IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Ocak 2006, 01:01   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Salgın Beklenmiyor




Sağlık Bakanı Recep Akdağ, şu anda bütün toplumu ilgilendiren bir salgın beklemediklerini belirterek, ''Virüsün insandan insana bulaşan bir tipe dönüşmesi bugün için söz konusudur diye bir şey yok. Bu yarın, önümüzdeki süreç için bütün ülkeler için mümkündür. Ancak bugün için tüm toplumu, vatandaşlarımızı ilgilendiren bir salgından bahsetmek doğru olmaz'' dedi.
Kötü hava koşuları nedeniyle Van'a gidemeyen Akdağ, Esenboğa Havaalanı'ndan şehir merkezine hareketinden önce açıklamalarda bulundu.

Van'da tedavi altındakilerden solunum cihazına bağlanma ihtiyacı olan hasta bulunmadığını kaydeden Akdağ, ''Solunum cihazı ihtiyacı açısından Van'da veya bölgede en ufak bir sıkıntı yaşanmamıştır, yaşanması da söz konusu değildir'' dedi.

Akdağ, 100 bin kutu antiviral ilacın şu anda İstanbul'da ilgili firmanın deposunda hazır olduğunu bildirdi.

Bu ilaç için 2.5 ay önce 1 milyon kutu sipariş verdiklerini anlatan Akdağ, gönderilen 100 bin kutu ilacın ihtiyaç halinde gerekli bölgelere sevk edileceğini söyledi.

Bütün illere daha önce başlangıç tedavileri için bu ilaçtan gönderdiklerini belirten Akdağ, ''kuş gribi için insanlarda kullanılan ilaç, aslında daha ziyade koruyucu amaçlıdır. Yani temaslı kişilere kullanıldığında etkinliği daha yüksektir. Virüsü almış olan kişilere de ilk 48 saat içinde uygulandığında, bilim adamları etkinliğinin yüksek olduğunu söylüyor. Yani şu anda kuş gribi için bir ilaç tedavisiyle elde edilmiş kesin sonuçlar bulunmamaktadır. Dolayısıyla vatandaşlarımızın özellikle eczanelerden Tamiflu ismiyle bilinen ilacı alarak tüketmelerinin kendileri açısından bilimsel, pratik bir değeri yoktur'' dedi.

Tüm dünyada bu ilaçla ilgili bir stoklama talebi olduğu için, firmanın bunu büyük miktarda getirip piyasaya veremediğini kaydeden Akdağ, ''Dünya Sağlık Örgütünün (WHO) bir öngörüsü var. Önümüzdeki bir zaman dilimi içinde, dünyanın herhangi bir yerinde kuş gribi virüsü bir değişime uğrayabilir, insandan insana bulaşır hale gelebilir. İşte o zaman büyük salgınlar ortaya çıkabilir. Bu anlamda tüm ülkeler hazırlık yapıyorlar. Biz de Ulusal Grip Salgın Planı çerçevesinde hazırlıklarımıza devam ediyoruz'' diye konuştu.

Risk altındakilerin kanatlı kümes hayvanlarıyla doğrudan temas edenler olduğunu vurgulayan Akdağ, kümeslerin dışında açıkta dolaşan ve kuşlarla temas imkanı olan kanatlılara hastalığın bulaştığını söyledi.

TEŞEKKÜRLER - SO NEWS

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
beklenmiyor, salgin, salgın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Avrupa Merkez Bankası'ndan sürpriz beklenmiyor Seth Haber Arşivi 0 03 Aralık 2014 13:42
Deprem Bölgesinde Bu Gece Yağış Beklenmiyor.. Düş Haber Arşivi 0 23 Ekim 2011 20:10