IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Haziran 2009, 11:48   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
KKKA virüsü bulaşan sağlık görevlisi öldü




Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde KKKA'lı hastaya müdahale ederken, virüs bulaşan sağlık teknisyeninin hayatını kaybettiği bildirildi.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Edinilen bilgiye göre, Vezirköprü ilçesinde kene ısırması sonucu KKKA hastalığı şüphesiyle OMÜ Tıp Fakültesi hastanesine sevk edilen bir hastaya acil serviste serum takmak isterken, serum iğnesini eline batıran ve KKKA hastalığı virüsü bulaşan Kübra Y, tedavi altına alındığı enfeksiyon hastalıkları servisinde hayatını kaybetti.
Başhekim Prof. Dr. Mustafa Bekir Selçuk, Kübra Y'nin yapılan müdahaleye rağmen hayatını kaybettiğini, üzgün olduklarını, bu konuda daha sonra ayrıntılı bir açıklama yapacaklarını bildirdi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Sümbül, KKKA'lı hastaya müdahale ederken, virüs bulaşan sağlık teknikerinin ölümüyle ilgili hastanenin tıbbi açıdan hiçbir ihmalinin söz konusu olmadığını söyledi.

Prof. Dr. Sümbül, KKKA'lı hastaya serum takarken, eline iğne batması sonucu KKKA virüsü bulaşan ve bu sabah hayatını kaybeden 18 yaşındaki Kübra Yazım'la ilgili açıklama yaptı.

Yazım'ın OMÜ Tıp Fakültesi Acil Kliniğinde bir yıldır acil tıp teknikeri olarak çalıştığını belirten Sümbül, Yazım'ın, 6 Haziran tarihinde KKKA hastalığı şüphesiyle Vezirköprü ilçesinden sevkle gelen, daha sonra kesin KKKA hastalığı tanısı konulan ve kaybedilen hastaya acil serviste serum takarken, eline iğne batırdığını ifade etti.

''Kaza sonrası gerekli tıbbi müdahaleler yapıldıktan sonra personelimiz takibe alındı'' diyen Sümbül, şu bilgileri verdi:

''Geçen çarşamba günü hastada yüksek ateş, kas, eklem ağrısı ve kusma belirtileri ortaya çıkınca infeksiyon hastalıkları servisine yatırıldı. Fizik muayenede genel durumu iyi bilinci açık olan hastada ateş 39 derece olarak ölçüldü. Bademcikte kızarıklıklar vardı. Laboratuvar incelemelerinde ise kan değerlerinde düşme saptandı. Hastaya gerekli tedaviler başlandı. Sağlık Müdürlüğü ile temasa geçilerek tanıyı doğrulamak için Ankara'ya kan gönderildi. Takiplerde trombosit değerlerinde hızlı bir düşüş olduğu anlaşıldı. Kanama testleri bozuldu. Gerekli replasmanlar yapılarak kan değerleri normal düzeylerde tutulmaya çalışıldı.

12 Haziranda hastanın ateşi normale döndü, kan değerlerinde düzelme oldu. Ancak, genel durum bozuldu. Hasta yoğun bakım ve hematoloji bölümleriyle birlikte değerlendirildi. Öneriler doğrultusunda gerekli tedavilerine devam edildi. Trombositleri yükselmesine rağmen bu sabah hastada aniden idrarda kanama başladı. Genel durumu kötüleşti, saat 8.55'te solunum ve kalp durdu, hasta derhal solunum cihazına bağlanarak canlandırma işlemine başlandı. Yapılan müdahaleye rağmen hastayı kaybettik. Hastanemizin tıbbi açıdan hiçbir ihmali söz konusu değil.''

KÜBRA YAZIM'IN AİLESİ TEPKİLİ

Hastane önünde kızlarının cenazesini almak için bekleyen acılı Anne Ayşe ve baba Seyit Yazım, kızlarının ölümünde hastanenin ihmali olduğunu öne sürerek tepki gösterdi.

Hastane yönetiminden kimseyle muhatap olamadıkları ve bilgi alamadıklarından yakınan aile, hastane hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına şikayetçi olacaklarını söylediler.

Öte yandan, OMÜ Sağlık Meslek Yüksekokulunda 1. sınıf öğrencisi olan kızının iddia edildiği gibi sağlık teknikeri olmadığını hastanede staj yaptığını öne süren anne Ayşe Yazım, ''KKKA hastalığı şüphesiyle hastaneye başvuran hastaya müdahale etmek benim kızımın görevi olmamasına rağmen, bu işlemleri stajyerler yapıyor. Kızımın arkadaşları da benzer durumda, hastane yönetimi çocuklara baskı yapmış konuşturmuyor'' dedi.

Kübra Yazım'ın cenazesi Sağlık İl Müdürlüğü ekiplerince gerekli sağlık önlemleri sağlanarak hastane morgundan alınıp Yazım ailesinin yaşadığı Bafra'nın şirince köyüne götürülerek toprağa verilecek.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bulasan, gorevlisi, kkka, oldu, saglik, virusu, öldü


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Van'a bin sağlık görevlisi atanacak Deinonychus Sağlık Köşesi 0 05 Kasım 2011 14:26
Hemşire, kene ısırmadığı halde KKKA'dan öldü PopSy Haber Arşivi 0 24 Temmuz 2008 19:57