IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Kasım 2011, 13:58   #1
Çevrimdışı
~ Zirvala.Com ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
'Hepatit B virüsünü 5 bitki ile yenin'




Diyarbakır'da faaliyet gösteren Akdemir Baharat Herbalisti Cahit Gürkaş, "Hepatit B virüsünü mucize 5 bitki ile yenebiliriz" dedi.
Hepatit B'nin karaciğer hücre iltihabı ve hasarı ile oluşan bir hastalık olduğunu ifade eden Herbalist Cahit Gürkaş, "Hepatit B hastalığı sadece virüslerle değil, çeşitli ilaçların ve mikroorganizmanın etkisiyle de oluşabilir. Eğer hastalık müzminleşecek olursa karaciğerde nedbeleşme gelişir. Karaciğerdeki iltihap sırasında karaciğer hücrelerinin bir bölümü ölüp parçalandığından içlerindeki enzimler kana karışır. Bunun sonucu olarak karaciğerdeki hücresel yıkımın ağır olduğunu gösterir. Bu hastalığa karşı düzenli bir şekilde beslenme programı ile diyet programı yapılmalıdır. Yağlı gıdalar beslenme programından çıkartılmalıdır. Karbonhidratlı besinlere ağırlık verilmelidir. Yağsız peynir, yoğurt gibi protein bakımından zengin olan gıdalar da alınmalıdır. B ve C vitaminleri alınmalı, hastalar fazla yorulmamalı, sigara ve alkol gibi içecekler asla kullanılmamalıdır" dedi.
Gürkaş, Hepatit B virüsü karşısında etkili 5 bitkiyi şöyle sıraladı:
"Kara hindiba: Yüzde 5'e varan yüksek oranıyla en iyi doğal potasyum kaynaklarından biridir. A, C vitaminleri, nikotinik asit ile kalsiyum, demir ve türlü mineraller yönünden de zengindir. Hücre yenileyici özelliği sayesinde karaciğerde oluşan hasarı gidermede etkilidir.
Enginar: A ve C vitaminleri, kalsiyum, potasyum, demir, manganez ve fosfor gibi çeşitli mineralleri orta seviyede bulundurur. Enginarın etken maddesi ciarindir. Karaciğerde oluşan iltihabı temizlemede etkili olup, enzimleri düzenleyerek iştahsızlık, kilo kaybı, kaslarda zayıflık gibi problemleri gidermede etkilidir.
Şahtare: Antiviral etkisiyle virüsleri temizleyici, karaciğeri besleyici özelliğiyle karaciğeri onarıcı, enzimleri düzenleyici, vücut ve organ ısısını düşürerek enzimleri düşürücü, mukoza koruyucu etkisiyle karaciğeri onarıcı, idrar söktürücü etkisiyle virüs ve mikropları dışkılayıcı etkiye sahiptir.
Deve dikeni: İçeriğindeki slibin, silikristin ve silidanin sayesinde karaciğere zarar vermeden safra akımını arttırır. Karaciğerde kan akımını arttırarak yeni hücrelerin oluşmasını sağlar. Karaciğerin yeniden yapılanmasına yardımcı olarak Hepatit ve siroz gibi karaciğer sorunlarının çözümüne yardımcı olur.
Civan perçemi: Bitkinin yeşil kısımları ve çiçek açma devresinde C vitamini ve karoten, bütün organlarında eterik yağlar, glikoalkloidlerden ahilin ve ahiletin bulunur. Bu sayede kan damarı çeperini iyileştirerek, dayanıklılığı arttırır. Bitkinin vitamince zengin olmasından dolayı kansızlık sorununu gidermek için kan yapıcı olarak kullanılır."
Gürkaş "Elde edilen temizlenmiş bu bitkilerden bir tatlı kaşığı bir su bardağı kaynar suya ilave edilip, 10 dakika dinlendirilir. Bir yemek kaşığı andız pekmezi ilave edilerek yemeklerden önce içilir. Bu kür en az 2 ay kullanılmalıdır" şeklinde konuştu.


Kaynak:Haber7

__________________
Tanrı'nın Şımarık Çocuğu..

Zirvala.com - Sohbet ve muhabbetin adresi..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
5, bitki, hepatit, ile, virüsünü, yenin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Öfkenizi bu yöntemle yenin Feronia Serbest Kürsü 0 28 Aralık 2009 08:07
Cabir Virüsünü Temizleme (Manuel) Kralice Cep Telefonlar 0 28 Ekim 2008 20:44
12 dakikada prostatınızı yenin Collettivo Sağlık Köşesi 0 06 Ekim 2008 01:54