IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Kasım 2011, 15:38   #1
Çevrimdışı
~ Zirvala.Com ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yabancı hekime Azerbeycan'dan destek




Kamuoyunda tartışılan Türkiye'nin kapılarını yabancı hekimlere açacak düzenlemeye Azeri bilim adamından destek geldi.



Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın, "Türkiye'de yabancıların gelip doktorluk, hemşirelik yapması kanunen yasak. Bu büyük bir çelişki. Hem sayımız az, hem de bunu yasaklıyoruz. Bu yasağı kaldıracağız" açıklamasının ardından, konu kamuoyunda tartışılmaya başlanmıştı. Tartışmalarda, Türkçe konuşulan ülkelerden, özellikle de Azerbaycan'dan hekimlerin Türkiye'de görev yapmasına yönelik iddialar ortaya atılmıştı.

Uluslararası alanda saygın bir yeri olan Azerbaycan Tıp Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ehliman Emiraslanov, söz konusu tartışmalarla ilgili AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu. Azeri doktorların Türkiye'de çalışabilmesi için düzenleme çıkarılması halinde "olumlu bir adım atılmış olacağını" ifade eden Prof. Dr. Emiraslanov, "Azerbaycan'da Türk hekimler çalışıyor, ameliyatlar yapıyor. Özel kliniklerde çok sayıda Türkiye'den doktor var. Dolayısıyla Azerbaycan'dan doktorların Türkiye'de çalışması da menfi olmaz" görüşünü dile getirdi.

"Eğitim seviyesini yükselttik"

"Azerbaycan'daki tıp eğitiminin düzeyinin Türkiye'ye göre yetersiz olduğu" iddialarına da yanıt veren Emiraslanov, ülkesinin bağımsızlığını kazandığı yıllarda hem sağlık hem de tıp eğitimi alanında sorunlar bulunduğunu, ancak aradan geçen zamanda bu sorunların ortadan kalktığını söyledi. Ülkesindeki tıp eğitiminin düzeyinin yükseldiğini, özellikle Türkiye'den gelen uzmanlar sayesinde uluslararası düzeyde imkanlar yaratıldığını anlatan Emiraslanov, "Türkiye'deki sağlık alanı bizden daha ileri seviyede. Azerbaycan'da eğitim veren, ameliyatlar yapan Türkiye'den uzmanlar bize büyük katkı sağladı" şeklinde konuştu. Azerbaycan Tıp Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ehliman Emiraslanov, Azerbaycan'daki tıp eğitiminin süresinin 6 yıl olduğunu, uzmanlık eğitiminde sürenin ise 2 yıldan başladığını sözlerine ekledi.

Ehliman Emiraslanov kimdir?

Ehliman Emiraslanov, 1947 yılında Batı Azerbaycan'a bağlı Gökçe Mahalı Zod köyünde doğdu.

Ortaokulu altın madalya ile bitiren Emiraslanov, 1971 yılında Azerbaycan Devlet Tıp Enstitüsü Tedavi Profilaksi Fakültesi'nden üstün başarı ile mezun oldu.

1971-1974 yılları arasında Bakü Klinik Onkoloji Hastanesinde doktor, onkolog ve şube müdürü olarak çalışan Ehliman Emiraslanov, Moskova'da SSCB Tıp Bilimleri Akademisi Sovyetler Birliği Onkoloji Bilim Merkezi'nde yüksek lisans yaptı ve burada 1992 yılına kadar profesör ve şube müdürlüğü görevlerinde bulundu.

Bilimsel araştırmalarıyla çok sayıda ödül kazanan Ehliman Emiraslanov, 1992 yılında atandığı Azerbaycan Tıp Üniversitesi Rektörlüğü'nü 1993 yılından beri Onkoloji Kürsüsü Başkanlığı ile birlikte sürdürüyor.

1998 yılında Polonya Tıp Bilimleri Akademisi Albert Şvaytzer Ödülü ve Büyük Altın Madalyası ile ödüllendirilen ve dünyada ortopedi alanındaki çalışmalarıyla tanınan Prof. Dr. Emiraslanov, Azerbaycan'daki ortopedik operasyonların temelini attı.

Dağılan SSCB'deki rotasyon plastik ameliyatını ilk yapan hekim olan Emiraslanov, rektörlüğünü yaptığı Azerbaycan Tıp Üniversitesinde gerçekleştirdiği reformlarla kurumu daha çağdaş bir hale getirdi.


Kaynak:CNN Türk Sağlık

__________________
Tanrı'nın Şımarık Çocuğu..

Zirvala.com - Sohbet ve muhabbetin adresi..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
azerbeycandan, destek, hekime, yabancı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
'Yabancı doktor'a destek Deinonychus Sağlık Köşesi 0 01 Kasım 2011 16:40
20 Ocak Azerbeycan Katliami YapraK Tarih 0 04 Ocak 2010 18:57
Azerbeycan Forumları Koparıyor İnsanı Yahu ;) CariSma Komik Loglar 0 23 Mayıs 2007 23:37