IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Eylül 2009, 23:26   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hipnozla Sigarayı Bırakmak




Gunumuzde sigara icmenin gereksiz bir aliskanlik oldugu, sagliga zarar verdigi ve kisiyi ikinci sinif bir vatandasa donusturdugu kabul edilmektedir. Bilim ve teknoloji ilerledikce, laboratuar arastirmalari gelistikce, tutunun zararlari ve gereksizligi daha da aciga cikmaktadir. Herhangi bir nedenle olursa olsun, daha genc yaslardan basla***** kazanilmis bu aliskanliktan kurtulmak yuzmilyonlari ilgilendirmektedir. Gercekten, sigara birakildiktan en gec bes gun sonra bedensel ihtiyac sifira inmektedir. Cesitli metot ve uygulamalar sigaraya son verme istegine cevap vermeye calismaktadir.

Sigara agirlikli bir psisik aliskanliktir. Bu aliskanliktan kurtulmak isteyen kisi kendi ozgur irade ve arzusuyla birakmaya calisir. Ne var ki bazen bu istek olumlu sonuclanamaz. Ozellikle bizim gibi gelismekte olan ulkelerde daha cok olmak uzere sigara ikram vesilesi oldugundan bireyi zorlamaktadir. Sigara, uyusturucalarda gorulen bagimlilik ve yoksunluk duygusu yapmaz. Aradaki bag tamamen psIkolojik ve biraz da fizyolojiktir. Sigarayi birakmanin temel kurali sigarayi birakmaya karar vermekle baslar. Birey kendi iradesiyle de birakabilir, ancak herkes bunu basaramaz. Iste o zaman bir araciya, bir rehbere ihtiyac vardir. Aliskanligi zihninden silip atmada hipnoz iyi bir aracidir, uygulayan ise kisinin istemini pekistiren rehberdir.
Bu gune kadar Bilincli Hipnoz Yontemi ile yuzlerce sigara birakma olayina katkida bulunulmustur.
Yeme Alışkanlığı Oburluk ve Sigara
Sigara icmek genellikle , oburluk aliskanligindan daha kolay bir sekilde uzerinden gelinebilecek bir problemdir. Biz yasamimizi devam ettirmek icin yeriz. Yeme aliskanliklarinin ekserisi cocukluk doneminde edindigimiz aliskanliklara baglidir. Sigara icme ise diger bir aliskanligimizdir. Ancak yasamimizin devami icin sigara icmek sart degildir. Bu nedenle daha kolay bir sekilde bu aliskanliktan vazgecebiliriz.

Calismalar gostermistir ki; Hipnozu kullanarak sigara aliskanligindan vazgecmek kolayca ve suratli bir sekilde mumkun olmaktadir. Ancak kotu aliskanligin tekrar gelmemesi icin, duzenli olarak, otohipnoz ve gevseme tekniklerini uygulamaniz gerekmektedir.
Otohipnoz
Otohipnoz esnasinda bireyler; soluklarinin hos kokusunu , havanin temizligini sigaradan once hissettikleri duygularini tekrar kesfettiler. Bu kisiler zihinsel guclerini faaliyete gecirerek, sigaradan uzaklastiklarinda olusacak tum olumlu seyleri hissetmeye calistilar.

Oburlugun tedavisinde hipnoz toplu bir proramin sadece bir parcasi idi. Pratik hipnoz calismalarina ilaveten, tiryaki asla sigara icmeyecegi yerleri de kafasinda canlandirdi. Mesela yatakta,araba kullanirken, telefona cevap verirken,kahve icerken kisacasi sigara icmenin arzulanacagi tum durum ve yerlerde sigara icmemeyi kafasindan gecirdi. Tiryakilere, sigara icmeyi arzuladiklari zaman; sigarayi yakmadan once en az on dakika beklemeleri tavsiye edildi. Bu sure icerisinde sigara icmemeye bagli, olusacak tum olumlu hisleri ve dusunceleri zihninde canlandirmasi istendi. Iste tum bu dusunceler esnasinda, bilinc altini ve zihnini aktive ederek sigara ihtiyacini doguran nedenlerin yerine daha saglikli ihtiyaclari ko***** gidermenin yollarini bulmalidir.

Derleme : Psikolog Müjgan Sönmez

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
birakmak, bırakmak, hipnozla, sigarayi, sigarayı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hipnozla Sigarayı Bırakma Ecrin Alternatif Tıp 0 17 Ekim 2014 14:45
Sigarayı Bırakmak Neden Bu Kadar Zordur Zen Sağlık Köşesi 0 07 Şubat 2013 16:01
Sigarayı bırakmak için devlet desteği System Sağlık Köşesi 0 09 Ekim 2011 20:57
Sigarayı bırakmak mümkün ama... Juventus Sağlık Köşesi 0 07 Haziran 2009 11:27