IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Haziran 2009, 11:41   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kene ısırmasında hayat kurtaran ayrıntı




Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, hastaların klinik durumunun ağırlaşmadan ilgili merkezlere sevk edilmesinin, tanı, takip ve destek tedavisi açısından önemli olduğunu söyledi.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Ondokuzmayıs Üniversitesi (OMÜ) İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı ve Sağlık Bakanlığı KKKA Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, hastaların klinik durumunun ağırlaşmadan ilgili merkezlere sevk edilmesinin, tanı, takip ve destek tedavisi açısından önemli olduğunu söyledi.
Son günlerde OMÜ Tıp Fakültesine sevk edilen KKKA şüpheli hastalardaki ölümlerle ilgili AA muhabirine açıklamada bulunan Prof. Dr. Leblebicioğlu, üniversite hastanesinde Sağlık Bakanlığı verilerine göre geçen yıl laboratuvar olgusu doğrulanmış 119 hastadan 9'unun hayatını kaybettiğini bildirdi.
Bu yılın nisan, mayıs ve haziran aylarında ise KKKA ön tanısı ile hastaneye gelen 105 olgudan 38'nin tanısının doğrulandığını ve bunlardan yatarak tedavi gören 3 hastanın hayatını kaybettiğini belirten Prof. Dr. Leblebicioğlu, bir hastanın ise acile geldikten kısa süre sonra öldüğünü kaydetti.
Özellikle bu yıl hastalığın görüldüğü bölgelerde ikinci basamak hastanelerde yoğun olarak KKKA hastalığı takibi yapıldığını anlatan Prof. Dr. Leblebicioğlu, komplikasyon gelişmiş ya da gelişme riski olan daha ağır vakaların OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildiğini vurguladı.
KKKA hastalığında, hastaların klinik durumunun ağırlaşmadan ilgili merkezlere sevk edilmesinin, tanı, takip ve destek tedavisi açısından önemli olduğunu belirten Prof. Dr. Leblebicioğlu, gecikmelerin ölüm riskini artırdığını ifade etti.
''Özellikle geç dönemde başvuran, bilinç değişikliği ve kanama gibi komplikasyonları gelişen hastalarda ölüm riski artmaktadır'' diyen Prof. Dr. Leblebicioğlu, bu nedenle bu tür hastaların eğer üçüncü basamak sağlık hizmeti veren bir merkeze sevk edilecekse bunun en kısa sürede yapılmasının hayati olduğunu söyledi.
Bu anlamda KKKA şüpheli hastaların iyi izlenmesinin çok önemli olduğunu belirten Prof. Dr. Leblebicioğlu, şunları kaydetti:
''KKKA olan hastaların bir kısmında ise kene teması hikayesi her zaman bulunmamaktadır. Bu nedenle riskli kırsal bölgelerde yaşayan kişilerde kene tutunma hikayesi olmasa bile ateş, halsizlik, bulantı, kusma ve kanam belirtileri mevcut ise KKKA incelemesi yapılmalıdır. Özellikle hastaların klinik durumu ağırlaşmadan ilgili merkezlere sevk edilmesi, tanı, takip ve destek tedavisinin erkenden yapılmasını sağlayacaktır.''
Prof. Dr. Leblebicioğlu, KKKA'da ana tedavinin destek tedavisi olduğunu, bunun da trombosit desteği, taze donmuş plazma verilmesi, kan transfüzyonu ve komplikasyonlara yönelik tedaviden oluştuğunu da sözlerine ekledi.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
ayrinti, ayrıntı, hayat, isirmasinda, kene, kurtaran, ısırmasında


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hayat kurtaran tokat Seth Haber Arşivi 0 28 Ekim 2014 11:51
Hayat Kurtaran Ceket.. Düş Haber Arşivi 0 13 Kasım 2011 14:06
Hayat kurtaran morg Lady Sağlık Köşesi 0 26 Temmuz 2010 23:37
Hayat kurtaran lens Feronia Sağlık Köşesi 0 27 Aralık 2009 15:45