IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Aralık 2008, 19:03   #1
Dilara
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Öksürük şurupları öldürüyor!





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Öksürük şurupları öldürüyor!

Soğuk algınlığı ve öksürük şurupları çocukları sakinleştiriyor. Peki bu şurupların öldürücü etkilerinden haberiniz var mı?


Doktorlar, acil servise gelen bazı ailelerin çocuklarına sakinleşmeleri için aşırı dozda soğuk algınlığı ve öksürük şurubu içirdiklerini belirttiler. Yine aynı araştırmada 12 yaş altı çocuklarda bu tür kullanımların öldürücü etkileri bulunduğu belirtildi.

Foxnews'te yer alan habere göre, yüksek dozlu tedaviden ölen 189 çocuğun analizinde, doktorlar çocukların önemli bir yüzdesine kasıtlı olarak yüksek dozda ilaç verildiğini rapor ettiler. Vakaların 79'unda bir yetişkin çocuğa reçetesiz ilaç verirken, 19'unda yetişkinler açıkça çocuklara yardım etmeyi düşünüyor, ancak 26 vakada ise uzman görüşüne göre ailelerin tedavi etme niyetinde olmadıkları görüldü.

Denver'daki Rocky Mountain Zehir ve Uyuşturucu Merkezi'nden Dr. Richard Dart, tüm vakalarda görülen bu niyetin kasıtlı olduğuna karar verdiklerini söyleyerek, "Hatta bazı vakalarda aileler direkt olarak ilacı şişeden çocuklarının ağzına döküyorlar" dedi.

Ekim ayında Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) çocuklara yönelik soğuk algınlığı ve öksürük ilaçlarının 4 yaşından küçüklerde kullanılmaması gerektiğini söylemiş ve 12 yaşından küçüklerde ise bu ilaçların kullanılmasının yasaklanması isteği üzerinde düşündüğünü belirtmişti.

Dart, yanlış kullanımdan kaynaklanan komplikasyonların tehlikeli olduğunu belirterek, "Kazalar olmadığını söylemeye çalışmıyoruz. Biz bu konuda dünyadaki bilinçli aileleri kastetmiyoruz. İlacı bilerek çocuklarına verenleri uyarıyoruz. Bu gruptaki yetişkinler çocuklarının davranışlarını kontrol altına almak istiyorlar ve bunu çeşitli yollarla yapıyorlar. Bu bazen fiziksel şiddet ve bazen de ilaç yoluyla gerçekleşiyor. Düşük gelirli, eğitim seviyesi düşük ailelerin çocukları evlerinde şiddete ve kötü muameleye maruz kalıyor. Sanırım, bu tür olaylara odaklanmamız için büyük bir nüfus bulunuyor" diye konuştu.

Dart, ailelerin aynı zamanda çocuklarına ilaç veren bakıcıların ya da kötü niyetli olmayan ancak giderlerini azaltmanın yollarını arayan çocuk yuvalarının da farkında olmaları gerektiğini söyledi. Amerika'da 12 yaşından küçük tahmini 4 milyon çocuk her hafta reçetesiz öksürük ve soğuk algınlığı ürünü ile tedavi ediliyor.


 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
oksuruk, olduruyor, suruplari, Öksürük, öldürüyor, şurupları


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Su,En İyi Öksürük Şurubu Zen Sağlık Köşesi 0 15 Haziran 2014 15:57
~ Öksürük Otu. Sametold IF Ekstra 0 08 Kasım 2010 15:50
Bebeklerde Öksürük Dilara Aile Evlilik ve Çocuklar 0 16 Nisan 2009 19:47
Öksürük Problemine Son Kralice Sağlık Köşesi 0 23 Aralık 2008 13:40