IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Mayıs 2020, 10:01   #1
Çevrimdışı
GeN
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Koronavirüs Daha 2 Günlükken Hangi Belirtileri Gösteriyor?




Rusya’da görev yapan Dr. Vladimir Zaytsev, yaptığı açıklamayla koronavirüs hastalarının henüz 2 veya 3. gününde görülmeye başlanan belirtileri açıkladı. Doktor, alkol almadan “akşamdan kalmış” gibi hissetmenin virüsün habercisi olabildiğini söyledi.
COVID-19 virüsünün bu kadar hızlı bir şekilde yayılmasının en büyük sebeplerinden birisi de semptomların çok geç ortaya çıkması olarak gösteriliyor. Yani, hastalığa yakalanan kişi 12 - 14 gün boyunca hasta olduğunun farkında olmadan başka insanlara da virüsü bulaştırıyor. Bu noktada bazı açıklamalar yapan kıdemli kulak burun boğaz uzmanı Dr. Vladimir Zaytsev, yeni tip koronavirüse yakalanan kişilerin erken semptomlarını açıkladı.

Rus doktor, COVID-19 virüsüyle enfekte olan kişilerde “akşamdan kalma” gibi belirtilerin hastalığın erken safhalarında ortaya çıkabileceğini söyledi. Zaytsev, “Bir önceki gün alkol tüketmediyseniz ve aniden halsizlik, ağırlık, kırgınlık başlangıcı, titreme, göz ağrısı ve artan yorgunluk hissediyorsanız, aynı zamanda vücut ısınız da yüksek değerlere ulaşmıyorsa, bu belirtiler hastalığın gelişmeye başladığını gösteriyor olabilir” şeklinde açıklama yaptı.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

2 - 3 gün içinde belirtiler çıkmaya başlıyor
Koronavirüs için yapılan çalışmalar sonucunda semptomların aslında 2-3 üç gün içinde çıkmaya başladığını belirten Zaytsev, virüsün daha sonra nefes borusuna indiğini ve ses değişikliği ve boğulma nöbetlerine neden olduğunu vurguladı. Tedavi yapılmaması durumunda akciğer ve özellikle bronşların zarar görmeye başladığını belirten Rus doktor, bunların beraberinde spazmlar ve hava yetmezliği gibi ciddi belirtilerin oluştuğunu söyledi.

En ufak şüphede dahi önleminizi alın
Belirtilerin erken safhada başlaması kötü bir şey gibi gözükse de aslında son derece olumlu bir gelişme. Bir virüsü ne kadar erken fark edersek yayılma hızını aynı şekilde azaltabiliriz. Bu sebeple, son dönemde yukarıda belirttiğimiz belirtilere sahipseniz, sağlık kuruluşlarından yardım isteyip bu süreçte de kendinizi karantinaya almanızı öneriyoruz.

__________________
Bir Yosun Yatağı Bağışlanmış. Bir İç Çekişle Uzanmış. Kabul Edilmiş Yeşil Battaniye Tarafından. Dünyayı Öpmüş HoşçakaL . . .
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
koronavirüs daha 2 günlükken hangi belirtileri gösteriyor?


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hangi Tedbirin Ne Zaman Kalkacağını Gösteren Koronavirüs (Kovid-19) Takvimi GeN Sağlık Haberleri 0 02 Mayıs 2020 09:42
Corona Virüs nedir, nasıl bulaşır? Koronavirüs belirtileri nelerdir, nasıl olur? Wuhan virüsü bilinmeyenleri Bal Covid19 Arşiv 0 26 Ocak 2020 16:34
Baş ve boyun kanserleri daha erken belirti gösteriyor Sanem Sağlık Köşesi 1 07 Şubat 2018 01:22
Bilimsel Araştırmalar Gösteriyor ki Kadınlar Erkeklere Göre Daha Yüksek IQ Sevyesinde Zen Ah Erkekler 0 30 Aralık 2012 14:26
Grip hangi zamanlarda etkisini gösteriyor? Siŋêм Merak Ettikleriniz 0 26 Mayıs 2009 17:49