IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Haziran 2008, 20:18   #1
Kralice
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Her İnsan 100 Yıl Yaşayabilir




Her insanın 100 yaşına kadar rahatlıkla yaşayabileceğini ifade eden uzmanlar, uzun yaşamanın püf noktalarını.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Dr. Mehmet Öz, Doç. Dr. Julide Tok Çelebi ve Intermed Polikliniği Sağlıklı Yaşam Direktörü Dr. Hasan İnsel, sağlıklı yaşamakla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundular.Hastalıkların yok olmasının insan ömrünü çok fazla uzatmayacağını ifade eden Öz, hastalıkları yok etmek yerine yaşam tarzının değiştirilmesi gerektiğini kaydetti. Bunamanın insanların korkulu rüyası olduğunu ifade eden Öz, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Kalorileri kontrol altında tutmak, gücünüzü artırmak ve tam uyku almak doğanın en iyi yaşlanma karşıtı ilaçlarıdır" dedi. Öz, en uzun yaşayan toplumların Okiwina, Sardunya ve Kosta Rika olduğuna dikkat çekti.

STRESE ŞİŞE MANTARI

Stressiz hayatın olmayacağını dile getiren Öz, "Stressiz olabileceğimiz tek zamanımız öldüğümüz gündür" diye konuştu. Şişe mantarını ağzının içine koyan Öz, yüzde bulunan eklem ağrılarından ve stresten bu yöntemle kurtulunabileceğini ifade etti. Öz, "içerisinde A, C, E vitaminleri bulunan alfabe çorbasının da evlerden eksik edilmemesini tavsiye etti. Sinüzit tedavisinde kullanılabilecek en iyi ilacın Aladdin'in Sihirli Lambası olduğunu kaydeden Öz, "Sinüzit hastaları önce lambaya ılık su doldurup sonra içine biraz da tuz eklesinler. Lambadaki suyu bir burun deliğinden, diğer burun deliğine geçirerek sinüzitün etkisini azaltabilirler" dedi.

ISPANAK MUCİZESİ

İnsanların yeşil olan her şeye ihtiyacı olduğunu ifade eden Öz şunları kaydetti: "Örneğin ıspanak, B vitamini, demir ve daha farklı birçok iyi şeye sahiptir. Bütün bir ıspanak demetini blendera atın ve içerisine biraz tatlandırması için bir elma ekleyin. Buna maydanoz, zencefil, salatalık, kereviz ve biraz limon ekleyin. Hepsini karıştırın ve hazırsınız" dedi. Uzun ömür konusunda favorilerinden birinin de D3 vitamini bulunduran balık yağının olduğunu kaydeden Öz, "Bu hiç güneş almayan Kuzey ülkelerinde yaşayan insanların sağ kalmalarının en önemli nedenidir" dedi.

ŞARKI SÖYLEYİN

Şarkı söylemenin hem fiziksel hem zihinsel açıdan sağlıklı olduğunu kaydeden Öz, "Araştırmalara göre bu şekilde bağışlık sistemi yükseltiliyor. Bunun nedeni olarak da vücuda endorfin ve "iyi hissetme" hormonun dopamin salgılattığı söylenebilir" dedi.

7 SAAT UYKU İDEAL

Columbia Üniversitesi New York Presbyterian Hastanesi'nden Doç. Dr. Özgen Doğan, uzun yaşamanın 4'te 1'inin genetik, 4'de 3'ünün çevresel faktörlerden oluştuğunu söyledi. Uykunun önemine değinen Doğan, 7 saatten az, 9 saatten fazla uyuyan kişilerin mutlaka doktora gitmeleri gerektiğini belirtti. Doğan bu durumun uyku apnesi, kalp ve damar hastalıklarına yol açabileceğini kaydetti. Doğan, hareket etmenin, sağlıklı beslenmenin düzenli uyumanın uzun yaşamak için önemli olduğunu kaydetti. Doç. Dr. Julide Tok Çelebi, yazın cilt sağlığını korumak için 11.00 - 16.00 arasında dışarı çıkılmamasını ve güneş kremleri kullanılmasını tavsiye etti.

bugün



 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
100, yaşayabilir, İnsan, yıl


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İnsan Uyumadan Kaç Gün Yaşayabilir? PySSyCaT Sağlık Köşesi 1 26 Ekim 2014 09:53
Herkes, herkessiz yaşayabilir. Luthien Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 16 Eylül 2014 22:56