IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Mart 2007, 04:52   #1
ad3m
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kıl dönmesine dikkat




TRABZON (İHA) - Trabzon Fatih Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Köksal Güney, kıl dönmesinin özellikle oturarak çalışan kişilerde ve genç erkeklerde daha sık görüldüğünü söyledi.

Kuyruk sokumundaki kılların terlemeyle birlikte deri içerisine yönelerek burada iltihaplanma oluşturduğunu belirten Dr. Güney, ameliyat sonrası da bakımın çok önemli olduğunu kaydetti. Dar giysilerin hastalığı tetiklediğine dikkat çeken Dr. Güney, "Kıl dönmesi, kuyruk sokumunda bulunan kılların terlemeyle birlikte deri içine yönelerek iltihaplanmasıdır. Genellikle oturarak çalışan kişilerde daha çok rastlanırken, genç erkeklerde sık görülüyor. Cerrahi müdahale ne kadar erken olursa tedavide başarı oranı o kadar fazla olur. Ameliyat sonrası da bakım çok önemli, çünkü tekrarlanma durumu da olabilir. Bu sebeple kuyruk sokumundaki kılların temizlenmesi çok önemlidir. Belirtileri ağrı, akıntı ve kaşıntıdır. Daha çok 15-30 yaş arası gençlerde görülür. Erkeklerde kadınlara göre daha sıktır. Kıllar, kuyruk sokumunu tercih etmekle beraber koltuk altı ve göbek çukuru gibi vücudun diğer yerlerinde de ortaya çıkmaktadır. Kilolu ve terleyen kişilerde risk fazladır. Kuyruk sokumu oluğunun derin olması burada terleme ve cildin yumuşamasına, kılların kolayca birikebileceği doğal bir vadi oluşumuna neden olur. Ailevi yakınlık, kıl tiplerinin benzemesinden kaynaklanıyor görünmektedir. Uzun süre ve kaykılarak oturma hastalığın ortaya çıkmasını kolaylaştırmaktadır. Dar giysiler de sürtünme ve terlemeyi arttırdığı için kıl batmasına zemin hazırlayabilir. Kuyruk sokumunda toplu iğne başı büyüklüğünde veya misket sığacak büyüklüğe kadar değişen büyüklüklerde bir veya birden fazla delikle karşımıza çıkabilmektedir. Kıl zamanla cilt altında ilerleyip tüneller oluşturabilir. Bir süre sonra iltihapla beraber deriyi bir yerden patlatır. Akıntıyla beraber kılların bir kısmını da vücut dışarı atmış olur" dedi.

Dr. Güney, fazla kiloların kıl dönmesini tetiklediğine dikkat çekerek, alınacak tedbirlerle hastalığın önüne geçilmesinin mümkün olduğunu söyledi. Dr. Güney, "Kilo almaktan kaçınmalı, fazla kilolar verilmeli. Aşırı terleme gibi sorun varsa uygun önlemler alınmalı, kuyruk sokumu gibi doğal oluklar gerekirse pudrayla kurutulmalı. Uzun süre ve bilhassa kaykılarak oturmaktan kaçınılmalı. Erkekler ve aşırı kıllı bayanlar, kuyruk sokumu kıllarını 30 yaşına kadar tıraş etmelidirler. Hastalık 30 yaşından sonra ortaya çıktığından tedavi sonrası en az 2 yıl tıraş işlemi uygulanmalıdır. Özellikle günde birçok kez kuyruk sokumunda biriken kıl, pamukçuk gibi şeyler temizlenmelidir" diye konuştu.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
dikkat, donmesine, dönmesine, kil, kıl


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kıl Dönmesine Bitkisel Çözüm Nisa Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 21 Temmuz 2014 04:48
Kıl Dönmesine Ameliyatsız Çözüm System Sağlık Köşesi 0 19 Eylül 2011 21:11
Kıl dönmesine karşı çözümler Dilara Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 21 Eylül 2010 14:46