IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Eylül 2011, 21:33   #1
Çevrimdışı
~ Zirvala.Com ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yatalak Hastaya Guya Ambulans Eziyeti




Konya İl Sağlık Müdürlüğü olayla ilgili yaptığı açıklamada soruşturma başlatıldığını bildirdi. Müdürlük ''Hastanın Konya'da hizmet veren 112 acil sağlık hizmetlerini aradığı tespit edilmiştir. 112 acil sağlık hizmetleri acil ve hayati durumlarda hizmet vermek üzere görevlendirilmiştir. Genel durumu stabil olan hastalarımızla ilgili olarak Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Hasta Taşıma konulu genelgesi uyarınca hastanelere, sosyal ve tıbbi endikasyonlara bağlı olarak hastaneye gidiş-dönüş ulaşımında sorun bulunan hastaların evden ilgili sağlık kurumuna ve sağlık kurumundan eve nakillerini sağlamak üzere gerekli maddi olanaklar temin edilerek hasta taşıma yükümlülüğü verilmiştir. Bu genelgenin dağıtımı bütün sağlık kurumlarıyla beraber YÖK Başkanlığına da yapılmıştır. Ayrıca hasta yakınlarıyla yapılan görüşmelerde evde sağlık hizmetleri ekibi tarafından hastaların evde muayene ve tedavisinin yapılacağı yönünde bilgi verilmiş fakat hasta yakınları tarafından kabul edilmeyerek, ısrarla hasta nakli talep edilmiştir. Konu ile ilgili soruşturma açılmıştır'' denildi.

Yatalak hastası için ambulans isteyen hasta yakını talebi reddedilince çareyi nakliye kamyonetinde buldu. Hasta hastaneye de evine de kamyonetle gitti.
Zeki Dursun'un haberi
Konya'da 82 yaşındaki yatalak olan ve sadece burnundan beslenebilen yaşlı kadın için çağrılan ambulans gelmeyince hastaneye kamyonetle götürüldü. Hasta kadının oğlu Ali Soytürk yaşadıklarını cep telefonu kamerasıyla kaydetti.
112’DEN ‘BÖYLE BİR HİZMETİMİZ YOK’
Yatalak olan 82 yaşındaki annesi Durdu Soytürk'ü hastaneye götürmek için 112 acil servisi aradığını belirten Soytürk, "Annemi muayene olması için Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi hastanesine götürmek istedim. Yatalak olduğu için 112 acil servisi arayarak ambulans istedim. Ancak böyle bir hizmetlerinin olmadığını söyleyerek beni reddettiler. Daha sonra Evde sağlık Hizmetlerini aradım. Oradan da olumsuz yanıt aldım. Bunun üzerine arkası açık bir kamyonet kiralayarak annemi bu araçla hastaneye götürdüm'’ dedi.
EVE DE AMBULANSLA GÖNDERDİLER
Hastane de annesini taşımak için sedye bulamadığını ve yaklaşık 1.5 saatin sonunda kimlik vererek sedye temin ettiğini de anlatan Soytürk; "Hastane içerisinde sedye ile annemi kendim gezdirdim. Sonunda doktorlar ellerinden bir şey gelmeyeceğini ve annemin sadece karnından açılan delik ile beslenebileceğini ve evde bakımına devam edilebileceğini söylediler. Bunun üzerine eve getirmeye karar verdim. Acil servisin önünde sedye ile beklerken yeniden 112 acil servisi arayarak yardım istedim. Ama yiNe olumsuz yanıt aldım. Hastanede bazı doktorlarla yaptığım görüşme sonunda da bir şey yapamayacaklarını söylediler. Bunun üzerine tekrar arkası açık bir araba ile annemi eve getirdim" diye konuştu.
Yaşadıklarını kendisine ait cep telefonu ile görüntülediğini belirten Soytürk, sağlık hizmetlerinde devrim yaşanmadığını söyledi. Çektiği eziyeti ardından sağlığa güveninin kalmadığını vurgulayan Öztürk, " Gazete ve televizyonlarda sağlıkla ilgili devrim yapıldığı haberleri çıkıyor. Ama yaşadıklarımızın ardından bu devrimi ben göremedim. İnsanlar sadece kimliğini gösterip muayene olabiliyor ve ilaçlarını alabiliyor. Ama diğer hizmetler yine problemli. Maddi durumumum yerinde olmasına rağmen devletin imkanlarını kullanmak istedim. Ama başıma bunlar geldi. Demek ki köylerden gelen insanlar da aynı benim gibi problem çekiyor. Yaklaşık 15 kilometrelik tehlikeli bir yolculuk ile hastamızı evimize ulaştırabildik." diye konuştu.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

__________________
Tanrı'nın Şımarık Çocuğu..

Zirvala.com - Sohbet ve muhabbetin adresi..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
ambulans, eziyeti, guya, hastaya, yatalak


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kangallara festival eziyeti Dilara Haber Arşivi 0 11 Temmuz 2010 16:17
Yunan Eziyeti YapraK Tarih 0 24 Mart 2009 23:37