IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Kasım 2011, 17:44   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Deprem bölgesinde sağlık personelinin barınma sorunu var




Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Halil Ekinci, ''Gördüğümüz kadarıyla artık yaşam normale dönmeye başladı'' dedi.
Halil Ekinci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Van'da 23 Ekimde meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremin ardından yapılan afet acil yardım ve kurtarma çalışmalarında daha rahat bir döneme girildiğini söyledi.


Normal hayata dönme çerçevesinde aile sağlığı merkezlerinde dolaşıp aile hekimleriyle görüştüklerini ifade eden Ekinci, Erciş'teki aile hekimleriyle toplantı yaptıklarını, durum değerlendirmesi yaparak hizmetlerin nasıl yürütüleceğini konuştuklarını kaydetti.


Ekinci, ''Erciş'te 13 aile sağlığı merkezinden 11'inde hizmet verilmekte. Diğer 2'sinde de hizmetlerin yarın başlamasını planlıyoruz. Van'daki aile sağlığı merkezlerimizden de 2'si hasarlı, bunlarda hizmet verilemiyor. Diğer 23'ünde hizmet devam etmektedir. Gördüğümüz kadarıyla artık yaşam normale dönmeye başladı. Biz de sağlık hizmetlerinin insanların bulunduğu yerde verilmesini istiyoruz. Erciş'te 13 aile sağlığı merkezimizin yalnızca 1'inde hafif hasar var'' diye konuştu.


Bölgede depremle birlikte gelen sorunlar olduğuna işaret eden Ekinci, hekim ve sağlık personelinin barınma sorunu bulunduğuna, binaların çoğu yıkıldığı ya da hasarlı olduğu için çalışanların barınma sorunu olduğuna dikkati çekti.


Bölgede çevre sağlığı ve bulaşıcı hastalıklarla ilgili ciddi çalışma yaptıklarını ifade eden Ekinci, ''Deprem bulaşıcı hastalıklarla ilgili birçok riski beraberinde getirmiştir. Bunları konuşarak çözmeye çalışıyoruz. Bugün itibarıyla bulaşıcı hastalıklarla ilgili ciddi bir problemimiz yok ama çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz'' diye konuştu.


Ekinci, Sağlık Bakanlığı olarak burada hayatın normale dönmesi, sağlık hizmetlerinin en güzel şekilde verilmesi için çalışmaları tüm hızıyla sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

-Normale göre sağlık hizmetlerinde artış-

Deprem Bölgesi Sağlık Hizmetleri Koordinatörü, Kocaeli Sağlık Müdürü Hasan Aydınlık ise depremin hemen ardından Van'a geldiğinde sağlık görevlilerinin bölgeye hızla yetiştiğini, hizmet vermeye başladığını gördüğünü bildirdi.
''Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri'nin (UMKE) bölgede arama kurtarma ve medikal kurtarma yaptığını sevinerek gördüm'' diyen Aydınlık, şunları söyledi:
''Sağlık hizmetleri depremden öncekiyle kıyaslandığında 70 ilden gelen sağlık personeli ve depremi yaşayan sağlık personelinin cefakarca çalışması sonucu eksiklik oluşmadığını, hizmete devam ettiğini gördüm. Bugün gelinen noktada Van'da sağlık hizmetleriyle ilgili her şey normalleşmiştir. Van'ı genel olarak değerlendirirsek sağlık hizmetleri noktasında yataklı sağlık hizmetleriyle beraber kendi kendine yeter bir hale gelmiştir. Erciş'te deprem öncesi duruma göre neredeyse iki misli kuvvetle çalışıyoruz. Hem il dışından gelen hem de burada görevli personelle normalde 150 bin nüfus için gerekli personelin iki katı personelle hizmet veriyoruz.''
Aydınlık, tüm köylerin her gün mobil araçlarla gezildiğini, bölgede çevre şartları ve deprem nedeniyle olası sağlık sorunlarını gidermeye çalıştıklarını belirterek, ''Çevre şartlarının insanlar üzerindeki olumsuz etkilerini gidermek için Sağlık Bakanlığı ve diğer teknik ekiplerin raporları doğrultusunda su sanitasyonu ve bulaşıcı hastalıklarla ilgili tarama yapıyoruz. Elimize gelen bilgiler ve tahlil raporlarına göre, ilimizde ve Erciş özelinde hiçbir şekilde bulaşıcı hastalık olmadığını çok rahat söyleyebiliriz. Suların güvenle kullanılabileceğini ve bölgede bulaşıcı hastalığa yol açabilecek bir durum olmadığını söyleyebiliriz'' dedi.

-Kurban Bayramı'nda sağlık hizmeti-

Hasan Aydınlık, ''Sağlık hizmetlerini yürütürken teyakkuzda olmak zorundayız. Kurban Bayramı'nda da tüm sağlık hizmetlerini devam ettirmek zorundayız. Depremin ilk anından itibaren bugüne kadar 2 bin 700'ü aşkın sağlık personeli bölgeye intikal etti. Personelimizi değişimle 10'ar günlük sürelerle çalıştırıyoruz. Van'da depremden önce sağlık hizmetlerini en az 1,5 misli sürdürüyoruz. Tüm hastanelerimiz göreve devam ediyor'' diye konuştu.
Aydınlık, polikliniklerden aldıkları bilgiler doğrultusunda, bölge halkının iklim geçişi sebebiyle üst ve alt solunum yolları enfeksiyonları ile depremden kaynaklanan yumuşak doku travmaları gibi rahatsızlıklar tespit ettiklerini, bölgede her branştan en az iki uzman hekimin görev yaptığını kaydetti.
''Sağlık hizmetleri konusunda sıkıntı yaşanmadığı gibi çok net depremden önceki durumdan daha iyi olduğunu söyleyebilirim'' diyen Aydınlık, ilaç temini ve sağlık hizmetlerine ulaşım noktasında da sıkıntı olmadığını sözlerine ekledi.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
barınma, bölgesinde, deprem, personelinin, sağlık, sorunu, var


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Deprem Bölgesinde Ölü Sayısı 570'e Çıktı aLya Haber Arşivi 2 28 Ekim 2011 11:29
500 kişilik sağlık ekibi deprem bölgesinde Deinonychus Sağlık Köşesi 0 24 Ekim 2011 12:27
Deprem Bölgesinde Bu Gece Yağış Beklenmiyor.. Düş Haber Arşivi 0 23 Ekim 2011 20:10
Sağlık Personelinin Alacağı Giyim Yardımı Ücreti System Sağlık Köşesi 0 19 Eylül 2011 21:16
• Uygur bölgesinde deprem!. Sametold Haber Arşivi 0 02 Ocak 2011 17:05