IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Ekim 2011, 12:54   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Enfeksiyon Kontrolü Kursu Kayseri'de yapılacak




Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalının ev sahipliğinde, Avrupa Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Derneği’nin (ESCMID) “Infection Control in Developing Countries: Problems and Solutions-Gelişmekte Olan Ülkelerde Enfeksiyon Kontrolü: Problemler ve Çözümler” başlıklı kursu düzenlenecek.

KAYSERİ-Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Erciyes Üniversitesi Hastaneleri Enfeksiyon Kontrol Kurulu Başkanı Doç. Dr. Emine Alp Meşe’nin koordinatörlüğünü yaptığı kurs, Türk Hastane İnfeksiyonları ve Kontrolü Derneği ile Erciyes Üniversitesi tarafından destekleniyor.


27-28 Ekim 2011 tarihlerinde Kayseri Novotel’de gerçekleştirilecek kursun açılışında Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur ve Türk Hastane İnfeksiyonları ve Kontrolü Derneği Genel Sekreteri Prof. Dr. Serhat Ünal konuşma yapacak.



Türkiye’den ve dünyanın çeşitli ülkelerinden enfeksiyon kontrolü konusunda uzman 15 bilim adamının konuşma yapacağı kursa, Türkiye, İngiltere, Hollanda, Nijerya, Yunanistan, Lübnan, Mısır, İtalya, Gürcistan, Irak, Etiyopya, Namibya, Suudi Arabistan, Kosova, İran, Bosna-Hersek, Uganda ve Azerbaycan dahil 18 ülkeden 66 hekim kursiyer olarak katılacak. 27 Ekim 2011 Perşembe sabah 09.00’da açılış konuşmaları ile başlayacak program 28 Ekim 2011 Cuma günü saat 17.30’da sona erecek.


Kayseri’de gerçekleştirilecek uluslar arası programla ilgili bilgiler veren Kurs Koordinatörü Doç. Dr. Emine Alp Meşe, hastane enfeksiyonlarının son yıllarda giderek artan ölçüde önem kazandığını kaydetti.


Doç. Dr. Emine Alp Meşe, “Yoğun bakım tedavi hizmetlerindeki artış, teknolojideki ilerlemeler, tıbbi işlemlerin artışı, kanser hastalarındaki artış ve bu hastalara verilen tedavilerdeki gelişmeler, cerrahi tedavilerdeki gelişmeler ve organ naklindeki gelişmeler ile birlikte hastaların hastanedeki yatış süreleri artmıştır. Ancak tüm bu gelişmeler beraberinde hastane enfeksiyonları riskini getirmektedir. Hastane enfeksiyonu gelişmesi, hastanın hastanede yatış süresini uzatırken, hayatını kaybetmesine de neden olabilmektedir. Özellikle bağışıklık sistemi baskılanmış hastalar, yoğun bakım hastaları ve yenidoğanlarda hastane enfeksiyonu ölümcül olabilmektedir. Tüm dünyada önemli problem olan hastane enfeksiyonlarının kontrolüne yönelik yapılanmalar, gelişmiş ülkelerde 1950’li yıllarda başlamışken, ülkemizde 1980’li yıllarda bireysel çabalarla başlamış, 2000 yılında Türk Hastane İnfeksiyonları ve Kontrolü Derneği’nin kurulması ile programlı olarak yürütülmeye başlamıştır. Sağlık Bakanlığının 2005 yılında “Yataklı Tedavi Kurumları Enfeksiyon Kontrol Yönetmeliğini” yayınlamasıyla birlikte uygulamalar resmi boyut kazanmıştır. Ancak gelişmekte olan ülkelerde, bu konuda hala önemli problemler vardır. Gerek hastanelerdeki yapısal ve personel eksiklikleri, gerekse eğitim ve hastane enfeksiyonlarının izlemindeki eksiklikler nedeniyle, gelişmekte olan ülkelerde hala pek çok hasta hastane enfeksiyonunda kaybedilmektedir. Bu kursta amacımız gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerdeki, konusunda uzman bilim adamlarını, gelişmekte olan ülkelerde bu konuda çalışan hekimlerle buluşturmak, problemleri konuşmak, deneyimlerin aktarılmasını sağlamak ve hastane enfeksiyonlarının kontrolüne yönelik çözüm önerileri getirmektir” ifadelerini kullandı.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
enfeksiyon, kayseride, kontrolü, kursu, yapılacak


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Vajinal Enfeksiyon YapraK Kadın Sağlığı 1 14 Mart 2013 14:30
Kabakulak Sislik Enfeksiyon KarakıZ Kulak Burun Boğaz Sağlığı 0 29 Ağustos 2011 15:08
Grip Gribal Enfeksiyon KarakıZ Kulak Burun Boğaz Sağlığı 0 29 Ağustos 2011 15:00
Enfeksiyon Ayları Heidi Aile Evlilik ve Çocuklar 0 18 Ekim 2008 11:30