ilgili “İstanbul’da özel bir tedbirimiz yok, uygulanan tedbir dışında. İstanbul’da %60’a yakın vakamız var. Yoğun bir yerleşim var ve bir arada yaşamanın fazla olduğu bir kent. Buna rağmen 5. haftada Türkiye’deki vakaların %60’ının görüldüğü İstanbul’da hastalığın kontrol altına alınması büyük bir başarıdır” sözlerini kullanan Koca, süreç devam ederken maske takmanın önemini de tekrar vurguladı.

__________________
Bir Yosun Yatağı Bağışlanmış. Bir İç Çekişle Uzanmış. Kabul Edilmiş Yeşil Battaniye Tarafından. Dünyayı Öpmüş HoşçakaL . . .
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
fahrettin koca, istanbul vaka sayısı ve 65 yaş üstü kişilerle ilgili açıklama yaptı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca'dan COVID-19 Açıklaması: POZİTİF VAKA SAYIMIZ AZALIYOR! Kalemzede Haber Arşivi 0 23 Nisan 2020 20:19
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Türkiye'deki vaka sayısı dördüncü haftada düşüşe geçti Oktayy Haber Arşivi 2 15 Nisan 2020 16:07
Sağlık Bakanı Koca: "Son 24 saatte vaka sayısı 3 bin 892, vefat sayısı 76" Emre Haber Arşivi 2 07 Nisan 2020 22:59
Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca'dan COVID-2019 Açıklaması: TÜRKİYE'DE KESİN VAKA SAYISI: 27.069, ÖLÜ SAYISI: 574 OLDU! Kalemzede Haber Arşivi 3 05 Nisan 2020 20:21
Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca'dan COVID-2019 Açıklaması: TÜRKİYE'DE KESİN VAKA SAYISI: 20.921, ÖLÜ SAYISI 425 OLDU! Kalemzede Haber Arşivi 0 03 Nisan 2020 19:45