IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Ekim 2011, 12:19   #1
Çevrimdışı
~ Zirvala.Com ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
1. Ulusal Tıp Araştırma Görevlileri Kongresi




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

''I. Ulusal Tıp Araştırma Görevlileri Kongresi" düzenlenen açılış töreniyle başladı.

Açılış törenine; Gaziantep Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Fahrettin Göğüş, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Kadayıfçı, çok sayıda öğretim üyesi ve öğrenci katıldı.

Kongrenin açılışında konuşan Gaziantep Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Fahrettin Göğüş, araştırma görevliliğinin çok meşakkatli bir iş olduğunu belirtti.

Prof. Dr. Göğüş, "Tıp fakültesini bitirdikten sonra araştırma görevliliğine geçişte ciddi bir değişim yaşamaktayız. Çünkü öğretilme süreci artık bitmiş, kendi kendine araştırma ve öğrenme süreci başlamıştır. Bu nedenle bu değişim çok zorlu bir süreçtir. Çünkü bir süre önce hocanız olan kişi artık sizin meslektaşınız olmuştur. Sizinle birlikte aynı mekanda, aynı hedefe doğru araştırma yapma düşüncesiyle hareket etmektedir. Araştırma görevliliğinde uyum sağlama süreci ve kendini tanıma süreci gerçekten çok önemlidir. Bu noktada bu kongrenin düzenlenmesi çok büyük anlam ifade etmektedir" şeklinde konuştu.

Kongrenin yoğun çalışmalar sonucunda düzenlendiğini ifade eden Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekanı ve Kongre Başkanı Prof. Dr. Abdurrahman Kadayıfçı, "Bizden öncekilerden bir şeyler görerek profesyonel bir eğitim sistemi yerine bu alandaki boşluğumuzu usta çırak ilişkisiyle götürmeye çalışıyoruz. Bizim önümüzdeki hocalarımız ne yaparsa onlardan ne görürsek bu şekilde bir eğitim ve araştırıcı formasyonu oluşuyor. Eğitici ve araştırıcı kişiliğiyle ön plana çıkacak olan bu insanların kesinlikle daha formal, daha akılcı bir eğitime ihtiyaçları var. Biz bu alanda gerçekten önemli bir eksiklik olduğunu düşündüğümüz için bu bir başlangıç olabilir mi diye kongremizi düzenledik" diye konuştu.

Kongrenin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Kongre Sekreteri Doç. Dr. Sacit Çoban, "Bugüne kadar asistanlık döneminde özellikle tecrübelerini aktarmaları için öğretim üyelerimizle bir araya gelmek amacıyla kongremizi düzenledik. Bu dört yıllık süreç içersinde de bu süreyi en iyi şekilde değerlendirmelerini sağlamayı istiyoruz.

Sorunlar hep konuşuluyordu ama çözüme ulaşılamamıştı. Kongremizle hem sorunların konuşulmasını hem de, çözümlerin üretilmesini istiyoruz" ifadesinde bulundu.

Kongrenin verimli geçmesini hedeflediklerini söyleyen Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Arş. Gör. Uğur Pamukçu, "Hekimlik mesleğinin zor günlerini yaşadığımız bu günlerde daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olduğunun hepimiz farkındayız. Amacımız Türkiye'deki tüm araştırma görevlilerini bir araya getirip tek yürek, tek ses olarak görevlerini daha güçlü daha inançlı bir şekilde sorunlarımızı duyurarak, kendimize bir yol haritası çizmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

__________________
Tanrı'nın Şımarık Çocuğu..

Zirvala.com - Sohbet ve muhabbetin adresi..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
1, araştırma, görevlileri, kongresi, tıp, ulusal


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
ÖSYM görevlileri 18 gün hapsolacak! Ruj YGS ve LYS'ye Hazırlık 0 14 Kasım 2010 09:05
Atatürk araştırma merkezi, saidi nursi araştırma merkezi mi oluyor? BanderaS Haber Arşivi 1 17 Temmuz 2010 19:17