IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Ekim 2011, 19:37   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bilim İlaç, Avrupa Kalite Büyük Ödülü’nü nasıl aldı?




MİLLİYET'ten Fatoş Karahasan'nın yazısı...

25 Ekim akşamı, Münih’te Avrupa Kalite Ödülleri dağıtıldı. Bilim İlaç, ‘Büyük Ölçekli İşletmeler’ kategorisinde ‘Büyük Ödül’ ve 4 ayrı kategoride ‘Başarı Ödülü’ aldı. Münih’in görkemli BMW Welt binasında yapılan ödül törenini, Bilim İlaç Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karaağaç, kuruluşun kalite yolculuğunda emeği geçen kalabalık bir yönetici grubuyla birlikte izledi. Bilim İlaç Genel Müdürü Dr. Erhan Baş ödülünü, Bavyera Ekonomi Bakanı Martin Zeil’in elinden aldı. Ödül töreninde konuşan, EFQM Yönetim Kurulu Başkanı Marc Duhem, bugüne kadar hem büyük hem de 4 başarı ödülü kazanan ilk şirketin Bilim İlaç olduğunu belirterek, başarının önemine dikkat çekti.



13 yılın sonunda gelen başarı
Avrupa Kalite Büyük Ödülü’nün yanısıra ‘Müşteriler için değer katma; Süreçlerle yönetme; Vizyoner, esin veren ve bütünsel liderlik ve Dengeli sonuçlar gerçekleştirme’ kategorilerinde 4 ödül alan Bilim İlaç’ın kalite Yolculuğu 1998’te başladı.
Kuruluş, 2004’te ‘Avrupa Kalite Ödülü-Mükemmellikte Yetkinlik Onayı’, 2006’da ‘TÜSİAD-KalDer-Ulusal Kalite Büyük Ödülü’nü kazandı. 2009’da ‘Avrupa
Kalite Ödülü Finalisti’ , 2010’da TÜSİAD-KalDer-Mükemmellikte Süreklilik Ödülü’nün sahibi oldu.

Kendinin, işinin, takımın lideri ol!



Bilim İlaç Genel Müdürü Erhan Baş, başarıyı ‘katılımcı, demokratik yönetim tarzına’ bağlıyor. Kuruluş çalışanlarını ‘kendinin, işinin ve takımın lideri’ olmaya yönlendiriyor. Kurumsal sorumluluk raporuyla GRI (Global Reporting Initiative)’dan “A” seviye onay alan Bilim İlaç’ın, uzun yıllardan beri devam eden çeşitli sosyal sorumluluk programları var. Bilim Toplum Gönüllüleri her hafta mesai süresinde 2 saati gençlere ve çocuklara yönelik projelere ayırıyor. Çalışanların aileleri ve yakın çevresi de projelere destek olduğu için, verimli sonuçlar alınıyor. Bu mutluluk ve gurur doğal olarak kurumun takım çalışmasına da yansıyor.

Hata yapmaktan korkmayın
1953’de faaliyete başlayan Bilim İlaç, yüzde yüz Türk sermayeli bir şirket. Üretimini iki ayrı tesiste gerçekleştiriyor. Almanya Sağlık Bakanlığı onaylı Bilim Çerkezköy, Türkiye'nin en önemli penisilin üretim tesislerinden birisi. İngiltere Sağlık Bakanlığı onaylı Bilim Gebze’yse, Türkiye’nin en büyük, en yeni ve çevreye en duyarlı ilaç üretim tesisi durumunda. Avrupa’nın altıncı, dünyanın onüçüncü büyük ilaç üreticisi olan Bilim, yılda 20 milyar dolar değerinde satış yapıyor. Moldova, Arnavutluk, Gürcistan ve Ukrayna’da temsilciliği, 48 ülkeye ihracatı var.

Net satış rakamının yüzde beşini
Ar-Ge’ye ayıran kuruluş, geleceğe aralıksız yatırım yapıyor. Hızlı olmak daha çok ürün geliştirmek için uğraşıyor. Bilim İlaç Genel Müdürü Erhan Baş, başarılarını ‘değişimi doğru yönetmek’le açıklıyor. Krizden büyüyerek çıkmalarının gerisinde stratejik düşünme becerisinin yattığına dikkat çekiyor. Erhan Baş, kalite ödülü için yola çıkacaklara sabırlı olmayı, uzun vadeli bakabilmeyi ve en önemlisi hata yapmaktan korkmamayı tavsiye ediyor.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
avrupa, bilim, ilac, kalite, ödülü’nü


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Chrysler'e ABD'de kalite ödülü Juventus Otomobil Haberleri 0 30 Haziran 2009 23:45
Chrysler'e ABD'de kalite ödülü Juventus Otomobil Haberleri 0 27 Haziran 2009 10:45