IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Eylül 2009, 21:24   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Suyun 7 Harikası!




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Vücudumuzun %70’i sudan oluşur ve tüm sistemlerimiz, doğru bir şekilde çalışabilmek için suya ihtiyaç duyar. Su içmek, sadece sağlığınız için değil aynı zamanda kendiniz için yapabileceğiniz en basit şeydir. Yorucu geçen bir günün ardından eve ilk adımınızı attığınızda eliniz sürahiye uzanır. İçtiğiniz bir bardak suyun ardından vücudunuz rahatlar, zihniniz açılır ve kendinizi yenilenmiş hissedersiniz. Başka hiçbir içecek suyun yerini tutamaz ve suyun sahip olduğu harika özelliklere sahip değildir.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]




1. Zayıflamak İçin Su İçin

Kilo vermeye mi çalışıyorsunuz? Bunun için en basit ve etkili çözüm bol bol su içmek. Hem metabolizmanızı hızlandıran hem de tokluk hissi veren su sayesinde fazla kilolarınızdan sağlıklı bir şekilde kurtulabilirsiniz.

Gereksiz yere kalori almanıza neden olan içecekleri su ile değiştirin. Yemekler önce içeceğiniz bir bardak su, sizi frenleyerek gereğinden fazla yemenize engel olacaktır. Meyve suyu veya sodanın yerine içtiğiniz su sayesinde 200 kalori daha az almış olacaksınız.

Ayrıca ne kadar fazla su içerseniz metabolizmanız o kadar çok çalışacaktır. Özellikle soğuk su içtiğinizde, vücudunuz suyu ısıtmak için fazladan kalori yakmak zorunda kalacaktır.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]




2. Enerji Kaynağı ve Kalp Dostu Su

Kendinizi yorgun ve bitkin hissediyorsanız bir bardak su kendinize gelmenizi sağlayacaktır. Vücudunuzdaki su kaybı yorgunluğunuzun nedeni olabilir.

İçtiğimiz su sayesinde kanımız, hücrelerimize daha fazla oksijen ve diğer gerekli maddeleri daha hızlı taşır. Eğer yeterince su içerseniz, kalbiniz de kanı pompalamak için fazladan enerji harcamayacak ve yorulmayacaktır.

Ayrıca Amerikan Kaliforniya Loma Linda Üniversitesi’nden araştırmacıların, 20.000 kadın ve erkek üzerinde yaptığı incelemeler neticesinde; günde 5 bardaktan fazla su içen bireylerde kalp hastalıkları ya da kalp kriziyle karşılaşma oranının günde 2 bardaktan az içen adaylara göre daha az olduğu saptandı.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]




3. Stresi Su İle Azaltın

Beyin dokusunun %85’i sudan oluşur. Eğer vücudunuzda yeteri kadar su yoksa hem ruhen hem de fiziksel olarak kendinizi stres altında hissedersiniz.

Susuzluğa dayanamamızın sebebi de aslında budur. Susuz kalan beyin dokuları su içmek için sürekli bir istek duymamıza neden olur ve suya erişimin olmadığı durumlarda kendimizi gergin hissederiz.

Vücudumuzun ve zihnimizin maruz kaldığı stresi en düşük seviyede tutmak için çalışma masanızda ya da yanınızda sürekli su bulundurun ve sık aralıklarla yudumlayın.



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]




4. Kaslarınızı Güçlendiren Mucize

Su içmek, kaslarınızda zaman zaman meydana gelen kasılma ve krampları engellemede oldukça etkilidir. Vücudunuzdaki kasların sağlığını koruyabilmek için bol su içmek en basit yöntemdir.

Antrenman ve egzersizlerin hem öncesi hem de sonrasında içtiğiniz su, bu kasılmalar ile başa çıkmada etkili olurken aynı zamanda çabuk yorulmanızı da engelleyecektir.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]




5. En Güzel Cilt Koruyucu Su

Vücudunuz susuz kaldığında yüzünüzdeki kırışıklık ve çizgiler daha belirgin bir hal alır. İçtiğiniz su, cildinizde kremler ile aynı etkiye sahip doğal bir nemlendirici etkisi gösterir.

Bol su içmek, kan akışını hızlandırır, cildinizdeki hücrelerin yenilenmesini sağlar ve dolayısıyla daha genç görünmenize yardımcı olur.






[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]




6. Sindirim Sorunlarının Çözümü

Lifli besinlerin yanı sıra su da sindirim sisteminin düzenlenmesinde etkin bir rol oynar.

Ayrıca ne kadar lif tüketirseniz tüketin, yeterince su içmediğinizde, aldığınız lifler vücudunuz tarafından etkili bir biçimde kullanılamaz.

Su, vücudunuzdaki atık maddeleri çözerek atılmasını kolaylaştırır. Su içmediğiniz takdirde bağırsaklarınızın yüzeyi susuz kalır. Bu şartlar altında sindirim ve boşaltım sisteminiz düzgün çalışamaz ve ağrılara neden olur.



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]




7. Böbrek Taşlarını Su ile Uzak Tutun

Böbrek taşı olanlar bu durumun nasıl zor olduğunu çok iyi bilir. Hareket ettiğinizde büyük acı çekmenize neden olan böbrek taşlarını bol su içerek hayatınızdan uzak tutabilirsiniz.

İçtiğimiz su böbrek taşı olarak bilinen katılaşmış parçacıkları meydana getiren ürindeki tuz ve mineralleri çözerek bu rahatsızlıktan korunmamıza yardımcı olur.

Böbrek taşları seyreltilmiş ürinde oluşamaz. Bu yüzden acılı ve ağrılı bir sorun olan bu taşların oluşumunu engellemek için bol su için.



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]




Ne Kadar Suya İhtiyacımız Var?

Su içmenin yararları su götürmez birer gerçek. Ancak ne kadar su içmek bize yarar sağlayacaktır?

Genellikle bilindiği gibi günde 6 bardak su içmek vücudunuz için yeterli olacaktır.

Terledikçe ya da egzersiz yaptıkça daha fazla suya ihtiyaç duyacaksınız. Ancak başka içecekler tüketiyorsanız bu miktarı daha aza indirebilirisiniz. Peki, su içmeyi unutanlar? Faydalarını bildiği halde bir türlü aklına gelmeyen ve gün boyunca bir bardak su bile içmeden uykuya dalanlar?

Su içmeyi unutanlar için etkili ve kolay önerilerimiz var:

• Yanınızda bir şişe su taşıyın ve boş kaldığınızda içmeseniz bile elinizde tutun. Suyun varlığını hissettikçe içmek isteyeceksiniz.
• İş yerindeki masanızda devamlı bir bardak su bulundurun.
• Yatağınızın başucuna da bir bardak koymayı unutmayın. Çoğumuz sabah susamış bir şekilde kalkarız. Ancak planlarımız aklımıza geldiğinde su içmeyi unuturuz.
• Her gün içtiğiniz bir fincan kahve ya da bir şişe soda yerine bir su için.
• Gün içerisinde içmeniz gereken 6 bardak suyu bir kerede içmeyin. Gün boyunca aralıklarla tüketmek daha yararlı olacaktır.



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]




İhtiyacınız olan tüm suyu içeceklerden karşılamak zorunda değilsiniz.

Su miktarı fazla olan besinler:

%90 Üzerinde

Karpuz
Çilek
Domates
Kereviz
Ispanak
Salatalık
Brokoli

% 80–90 Arasında

Havuç
Portakal
Elma
Baklagiller
Üzüm
Patates

Bu tavsiyelere uyduğunuzda aradan çok uzun zaman geçmeden suyun hayatınızda vazgeçilmez bir yeri olacaktır. Düzenli olarak tükettiğinizde ise sağlığınızda ne kadar büyük bir etkisi olduğunu göreceksiniz.


RealAge

__________________
Kimsenin fark edemeyeceği detayları görmeyi çok severim. ❣
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
7, harikasi, harikası, suyun


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Dünya'nın 7 harikası Lee Kültür ve Sanat 12 30 Ocak 2008 02:12