IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Eylül 2011, 21:41   #1
Çevrimdışı
~ Zirvala.Com ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kamu çalışanlarına ‘Toplu Sözleşme Hakkı’ Ekim’de başlıyor





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bakan Yıldırım, İzmir Valisi Cahit Kıraç, AK Parti milletvekilleri İlknur Denizli, Nesrin Ulema ve Hamza Dağ ile Memur Sen İzmir İl Temsilciliğini ziyaret etti.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, memurlara toplu sözleşme imkanı getirecek yasal düzenlemenin Ekim ayının ikinci haftasında çıkarılmış olacağını söyledi.

Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, Memur Sen İzmir İl Temsilcisi Abdürrahim Şenocak’ın memurlara toplu sözleşme olanağı getirecek yasal düzenlemenin bir an önce yapılması talebini değerlendirdi.

İzmir’de 120 binin üzerindeki kamu çalışanının yaklaşık yüzde 10′unun Memur Sen’in aktif üyesi olduğunu belirten Yıldırım, sendikanın k----- son yıllarda güç kazanmasının arkasında kamu çalışanlarının haklarını kollaması yanında, Türkiye’nin demokratikleşmesi ve anayasa referandumu sürecinde antidemokratik girişimlere karşı kararlı duruşunun etkili olduğunu söyledi.

Yeni anayasada toplu görüşmenin kalktığını, toplu sözleşmenin geldiğini, uyum yasaları çıkarılamadığı için toplu görüşme de toplu sözleşme de yapılamadığını, bir hukuki boşluğun dolduğunu belirten Yıldırım, şöyle konuştu:

”Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, sosyal taraflarla bir araya gelerek bu konuyu görüştüler, az önce sayın Faruk Çelik’ten teyit aldım. Ekim ayının ikinci haftasında toplu sözleşme ile ilgili ikincil düzenleme yani anayasadan sonraki yasal düzenleme çıkmış olacak Meclis’te. Böylece bu sene bitmeden toplu sözleşmeyi de k----- çalışan memurlar, sendikalar marifetiyle, kamu idareleriyle gerçekleştirmiş olacaklar. Böylece örgütlü toplum, örgütlü çalışma hayatıyla ilgili çok ciddi bir adımı da atmış olacağız. Artık bu ayıplı anayasanın getirdiği, yıllardan beri çalışanların gündeminde olan bu konuyu da tamamen çözmüş olacağız.”

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Adnan Menderes Havalimanı yeni dış hatlar terminalinin ikizini iç hatlar terminali olarak yapacaklarını, yap işlet devret modeliyle yapımı üstlenen grubun iç ve dış hatları işleteceğini söyledi.

Bakan Yıldırım, Memur Sen İzmir İl Temsilciliğini ziyaretinde yaptığı konuşmada, Sabuncubeli geçişi için temeli yarın atacaklarını, 5 kilometreye yakın iki tünel yapılacağını, 2 yıl sonra proje bitimiyle ”Sabuncubeli kabusunun sona ereceğini” ifade etti.

Bu geçişin getirisinin zaman içinde anlaşılacağını, Manisa ile İzmir’in tamamen birleşmiş olacağını, bunun iki kentin ekonomisine büyük hareketlilik getireceğini ifade eden Yıldırım, Sabuncubeli’nin Kurtuluş Savaşı sırasında da verilen mücadelede zorluk yaşanan bir bölge olduğunu kaydetti.

Bakan Yıldırım, şöyle konuştu:

”Sabuncubeli, o dönemde en büyük dirençlerin yaşandığı bir bölgeymiş. Yani her yönüyle, trafik yönüyle direnç, istiklal mücadelesi yönüyle bir direnç. Evliya Çelebi’ye direnç gösteren bu Sabuncubeli’nin bu direncini kırma zamanı geldi artık. Artık İzmirliler’e, Manisalılar’a yokuş yapamayacak.

Adnan Menderes Havalimanı ile ilgili de bir projemiz olduğunu söylemiştik. Gerçekleşme aşamasına geldi. İhale ilanı bugün gazetelerde yayımlandı. Yeni dış hatlar terminalinin bir ikizini iç hatlar terminali olarak yapıyoruz. Böylece Adnan Menderes Havalimanı’nın 20 yıllık ihtiyacını rahatlıkla karşılayacak bir havaalanı gerçekleştirmiş olacağız. Bu da 2 yıl sürecek bir yap işlet devret projesidir.”

İmkanları iyi kullanmaya gayret ettiklerini, bütçe kaynaklarından iş yapmanın her zaman kolay olduğunu, bütçe kaynakları dışında modeller geliştirip, bütçe kaynaklarını daha öncelikli, daha sosyal konulara ayırabilmenin önemli olduğunu anlatan Yıldırım, şöyle devam etti:

”2 aya kadar kruvaziyer liman ihalesine de çıkacağız. Konak Pier önünde yapılacak marinanın yapımına da bu yıl bitmeden başlamış olacağız. Ege Ray’ı kuzeye, güneye uzatma sözümüz vardı. Güneyde Gaziemir’den Torbalı’ya kadar yaklaşık 30 kilometrelik kısmın ihalesi gerçekleşti. 7 Ekim’de de onun temelini atacağız.”

Bir gazetecinin İç Hatlar Terminali’nin maliyetinin ne kadar olacağıyla ilgili sorusunu yanıtlayan Bakan Yıldırım, şartnamenin birkaç güne kadar çıkacağını, birinci terminalin 120 milyon avro civarında olduğunu, bunun da o rakama yakın bir bedel olacağını tahmin ettiğini dile getirdi.

Yıldırım, ”Buradaki model, iç hatları yapacak, iç ve dış hatlarla birlikte muayyen bir süre işletmeye birlikte verilecek. Dış hatların süresi 2015′de doluyor. Orada da onu devralmak suretiyle süre yarışı olacak. Yatırım belli, ondan sonra bir kira verilecek, bir de süre verilecek. En yüksek kira, en kısa süreyi veren kazanacak. Yani her taraftan kazanma var, kaybetme yok. Hem iş yaptırıyorsunuz hem para alıyorsunuz. Pek fena bir iş değil” dedi.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

__________________
Tanrı'nın Şımarık Çocuğu..

Zirvala.com - Sohbet ve muhabbetin adresi..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
başlıyor, çalışanlarına, ekim’de, hakkı’, kamu, sözleşme, ‘toplu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İstanbul'da okullar ve özürlü kamu çalışanlarına tatil. Dilara Haber Arşivi 0 07 Haziran 2010 12:44
Proton'dan kamu çalışanlarına özel kampanya Juventus Otomobil Haberleri 0 27 Haziran 2009 10:47