IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Ağustos 2008, 14:11   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hanımlar DİKKAT




Kuaförlerdeki saçların yıkanma şekli boyun fıtığına neden oluyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Florence Nightingale Hastaneleri Nöroşirurji Bölüm Koordinatörü Prof. Dr. Cengiz Kuday, kuaförlerde başın geriye doğru yatırılarak yıkanma şeklinin, boyun fıtığının en önemli nedeni olduğunu bildirdi.

Kunday, yaptığı yazılı açıklamada, kadınların en önemli uğrak yerlerinden biri olan kuaförlerde saçların, oturur vaziyette baş geriye doğru yatırılarak yıkandığına, saç boyanması durumunda bu şekilde oturulma süresinin daha da uzun sürdüğüne dikkati çekti.

''Başın geriye doğru yatırılarak yıkanma şekli boyun fıtığının en önemli nedenidir'' diyen Kuday, kadınların ense adalelerinin zayıf olması nedeniyle boyun fıtığı hastalığının kadınlarda daha çok görüldüğüne işaret etti.

Boynun vücudun en hareketli bölgelerinden biri olduğunu belirten Kuday, kuaförde başın geriye doğru yatırılması, arabaların ani fren yapması, voleybol ve basketbol oynamak, denize balıklama atlamak gibi nedenlerin boyun fıtığına yol açtığını kaydetti.

Televizyon seyrederken ya da koltukta uyuyakalmak gibi nedenlerle boynun bir tarafa kontrolsüz düşmesi sonucunda ise boyun fıtığı hastalığının yavaş yavaş oluştuğuna işaret eden Kuday, 50'li yaşlardan sonra boyun fıtığı olma olasılığının yüksek olduğunu vurguladı.

Parmaklarda ya da kolda ağrı, hissizlik ve his değişikliği, omuzda ise kürek kemiğinin arkasında ağrının fıtık belirtisi olduğunu ifade eden Kuday, boyun fıtığının omurganın ortasına doğru baskı yapması durumunun tehlikeli olduğuna dikkat çekti.

Fıtığın omurgaya ortadan baskı yapması durumunda hastanın hemen ameliyat edilmesi gerektiğini ifade eden Kuday, ameliyat olunmaması durumunda geriye dönüşü olmayan bozuklukların başlayacağını belirtti.

Boyun fıtığının MR ile görüntülenebileceğini anlatan Kuday, boyun fıtıklarının yüzde 60-70'nin fizik tedavi ve ilaçla iyileştirilebileceğine dikkat çekti.


-KUAFÖRLER ODASI BAŞKANI ERKAL-
Kuaförler Odası Başkanı Oktay Erkal da AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Dünyanın her tarafında saç yıkama yaklaşık 3 dakika sürüyor. Bu süre boyun fıtığına neden olmaz'' dedi.

Kuaförlerde ayarlanabilir koltukların kullanıldığını vurgulayan Erkal, 48 yıllık kuaförlük yaşamında böyle bir şikayetle hiç karşılaşmadığını bildirdi.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
dİkkat, hanımlar


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hanımlar kalbinizi koruyun.. Sim Kadın Sağlığı 1 14 Mart 2013 14:45
Hanımlar Hem Bilgilendi Hem Eğlendi Cemalizim Haber Arşivi 0 14 Mart 2012 12:10
Hanımlar Vücudunuz Kışa Hazır mı? Afrodit Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 09 Ocak 2012 14:16
Müslümanım diyen Ey hanımlar, kızlar! BaRoN İslamiyet 0 23 Kasım 2010 00:45