IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Eylül 2011, 21:14   #1
Çevrimdışı
~ Zirvala.Com ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
40'lı yaşlarda kalp ameliyatı oluyoruz.




Türk halkının beslenme koşullarının bozulması, sigara alışkanlığının artması, kalp hastalıklarında şampiyonluğu elde tutmamıza neden oluyor.

Türkiye`nin, kötü beslenme koşulları, hareketsizlik, sigara tüketiminin yüksekliği gibi nedenlerin etkisiyle, Avrupa ülkeleri arasında koroner kalp hastalıkları konusunda uzun yıllardır ilk sıralarda yer aldığı belirtildi. Özellikle gençlerde koroner kalp hastalığının sık görüldüğü buna da sigara içme alışkanlığının çok büyük etkisi olduğuna dikkat çekildi.
Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Bülent Kısacıkoğlu, son yıllarda kalp ameliyatı ettikleri kişilerin çoğunluğunu 40`lı yaşlardaki hastaların oluşturduğunu söyledi. Eskiden kadınlarda kalp hastalığının oranı her altı erkeğe karşılık bir kadında olması şeklinde olduğunu ifade eden Prof.Dr. Kısacıkoğlu, sigara içme alışkanlığıyla kadınlarda da kalp hastalığında artışların yükseldiğini belirterek, "Östrojen hormonu kadınları kalp hastalıklarından koruyor. Menopozdan önce 6-10 kadından birinde görülen kalp hastalığı, sigara içme oranının yükselmesiyle birlikte kadınlarda da artış gösterdi. Kadınlarda kalp hastalıklarının oranı menopozdan sonra birkaç yıl içinde erkeklerin düzeyine yaklaşıyor" dedi.
KALP DAMARININ YÜZDE 50`Sİ TIKANDIYSA TEHLİKE VAR

"Türk halkının beslenme koşullarının bozulması, sigara alışkanlığının artması, kalp hastalıklarında şampiyonluğu elde tutmamıza neden oluyor" diyen Prof. Dr. Kısacıkoğlu, şunları söyledi:
"Bu nedenle uzun yıllardır Avrupa ülkeleri arasında koroner kalp hastalıklarında ilk sıralarda yer almayı sürdürüyoruz. Yüksek kan yağları (kolesterol) kalp damarlarında darlıklara neden oluyor. Bu darlıklar da kritik düzey olarak adlandırılan yüzde 50 seviyesine geldiğinde hastada yürüme, koşma, merdiven çıkma gibi durumlarda göğüs ağrıları başlıyor. Bu göğüs ağrısı kalp krizine kadar giden, şiddeti artan belirtiler ortaya çıkarıyor. Böyle belirtileri çok belirgin olan hastalarda yapılacak iş, koroner anjiyografidir. Koroner anjiyografi ile hastalıklı damarlar tespit ediliyor."
STENT ORANI, BY-PASS ORANINI GEÇTİ

Prof. Dr. Bülent Kısacıkoğlu, stent uygulamalarının son zamanlarda artarak by-pass oranlarını geçtiğini söyledi Prof. Kısacıkoğlu, "Hem uygulama kolaylığı, hem de hastanın tekrar yaşama dönmesi daha kolay olduğu için çok iyi bir tedavi şekli. Ama her hastada stentleme yapamıyorsunuz, bazı koşullarda hastanın mutlaka ameliyat olması gerekiyor. Ameliyatta da daralmış, kan akımı azalmış kalp üzerindeki koroner damarlara, göğüs içinden ya da koldan çıkardığımız atardamarlar veya bacaktan çıkardığımız toplardamarlar uygulanıyor. Bu damarların kalitesine durumuna göre, hangisi uygunsa onu uyguluyoruz" diye konuştu.




Kaynak:sagliktabugun.com

__________________
Tanrı'nın Şımarık Çocuğu..

Zirvala.com - Sohbet ve muhabbetin adresi..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
40lı, ameliyatı, kalp, oluyoruz, yaşlarda


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kalp ameliyatı öncesi hipnoz System Sağlık Köşesi 0 05 Eylül 2011 15:39
Popstar Abidin 'kalp' ameliyatı oldu! pyracantha Haber Arşivi 0 25 Kasım 2010 15:51
Bayıltmadan Kalp Ameliyatı Modboy IF Ekstra 3 15 Ağustos 2010 14:47