IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Ocak 2011, 12:42   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kansızlık psikolojinizi bozabilir !




Tedavi edilmezse ruhsal rahatsızlıklara da neden oluyor
Genellikle kadınlarda ve çocuklarda görülen kansızlık probleminin tedavi edilmediğinde ruhsal hastalıklar dâhil olmak üzere pek çok probleme sebep olabildiğine dikkat çekildi.
“Anemi asla bir hastalık tanısı değildir, bir bulgudur. Öncelikle altta yatan nedenler araştırılmalıdır” diyen Dahiliye Uzmanı Dr. Önder Akkaya, dengeli bir beslenme ile kansızlık sorununun önüne geçilebildiğini söyleyerek, yemek seçme ve tek yönlü beslenme ve hamur işine ağırlık vermenin kansızlığa yol açabildiğini belirtti.
Anemi’nin depresyona yol açan organik rahatsızlıklardan olduğunu dile getiren Dr. Akkaya, bununla birlikte anemiden dolayı depresyonun ortaya çıkması durumunda anemi ile birlikte depresyonun da ilaç ve psikoterapi ile tedavi edilmesi gerektiğini belirtti. Dengesiz beslenmenin sadece anemiye değil B vitamini kalsiyum, magnezyum eksikliği gibi farklı vitamin ve mineral eksikliklerine de yol açtığını anlatan Dr. Akkaya, bütün bu eksikliklerin benzer psikolojik etkileri olduğunu ifade etti.
“DENGELİ BESLENME İHMAL EDİLMEMELİ”
Dengeli beslenmenin sadece bedensel açıdan değil ruh sağlığını da koruma açısından önemine dikkat çeken Dr. Akkaya, sözlerine şöyle devam etti.
“Kronik enfeksiyon hastalıkları, aşırı kan kaybına yol açan ciddi yaralanmalar, fazla kanamalı olan ameliyatlar, hanımlarda sık veya çok sayıda doğum, adet bozuklukları, tedavi edilmeyen sık burun kanamaları, tiroit bozuklukları da anemiye yol açabiliyor. Kalıtımsal bazı hastalıklar mesela “Akdeniz anemisi” de özel tedavi gerektiriyor. Anemi kan tahlilleri ile kolay tespit edilen bir rahatsızlık olmakla beraber gizli anemi şeklinde daha detaylı tahlilleri gerektiren türleri de vardır. Genelde solgun deri anemi belirtisidir. Fakat bu yanıltıcı olabilir. Solgun renkli derili olup kansızlık problemi olmayan kişiler olduğu gibi rengi solgun olmadığı halde anemi problemi olan kişiler de vardır.” Anemi belirtilerinin, kişinin hareketini kısıtlaması ve verimliliğini düşürmesi bakımından depresyon, panik atak gibi psikolojik rahatsızlıklardaki semptomlara son derecede benzer olduğunu aktaran Dr. Akkaya, “Anemi organik rahatsızlıklara yol açtığı gibi psikolojik sonuçları da olan bir hastalıktır.”
TEDAVİ SÜRESİNE MUTLAKA UYUN
Kansızlığın problemlere yol açtığı bilinmeyince tedavisi de ihmal edilebilmekte olduğunu belirten Dr. Akkaya, anemiden şüphelenildiğinde dahiliye uzmanı bir hekime gidilip muayene olup , önerilen tetkikler yaptırılması gerektiğinin altını çizdi. Dr. Akkaya, “Anemi tedavisinde önce kansızlığın nedeni tespit edilmeli ve buna göre tedavi yapılmalıdır. Tedavi süresine mutlaka uyulmalıdır. Mesela bir aylık tedavi süresinde ilaçların on beş gün kullanılıp bırakılması aneminin devam etmesine yol açar” dedi.
NE GİBİ SORUNLAR ORTAYA ÇIKAR?
Dr. Akkaya, anemiden dolayı ortaya çıkan bazı psikolojik problemleri ve hayatımızı negatif yönde etkileyen önemli bazı halleri ise “Kendinizi sürekli yorgun hissedersiniz, çarpıntı ve sol kola vuran ağrı yapar, uykuya düşkünlüğünüz artar, öğrencilerin ders başarısı düşer, iş hayatında verimliliğiniz düşer, sosyal ilişkileriniz bozulur” şeklinde sıraladı.

__________________
Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bozabilir, psikolojinizi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Modunuzu ve Psikolojinizi Etkileyen Duvar Boyası Renkleri Elysian Ev Dekorasyonu 0 17 Temmuz 2014 13:56
Renklerle Psikolojinizi Düzeltin Zen Ruh Sağlığı 0 01 Mart 2013 21:04
Cinsiyet Hormonu Dişleri Bozabilir Liaaa Kadın Sağlığı 0 27 Ocak 2012 00:59
Kansızlık VaLerKa Sağlık Köşesi 0 05 Aralık 2007 23:52