IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Kasım 2011, 16:34   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
“Hemşirelik uygulamaları doktoru” yanıltıcı




İleri düzey hemşirelik programı olan “hemşirelik uygulamaları doktoru”nun, hastaların kafasını karıştıracağı dile getiriliyor
Amerikan Tıp Birliği tarafından yapılan açıklamada, önümüzdeki güz döneminde Fresno’daki Kaliforniya Eyalet Üniversitesi ve San Jose Üniversitesinin birlikte öğrenci başvurularını kabul etmeye başlayacağı yeni ileri düzey hemşirelik programının hastaların kafasını karıştırabileceği belirtildi.

Dönemin Valisi Arnold Schwarzenegger tarafından imzalanan yasa ile ortaya konan “Hemşirelik Uygulamaları Doktoru” programının, söz konusu karışıklığa neden olacağı ifade edildi. Programın halen Kaliforniya Eyalet Üniversitesi Rektörlüğü ve “Western Association of Schools and Colleges” tarafından onaylanması gerektiğine dikkat çekildi. Kaliforniya Eyalet Üniversitesinin Fullerton, Long Beach ve Los Angeles kampüslerinde de onay bekleyen benzer ortak programların olduğu biliniyor. San Diego Üniversitesinin tek başına yürüttüğü benzer bir programın geçen ay onaylandığı açıklandı.

Kaliforniya Eyalet Üniversitesi tarafından yapılan basın açıklamasında, programın lider başhemşire statüsünde yönetici hemşireler yetiştireceği ve hasta hizmetlerinde ileri uygulamalar konusunda deneyimli hemşire yetiştirilmesinin amaçlandığı belirtildi.

Amerikan Tıp Birliği (AMA) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Robert Wah yaptığı açıklamada, son zamanlarda yapılan çalışmaların bir doktor tarafından yönetilmekte olan sağlık hizmeti takımının hastalar tarafından yoğun bir şekilde desteklendiğini ve talep edildiğini ve birçok hastanın tıp doktoru olan ve olmayanlar hakkında karışıklık yaşadığını söyledi. Dr. Wah, hastaların yarısından fazlasının hemşirelik uygulamaları doktorlarını tıp doktoru olarak algıladıklarını ve aralarındaki farklılıkları bilmediklerini sözlerine ekledi. AMA, hastaların aldıkları tıbbi hizmetlerle ilgili bilgilendirilerek karar vermelerini sağlamak için bu konunun açıklığa kavuşturulmasının gerekliliğine dikkat çekerek, hastaların kendilerine hizmet vermekte olan sağlık personelinin eğitim durumlarını belirten ilanlarla ilişkili bir yasa tasarısını desteklediğini belirtti.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
doktoru”, uygulamaları, yanıltıcı, “hemşirelik


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Böbrek Hastalıkları ve Hemşirelik Bakımı Sır Sağlık Köşesi 0 11 Kasım 2010 08:17
Atauzem Hemşirelik Dersleri YapraK Ödev ve Tezler 0 15 Mart 2010 10:15