IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 09 Eylül 2011, 12:56   #1
Çevrimdışı
~ Zirvala.Com ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Vekil Ebe ve Hemşirelerin Mağduriyeti




Sağlık Bakanlığı bünyesinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 86.maddesine tabi olarak Vekil Ebe – Hemşire olarak çalışan personelinin çilesi bitmiyor.

Çalıştıkları yerler sadece köy ve kasaba olan Vekil Ebe – Hemşireler büyük zorluk ve özveri ile çalışıyorlar. Meslektaşlarından özlük hakları bakımından geride olan Vekil Ebe- Hemşireler hak ettikleri değeri görememekten şikâyetçi olduklarını belirtti.

Vekil Ebe – Hemşireler Üvey evlat konumunda

Tüm Sağlık–Sen Genel Başkanı Okay ERÖZGÜN, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 86. Maddesine istinaden Sağlık Bakanlığı çatısı altında yaklaşık 5000 Vekil Ebe – Hemşire istihdam edildiğini belirterek; Kadrolu ve sözleşmeli meslektaşlarından hiçbir fark olmayacak şekilde aynı görev bilinci ve sorumluluğu ile mesleklerini icra eden Vekil Ebe – Hemşirelere sözleşmelilere verilen kadroya geçme hakkından mahrum bırakılmalarını Üvey evlat muamelesi gördüklerini vurguladı.


Vekil İmamlara Kadro Var, Vekil Ebe – Hemşirelere Kadro Yok

4 Haziran tarihinde yayınlanan kanun hükmünde kararname ile sözleşmeli memurların kadroya atamaları düzenlenmiş ve Vekil Ebe – Hemşireler kadroya geçirilmemiştir diyen ERÖZGÜN, “Vekil Ebe – Hemşirelerin aynı kanuna tabii oldukları vekil imam hatipler kadroya geçirilirken bu haktan mahrum bırakılmışlar, Anayasanın eşitlik ilkesine aykırı olarak mağdur edilmişlerdir. Adalet ve hakkaniyet göz ardı edilmiştir” dedi.

Kadrolu personelle aynı haklara sahip tek tip yasa içerisinde yer almaları gereken Vekil Ebe – Hemşirelerin çalışma şartları da vahim olduğunu belirten ERÖZGÜN, Tüm Sağlık Sen olarak, vekil ebe ve hemşirelerin devlet memurlarına tanınan yıllık izin, mazeret ve doğum izni haklarından faydalanabilmeleri için girişimlerini sürdürüyor. Üyelerinden aldığı güç ve etkili sendika olmanın sorumluluğuyla sağlık çalışanlarının sorunlarının çözümü için girişimlerini sürdüren Tüm Sağlık-Sen vekil Ebe ve Hemşirelerin izin hakları için hukuk mücadelesine devam ediyor. Bu konuda mağdur olanların sendikamız hukuk müşavirliği ile irtibata geçmeleri halinde haklarını elde etmek için gayret sarf edeceğiz dedi.

ERÖZGÜN, Vekil Ebe- Hemşirelerin tayin isteme haklarının olmaması, Yer değiştirme korkusu yaşamaları, Görev yerlerinin kapanma söylentisinden bile rahatsız olarak çalıştıklarından geleceklerinin ne olacağından şüphe duymaları, Köylerde görev yapan vekil ya da kadrolu tüm arkadaşlarımızın ikamet mecburiyeti bulunması, can güvenliği endişesi yaşamaları, ulaşımı zor ve imkânsız olan yerlerde çalışmaları yadsınamayacak problemlerdir dedi.

Vekil Ebe – Hemşirelerden Mektup Yağıyor

ERÖZGÜN, Vekil Ebe Hemşirelerden sürekli olarak Sendika Genel Merkezine ve şahsına mektuplar geldiğini belirterek dert hüzün ve gariplik kokan bu mektupları okurken hüzünleniyorum dedi.

Mektuplarda Satırlar Sağlık Evinde Ebe Olmanın Zorluğunu Anlatıyor

“Eğitim düzeyimiz ne olursa olsun “ebe” unvanını alıp ta vekil ebe olarak göreve başladığımız gün başladı sancılar.”

“Önce döner sermaye, sonra yıllık izin, sonra promosyon ve en sonunda kadro yok size dendi.“

“Vekil ebe olmanın kabahat ve kusur olduğunu öğrettiler hep. Bir kenara bir köşeye itilmekle geçti 4,5 sene. Ebe, hemşire olmamıza saygı göstermeyenler “vekil” diye bizi kabul etmediler.”

“Başta Sayın Bakanımız onlar kim oluyor diyerek bizleri ayaklar altına aldı.”

“Merkezde çalışan meslektaşlarımıza özenirken sağlık evinde kalma şartı getirdiler.“

“Mesai anlayışının olmadığı köyde zamansız hasta kabulü de ayrı bir problem.“

“ Sayın Bakanımdan ricam ebelik mesleğinin görmezden gelmemesi. Ailesinden, eşinden, meslektaşından uzakta görevini icra etmeye çalışan ebelere hak ettiği değeri vermesidir.”

Mektuplardan satırlar okuyan ERÖZGÜN, bu duruma yöneticilerin duyarsız kalmamasını ve bir an önce mağduriyetlerinin giderilmesi gerektiğini belirtti.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

__________________
Tanrı'nın Şımarık Çocuğu..

Zirvala.com - Sohbet ve muhabbetin adresi..
 
Alıntı ile Cevapla

 

Etiketler
ebe, hemşirelerin, mağduriyeti, ve, vekil


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
El-vekil Ein Esmâ-Ül Hüsnâ 0 10 Haziran 2011 14:11