IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Kasım 2011, 21:48   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
3 asistan ile bir hemşireye bulaştı




İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde yenidoğan 2 bebekte görülen kanamalı göz iltihabı hastalığının, 3 asistan doktor ile bir hemşireye bulaştığı, sağlık çalışanlarının tedavilerinin sürdüğü belirtildi.
Turgut Özal Tıp Merkezi Göz Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Soner Demirel, yaptığı yazılı açıklamada, geçen hafta merkezde karşılaşılan bir salgından sağlık çalışanlarının da etkilendiğini bildirdi.


Yenidoğan servisine il dışından sevk edilen 2 bebekte başladığı anlaşılan kanamalı göz iltihabı hastalığının, tedavilerinden sorumlu 3 asistan doktor ile bir hemşireye bulaştığını belirten Demirel, erken tanı ve uygun korunma önlemlerinin alınmasıyla hastalığın daha fazla yayılımının engellendiğini kaydetti.


Demirel, hastalığa yakalanan sağlık çalışanlarının tedavilerinin devam ettiğini ve çalışanlara 2 haftalık rapor verildiğini ifade etti.


Hastalığın genelde bir gözde başlayıp, 2 hafta içinde diğer gözü de etkileyebildiğini, gözlerde kızarıklık, ödem ve küçük kanamalara neden olduğunu anlatan Demirel, ayrıca hastalıkta kulak önü lenf bezlerinde ağrılı şişlik ya da ender olarak solunum yollarına ait rahatsızlık ve ateş de görülebildiğini vurguladı.


Hastalığın elden ya da kullanılan materyaller aracılığıyla bulaşabildiğine dikkati çeken Demirel, hastalığın yayılmasında hijyenin çok önemli olduğunu vurgulayarak, ellerin sık sık yıkanması, kalabalık ortamlardan uzak durulması, odaların sık sık havalandırılması gerektiğini belirtti.


Demirel, hastanelerinde bebeklerle ilgilenen personel için koruyucu önlem çerçevesinde gözlük kullanılması önerisinde bulunduklarını kaydetti.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
3, asistan, bir, bulaştı, hemşireye, ile


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hemşireye yıldırım aşkı Crips Haber Arşivi 0 22 Ağustos 2008 10:02