IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Eylül 2011, 15:33   #1
Çevrimdışı
~ Zirvala.Com ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Asker intiharları ve Omega-3




Balık yağının psikiyatrik açıdan faydaları önceki bilimsel araştırmalarda gösterilmişti, yine son araştırmalar gösteriyor ki, Amerikan askerlerinin intiharları ile kanda düşük miktarda bulunan DHA (Omega-3 yağ asidinde bulunan bir madde) ile doğru bir orantı var, ilaveten kanda yüksek miktarda DHA bulunduran askerlerin intihara daha az meyilli olduğu gösterildi. Bu çalışma, klinik psikiyatri dergisinin geçen haftaki sayısında, 2002 ile 2008 yılları arasında intihar eden 800 Amerikan askeri üzerinde yapıldı .
Kayıtlara göre, kanında düşük oranda DHA bulunduran askerler, kanlarında yüksek oranda bulunan askerler göre %62 oranında intihara meyilli.
Aynı araştırma gösteriyor ki, kanda azalmış DHA düzeyi, intihar riskini belirlemede, yaralı veya ölü bir düşmanı görmekten, veya diğer intihara götürelebilecek risk faktörlerinden daha ileri düzeyde tahmin şansı ortaya kokuyor.
2001 yılından bu yana Irak’ta ve Afganistan’da görevli Amerikan askerleri arasında görülen intihar oranları, 2008 yılında en yüksek seviyesine ulaştı. Her 100 bin Amerikan askerinden 20 tanesi (Amerikan halkının iki misli) intihar etti. Yalnızca 2005-2009 yılları arasında 1100 Amerikan askeri kendini öldürdü. 2010 yılında ise 295 aktif görevli asker kendi canını aldı. İnsan Hakları Derneğinin raporuna göre ise ülkemizde 2001-2011 yılları arasında 527 asker ‘şüpheli ölüm’ sonucu hayatını kaybetti (askeri raporlara göre intihar sayıları daha az).
Geçtiğimiz yıl, Amerikan savunma bakanlığı bu artan intihar vakalarını en aza indirmek için seferberlik başlattı ve intihar önleme programı oluşturdu. Bakanlık araştırmacıları intiharın önlenmesi, risk faktörlerinin azaltılması ve önceden tespit edilmesine yardım edecek araştırmalar yapmak üzere teşfik ediyor.
DHA (Doksaheksoanik asit) omega-3′ün yapısında bulunan bir madde olup, beyin fonksiyonlarının düzenlenmesinde, alzaymır hastalığında, bazı kanserler türlerinin baskılanmasında iyi yöndeki etkileri araştırmacılar tarafından kanıtlanmış bir madde. Omega-3 yalnızca balıklarda bulunmayıp bunu ihtiva eden haplar bulunduğu gibi aynı zamanda pek çok bitki ve yumurta gibi hayvansal gıdalarda da bulunmaktadır. Yiyecekler dışında vücuda ilave olarak alınan DHA’nın, depresyon ilaçlarının etkinliğini artırdığı, dikkat eksikliği hastalığının kliniğine iyi geldiği tespit edildi. Bu sonuçlara rağmen çalışmada halen bu madde ve intihar üzerindeki etkileri konusunda daha fazla araştırma yapılması teşvik ediliyor.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

__________________
Tanrı'nın Şımarık Çocuğu..

Zirvala.com - Sohbet ve muhabbetin adresi..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat
Cevapla

Etiketler
asker, intiharları, omega3, ve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Karşınızda WP 7.5'lu HTC Omega! Spy Cep Telefonlar 0 29 Ağustos 2011 13:01
Hamilelikte Omega 3 Yağ Asitleri YapraK Aile Evlilik ve Çocuklar 0 27 Aralık 2009 06:21
Omega 3 Yağ Asitleri ve Faydaları Dilara Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 14 Mart 2009 13:21