IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Eylül 2011, 18:01   #1
Çevrimdışı
~ Zirvala.Com ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hastanelere Mağaza




Sağlık Bakanlığı, hastanelerden kurum içinde ‘ticari alan’ açılmasını istedi. Yazıda ticari alanların ne olacağıyla ilgili net bir sınır yok.

Sağlık Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı, hastanelere ‘Hastane içinde yeni ticari alanlar oluşturun ve kiralayın’ talimatını verdi. Yeni ticari alanlar içinde aile hekimlerinin kiralayabileceği yerler de olacak. Böylece aile hekimlerinin hastanelerin kiracısı olması dönemi başlayacak.

Strateji Geliştirme Başkanlığı geçen aylarda hastane ve birinci basamak sağlık kurumlarında ticari amaçla yer oluşturulması ve buraların kiraya verilmesiyle ilgili bir yazı gönderdi. Ancak konuyla ilgili tereddütler oluşunca, bakanlık yeni bir yazı gönderip, konuya açıklık getirildi. Buna göre Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastane ve birinci basamak sağlık kurumları ticari amaçla kullanılması için yeni bölümler oluşturacak. Bu alanlar büfe, kantin, çay ocağı gibi yerler olabileceği gibi aile hekimlerine kiralanabilecek alanlar da olacak. Ticari alanların ne olacağı konusundaysa net bir sınırlama yok. Kirayla oluşacak gelirse ilgili kuruma direkt gelir olarak yansıyacak.

Kiralar kuruma kalacak

Sağlık Bakanlığı bu konuda yanlış anlamaların olduğunu belirterek, hastanelere “Siz kiraya vereceksiniz ve kira gelirlerini de kendi döner sermayenize gelir kaydedeceksiniz. Kiraya verdiğiniz yerlerde sözleşme hükümlerine uygun olarak yasal yaptırımları uygulayın ve kira bedelinin tahsis edilmesini sağlayın” uyarısında bulundu.

Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Genel Sekreteri Sıddık Akın’sa bakanlığın bu uygulamasına tepki gösterdi. Akın şunları söyledi:

‘Şirket gibi çalıyor’

“Sağlık Bakanlığı’nın genel stratejisi, sağlığı bir hak olmaktan çıkarıp, üretim ve tüketime indirgiyor. Bunun son somut göstergesi de bu. Mekânların özelleştirilmesi ve ticari mekân olarak kullanılması, hastanelerin kamusal hizmet yerine özel birer şirket gibi çalıştığını gösteriyor. Kaldı ki Sağlık Bakanlığı’na bağlı kantinler, kafeteryaların ve yeni açılacak ticari yerlerin ihalelerinde yasadışı birçok grubun devreye girdiğini ibretle görüyoruz.”


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

__________________
Tanrı'nın Şımarık Çocuğu..

Zirvala.com - Sohbet ve muhabbetin adresi..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
hastanelere, mağaza


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Özel hastanelere yapılmaması gereken ödemeler Lady Genel Paylaşım 1 25 Nisan 2010 23:37
Bakan'dan özel hastanelere UYARI Collettivo Sağlık Köşesi 0 20 Eylül 2008 00:45
Microsoft Mağaza mı Açacak? Heidi Windows 0 01 Eylül 2008 16:24
LüKs Mağaza :)) кααη™ Fıkra 0 15 Temmuz 2007 17:14