IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Temmuz 2008, 13:55   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Her baş ağrısı migren değildir




Migren tedavi ile kontrol altına alınabilinen bir hastalıktır.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Migren tedavi ile kontrol altına alınabilinen bir hastalıktır. En etkili yöntem ilaç tedavisidir... Bunun yanında doktorla hastanın iyi iletişim kurması da önemlidir.

Migren her an sıklıkla karşılaşılan ailesel bir hastalıktır. Genellikle başının bir yarısında zonklayıcı baş ağrısı ile karakterize olup azalan sıklıkta tekrarlar. Öncelikle belirtilmesi gereken husus migren baş ağrısı sebeplerinden biridir. Her baş ağrısı migren değildir. Baş ağrıları nedenleri arasında beyin zarı ve merkez sinir sistemi iltihapları, beyin tümörleri, sinüzit, orta kulak iltihabı, tonsilitis, farenjitis, göz kırma kusurları, glokom gibi göz hastalıkları, temporal arteritis trigeminal nevralji, servikoz artroz daha da bir çok neden sayılabilinir. Ruhsal kökenli gerilim tipi baş ağrıları çok önemlidir.

ADET DÖNEMİ TETİKLEYİCİDİR
Hastanın da hekimin baş ağrısı ile ilgili olarak sorulacak soruları doğru bir şekilde yanıtlaması önem taşır. Doktora verilecek bilgiler arasında, baş ağrısı ortaya çıktığı zaman ağrının yeri, şiddeti ve özellikleri, süresi, oluşum sıklığı, eşlik eden belirtiler ve tetikleyici faktörler yer alır. Migrende tetikleyici faktörlerin başında stres, açlık, susuzluk, öğün atlama, uyku saatlerine dikkat etmeme, yorucu aktivite (beden ve ruhsal yönden yorucu işler) ağır kokular, bazı yiyecek ve özellikle alkollü içecekler, hava değişimi (lodos) ve menstrasyondur (adet dönemi). Ancak bu faktörlerin tüm migrenliler için geçerli olduğu yanılgısına düşülmemelidir.

ATAK SAYISI KİŞİDEN KİŞEYE DEĞİŞEBİLİR
Migren atağı sırasında genellikle zonklayıcı aktivitelerle şiddetlenen orta şiddette ya da şiddetli tek taraflı olabilen baş ağrısı yanı sıra iştahsızlık, halsizlik, ışık, ses ve kokudan rahatsız olma, bulantı, kusma görülebilinir. Migrenin bir yıldaki atak sayısı kişiden kişiye değişir. Migren tedavi ile kontrol altına alınabilinen bir hastalıktır. Eğer düzenli doktor kontrolü altında takip ve tedavi yapılabiliniyorsa hasta migren ağrılarından kurtulur. Migrende halen en etkili tedavi ilaç tedavisidir. İlaç tedavisinin yanında, hastanın doktoru ile iyi iletişim kurabilmesidir. Hastanın kendisi için tespit edilen tetikleyici faktörlerden kaçması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
ağrısı, baş, değildir, migren


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yaşlılarda Migren ve Yaşlılıkta Baş Ağrısı İçin Ne Yapılmalıdır? Lcia Sağlık Köşesi 0 16 Ocak 2015 20:22
☠Böbrek Ağrısı Neden Olur - Böbrek Ağrısı Nasıl Geçer Lcia Sağlık Köşesi 0 21 Kasım 2014 00:24
'Her Göğüs Ağrısı Kalp Değildir' Kralice Sağlık Köşesi 0 14 Kasım 2008 15:24