IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Ocak 2011, 16:46   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
alkol ve tuz;




Alkol tüketimi erkeklerde haftada 21,kadınlarda haftada 14 birimi geçmemeli.1 ml alkol 8-10 gr saf alkol içeriyor.


1 birim alkol

1.Bir küçük kadeh şarap

2.1/2 bardak bira

3.bir ölçek viski,konyak,rakı



Tuz


Tuz,kan basıncını etkileyen en önemli yiyecek,kan basıncı üzerine direkt etkisi var. Hafif hipertansiyonlarda

sadece tuzu azaltmak ve beslenme şeklini değiştirmekle ilaca gerek kalmadan tedavi mümkün olabiliyor.


Tuz yiyecekleri,özelliklede eti korumak için yüzyıllardır kullanılan bir madde. Öyle değerli bir maddeymişki ; Romalı askerlere maaşlarının bir kısmı tuz olarak verilirmiş. Vücudumuzun gerçekten ihtiyacı olan günlük miktar 1 gr civarı. Sağlığa zararlı olması önleyebilmek için günde 1,5 gr'dan fazla alınmaması gerekli. Oysa batı tipi beslenmede 1 kişi günde ortalama 10 gr kadar tuz tüketiyor. Erişkinlerde yüksek tansiyonu önlemek için İngiltere,Amerike ve Avusturalya sağlık yetkililerinin önerisi hiç olmazsa günde 6 gr'dan az tuz yemek. Fazladan yediğimiz tuzun çoğu cildimizden ve böbreklerimizden atılıyor. Ancak hepsi değil! Bir kısmı vücutta tutulup kalıyor. Aynen açık pakette kalan tuzun nemlenmesi gibi,bu tuzda vücutta su tutup bizi şişirmeye başlıyor. Buda kanın hacmini arttırıyor. Dolayısıyla kan basıncıda artıyor.


Bir çay kaşığı tuzda 2300 mg Na (sodyum) var. Sodyum mineralinin RDA miktarı ise sadece 2400 mg. Bir günde ne kadar tuz yediğinizi düşünüyorsunuz şimdi,değil mi? Bunu hesaplarken sadece yemeklere kattığınız,serptiğiniz veya gözünüzle gördüğünüz tuzu saymayın. Yiyeceklerin çoğu-meyveler,sebzeler,tahıllar,süt,et,baklagiller- zaten doğal olarak tuz içeriyorlar. Ekmekte,tereyağında,margarinlerde,peynirde,zeytind e,konserve yiyeceklerde, tatlıda olsalar bisküvi ve keklerde hep tuz var. Özel işlemden geçmiş, rafine yiyecekler ise zaten raf ömürlerini yükseltmek,uzun süre dayanmalarını sağlamak için iyice tuzlanıyorlar. Bir yiyecek ne kadar çok işlemden geçerse,içerdiği sodyum oranıda o kadar yükseliyor.


Yediğiniz tuz miktarını azaltmaya çalışmalısınız. Küçük bir deney yapabilirsiniz. Bir hafta tuzsuz yeyin. Ertesi hafta tuzlu yiyecekler zehir gibi gelecek. Ayrıca tuzu azalttıkça yiyeceklerin doğal tadını da almaya başlıyacaksınız.

__________________
Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
alkol, tuz, ve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Alkol nedir? Violent Sözlük 1 22 Şubat 2014 17:16
Alkol İkindisi ~ JuDGe Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 12 Ağustos 2012 15:43
Alkol Muayenesi TreMex Fıkra 0 14 Ekim 2008 18:34