IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Ekim 2011, 14:39   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yeniden bu mesleği seçer miydiniz?




Sağlık-Sen Bursa Şubesi'nin bin 202 sağlık personeli arasında yaptığı anketten çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. Sağlık çalışanları, bir daha bu mesleği yapmak istemediğini belirtirken, Sağlık Bakanlığı'nın kendilerine yeterince değer vermemesinden şikayetçi.

Sağlık-Sen tarafından özel bir araştırma şirketine yaptırılan memnuniyet anketinin neticeleri basın toplantısında kamuoyuna açıklandı. Sağlık-Sen Bursa Şubesi Başkanı Yusuf Bedir, son yıllarda sağlık alanında önemli adımlar atıldığını, bazı projelerin hayata geçirildiğini kaydetti. Sağlık alanındaki gelişmelere paralel olarak kaliteli hizmetin arttığını ifade eden Bedir, bu taleple birlikte sağlık çalışanlarının da yükünün ağırlaştığını vurguladı.

Sağlık çalışanlarının çalışma şartları artmasına rağmen ödenen ücretleri yeterli bulmadığını ifade eden Bedir, sağlık personelinin hala çözüm bekleyen meseleleri olduğunu belirtti. Bedir, sağlık personellerinin çalışma ortamı, ekonomik, özlük hakları, mesleki saygınlıktan kaynaklanan sorunlar ile mücadele ettiğini vurguladı.

Ankette bin 202 sağlık çalışanına meslek ile ilgili beklentileri ve problemler hakkında 52 sorunun yöneltildiğini vurgulayan Bedir, anketten dikkat çekici sonuçlar çıktığını belirtti. Bedir, 'Yeniden meslek seçmeniz gerekse şu anki mesleğinizi seçer miydiniz?' sorusuna sağlık çalışanlarının yüzde 43'ü 'hayır', yüzde 32'si 'evet' cevabını verirken, yüzde 24'ü ise 'karamsar' oldukları yönünde cevap verdiğini dile getirdi.

Ankette 'Çocuğunuzun da sizinle aynı meslekte olmasını ister misiniz?' sorusuna ise sağlık çalışanlarının yüzde 71'i hayır cevabı verirken, yüzde 16'sı evet ve yüzde 12'si de 'fikrim yok' yönünde kanaatini bildirdi. 'Mesleğinizde aldığınız ücret geçinmeme yetiyor mu?' sorusuna sağlık çalışanlarının yüzde 48'i hayır derken, 'çalışanlar arasındaki ücret dağılımını adil buluyor musunuz?' sualine ise sağlık çalışanlarının yüzde 75'i 'hayır' cevabını verdi. Çarpık mesai saati uygulamalarını çalışanların yüzde 89'u büyük bir problem olarak gördü.

SAĞLIKÇILAR BAKANLIKTAN ÇÖZÜM BEKLİYOR
Ankette dikkat çeken sonuçlar arasında ise 'Sağlık Bakanlığı'nın bir çalışan olarak bize yeterince değer verdiğini düşünüyorum' sorusuna ise ankete katılanların yüzde 72,5'i 'hayır' cevabını verdi. Ankette, 'Sağlık Bakanlığı'nın sağlık çalışanlarının şiddete maruz kalmaması için gerekli düzenlemeleri yaptığını düşünüyor musunuz?' sorusuna sağlık çalışanlarının yüzde 68,5'i hayır cevabını verdi. Sağlıkçılar, hastaneler birliği kanun tasarısının sağlık sistemi için faydalı olacağı görüşünü savundu.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat
Cevapla

Etiketler
mesleği, miydiniz, secer, yeniden


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Dünyanın En Eğlenceli Mesleği? yoSun IF Anket Arşivi 20 21 Mart 2011 03:19
Google'ın yeni mesleği! Dilara Arama Motorları Haberleri 0 22 Şubat 2010 21:37